Klik hier om terug te gaan

Bevalling

ma 05-06-17

18:00u Vanochtend is de slijmprop gespot, en Fé haar hormonen zijn inmiddels op gang gekomen. De melkklieren zijn er al klaar voor. Het wordt een spannende avond!

21:00u De geboorte van de eerste pup is een feit en toevallig stond ik erbij om het vast te leggen. Wat een bijzonder moment, vooral zodra ze ineens het piepen van de pup hoort voor de eerste keer in haar leven.21:30u Een half uur verder zijn het er maar liefst al vier en ze houdt het prima bij. Ze heeft er dus behoorlijke snelheid in. Nu al een topper!

22:15u Tussenstand: 6 pups.23:00u Nieuwste tussenstand (hopelijk laat ze het hierbij): 10 pups. 0:10u De eindstand lijkt 11 te zijn, pfew. Dat wordt een flinke klus voor Fé! Binnen 2 uurtjes waren er al 10 pups dus het tempo lag hoog. Nummer 11 heeft zich net afgelopen uur hieraan toegevoegd. Ik ga ervanuit dat ze klaar is, maar ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt vannacht.

Een snelle telling gaf 7 meisjes en 4 jongens. Fé heeft een flinke bak Waltham voor het slapen gaan gekregen en ik heb nog even geholpen met de pups op een schoon stukje doek leggen. Verder heeft ze alles uitstekend onder controle. De pups lagen netjes bij elkaar, zien er gezond uit en zijn allemaal van gelijke grootte.

Fotoalbum

  • Laatste buikfoto, ten tijde van de slijmprop
  • Melkklieren gezwollen
  • 22:15u Zes pups
  • 23:00u Tiende pup net geboren
  • 0:10u Eindstand lijkt op 11 pups uit te komen