Klik hier om terug te gaan

Loops

zo 09-04-17

Na nu een dag of 2 weer even twijfelen, ben ik er vandaag zeker van dat de loopsheid van Fé nu echt een feit is en gaat doorzetten. Haar dekking staat over 3 weken ingepland!

vr 21-04-17

Fé is inmiddels volledig loops. Na een te-verwachten snelheid in opbouw, ging het laatste beetje net een paar dagen sneller dan gedacht. Ook aan haar gedrag kan ik merken dat ze er klaar voor is. Voor de zekerheid wacht ik nog een halve week, maar de oorspronkelijke nog ruime week duurt me net te lang. Haar dekking staat daarom gepland op aankomende dinsdag 25-04.

Dekking

di 25-04-17

De eerste dekking zit erop (9-12u) en verliep uitstekend. De tweede vond plaats tussen 16 en 19u, al tot Fé haar ongenoegen. Ze doet haar moeder eer aan en doet het net als Patou allemaal erg dramatisch overkomen. Gelukkig weet Koda inmiddels goed van doorpakken en waren beide dekkingen zodanig dat ik er al vertrouwen in heb. Een derde heb ik dus niet meer gedaan. Komt vast wel goed!

Dracht

vr 05-05-17 1 week en 3 dagen dracht

Alles gaat goed met Fé! Ze laat haar koppie ook even om de hoek zien vanuit haar dubbeldekker hangmat (foto toegevoegd) en is nog steeds een lekkere speelse mafkees. Nog heel even en ik kan gaan voelen of er pupjes voelbaar zijn.

ma 15-05-17 2 week en 6 dagen dracht

In de afgelopen dagen heb ik al enkele keren een pup bij Fé kunnen voelen. Ze is behoorlijk gespierd in haar buik en meerdere tellen wil daardoor niet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat wel goed zit.

Sinds gisteren is ze begonnen met een eet-spurt. Waar ze normaal een halve hamster op een dag eet heeft ze er gisteren 2 gegeten.

di 23-05-17 4 weken dracht

Vergelijkend met de vorige week, kunnen jullie zien dat Fé al een aardige buik ontwikkeld (op de foto lijkt het altijd minder dan in het echt). Ze maakt het erg goed, en is sinds een weekje nu ook rustiger geworden. Het puppige dollen is er wat af, ik vind haar vaak nog slapend in haar hangmat bij binnenkomst (zoals eerder al eens op de foto) wat vrij ongewoon is normaliter, dus ze pakt gelukkig goed haar rust. De nieuwe bevalkooi speciaal voor Fé staat al klaar, maar daar hoeft ze over ong. een week pas naartoe te verhuizen. Flink bunkeren doet ze nog steeds! Ze eet duidelijk voor twee Fé-tjes tegelijk.

di 30-05-17 5 weken dracht

Fé heeft al een flinke buik ontwikkeld en moet nu al ondersteund worden. Ze loopt een stuk minder los en blijft het liefst in haar kooi momenteel om het nestje voor te bereiden en veilig te stellen. Sinds zaterdag is ze in de rui en binnen een paar dagen ziet ze er al heel anders uit! Nog maar 1 week te gaan.

Gisteravond is ze naar haar nestkooi verhuisd en voelt zich er al goed thuis. Ze is sindsdien ook op de camera te volgen. Ik draai wrs nog wel even die van Patou en haar om, zodat ik ook nightview bij Fé heb i.v.m. de aankomende bevalling, maar verder zijn we er klaar voor!

Fotoalbum

  • Een eitje tijdens de loopsheid
  • 1,5 week drachtig
  • 3 weken drachtig
  • 4 weken drachtig
  • Op 1 dag na 5 weken drachtig
  • Verhuisd naar de nestkooi!
  • Sinds enkele dagen in de rui, en al een hele andere look
  • 5 weken en 2 dagen drachtig
  • 5 weken en 2 dagen drachtig
  • Nog vier dagen te gaan!