Klik hier om terug te gaan

Week 3

ma 26-06-17

3 weken en wederom nog steeds geen vuiltje aan de lucht. Ik kan ze nog niet uit elkaar houden. Er is ook geen reden voor om dat te moeten of willen, dus nog geen individuele foto's of markeringen. We gaan vanzelf wel ontdekken wie wie is :).

Rammen: 89, 92, 96 en 97 gram
Moertjes: 76, 79, 82, 82, 85, 85 en 93 gram

Fé maakt het ook nog steeds helemaal uitstekend en houdt het allemaal prima bij. Ze is een goede mama, met een heel sterk lijf. Ze eet net zoveel als Patou en haar 8 pups nu op 6 weken samen, wat neerkomt op 4x de hoeveelheid die ze normaal eet. Lekker aan het compenseren dus!

di 27-06-17

De nestkooi is vandaag verhuisd naar het voormalige plekje van Patou: op de dekenkist weer in de frettenruimte. Daardoor kan de deur naar ons eigen schuurdeel weer dicht en kan de airco beter zijn werk doen.

wo 28-06-17

6.00u Er is gisteren iets fout gegaan bij Fé. Binnen no-time was ze totaal verzwakt, misselijk, gedesorienteerd en uitgemergeld gedurende de dag. De symptomen, blik in de bak en temperatuur doen vermoeden dat ze last heeft van een acute verstopping. Als eerste gebeld met mijn spoed arts en bekende om alles af te stemmen. Ik ben vannacht om de twee uur opgestaan om te zorgen dat ze vocht en minimaal wat waltham en suiker binnen kreeg om haar door de nacht te krijgen, en ondanks dat ze wel plast en wat alerter is, heeft ze nog steeds de controle over haar lijf niet terug, kan ze niet poepen en ze blijft uitgedroogd ondanks wat voller. Om half acht vertrek ik met de pups naar de Frettenkliniek onder het mom spoedgeval. Ik ben me goed kapot geschrokken en blijf in die status verkeren, maar toch alvast deze tussentijdse post.

De pups maken het zeer goed en omdat Fé ze anders bleef laten drinken ondanks niet meer bij positieven, heeft ze vannacht tot zojuist apart gezeten om wat op krachten te komen en haar melkklieren zich in rust te laten vullen. Ze hebben nu tot een uur of 7 om haar weer even leeg te drinken, en dan hou ik haar weer apart. Even afzonderlijke carriers pakken en kijken hoe het straks onderweg en bij Hanneke gaat. In de tussentijd heb ik ook hen vannacht met de hand gevoerd, maar niets gaat boven mama, die ze ook zeker hebben gemist.

12.00u [tevens foto toegevoegd] Doorvoelen en symptomen neigden niet naar een verstopping, maar een acute infectie (door bacterie). Ze had echt hoorbaar lucht in haar darmen (typisch voor acute infectie) en gevoelig op de maag, maar geen verstopping te voelen. Daarvoor at ze ook nog genoeg en is ze levendig genoeg. Bloed bevestigde Hannekes gedachtes.

Ze heeft een infuus gekregen, antibiotica (de belangrijkste) en eenmalig wat tegen misselijkheid en wat tegen braken. Thuis door met de antibiotica, het speciale recovery voer (nog milder voor de maag dan Waltham) en Finidiar pasta (dat qua werking gifstoffen opneemt).

Haar voorpootje(s) staan vrij raar en ze liep, vooral met linksvoor, op haar elleboog. Iets dat voor mij ook niet bij de verstopping paste. Mogelijk trekt de infectie wat in haar gewrichten.

Het moet als het goed is nu snel gaan opknappen. Morgenmiddag bel ik weer met Hanneke, en gut wat ben ik blij dat ik even tussendoor mocht!

23.00u Fé is weer een stukje alerter. Ze besnuffeld me weer als een hondje zodra ik pups langs haar wil terugleggen, in plaats van alles wel even prima te vinden eerder deze dag. De laatste voeding voor vandaag zit erin, nu de nacht door zonder tussentijdse voedingen.

do 29-06-17

8.30u Ik heb de voedingen al flink opgeschroefd qua hoeveelheden met wat me was verteld. Ik moest eigenlijk gisteren 4x daags 15ml aanhouden, dan vandaag 20ml. Echter heb ik gisteren vanaf 15u al 2x 15ml, 1x 20ml en 1x 25ml gegeven. Vanochtend weer 25ml en straks als ik even van werk naar huis rij voor de 13u ronde, krijgt ze 30ml. Ik merk duidelijk dat ze er (nog steeds) niet genoeg aan heeft. Als ik dan met Hanneke bel moet ik even navragen of ik er in elk geval wat brokjes bij mag zetten en hoe snel ze weer prooi zou mogen. We zitten immers op het randje van dat de pups zelf gaan eten. Wat dat betreft veilig als Fé zou zijn weggevallen, maar wel een onhandige periode als moeder geen prooi mag maar de pups wel. Dat wordt dus even puzzelen.

Fé heeft de controle over haar linker voorpootje nog niet terug, maar gelukkig blijft koorts voorlopig uit. Er moet 2x daags getemperatuurd worden. Verder krijgt ze dus 2x daags antibiotica in haar voeding en 2x daags de Finidiar pasta.

za 01-07-17

Fé is de laatste dagen stabiel qua vooruitgang. Ze is wel weer mooi vol geworden en voedt goed zoals gebruikelijk. Alertheid blijft goed, al is ze net iets te lief voor me af en toe voor een nestje. Dat kan ook komen omdat ik haar nu zo vaak help en voedt, en ze daardoor meer toestaat. Het kweekt toch een band, zoiets heftigs.

Haar voorpootjes blijven licht verzwakt nog steeds. De verbetering daar lijkt gestagneerd, al zag ik vandaag een hele milde vooruitgang sinds een dag of 2. Ik hoop dat ik daarin gelijk heb. Ze is nog wel erg misselijk na de voedingen en krijgt nu Waltham sinds een dag, aangezien de recovery liquid op was / in bestelling is. Die is net wat milder voor de maag, maar helaas zo schaars en prijzig dat hij niet standaard overal op voorraad ligt en zomaar hier is.

De pupjes eten geregeld mee met Waltham en A/D rescue blikvoeding combo, dat geeft een boost op allerlei vlakken.

zo 02-07-17

Na hard peinzen en overleg heb ik vandaag extra muskusratten erbij gehaald bij de jager en tegen de 4 kilo hamsters terug overgekocht van een vriendin, zodat ik de rest van de fazanten kon weggegooien zonder in voedingsnood te komen met de oudere pups van Patou. Ik durf na de bacteriële infectie bij Fé absoluut geen fazant meer te voeren, of liever ook geen andere dieren zonder velletje en liefst ook gewoon vacht eromheen.

Vandaag voor het helpen uitkiezen van de dekram van Raisin, de nestkeuring van de Patou pups en dus de muskusratten en lange dag weg geweest (10-20u) en dat was voor Fé een lange tijd zonder tussentijdse voedingen. Gelijk en test of ze het gedurende de aankomende werkweek zou redden zonder dat ik in de pauze terug moet rijden voor een voeding. Ze zat nog mooi vol in haar lijf en de melkklieren waren goed gevuld, dus het ging gelukkig uitstekend!

Fotoalbum

  • 3 weken
  • 3 weken
  • 3 weken 2 dagen: Zieke Fé 7u ' s ochtends, voor vertrek
  • 3 weken en 2 dagen: Net aangekomen bij de Frettenkliniek
  • 3 weken 2 dagen: Fé aan recovery liquid, puppenmeisje eet mee
  • 3 weken 3 dagen: Dikke staart bij poepen, au aan de darmen!
  • 3 weken en 4 dagen
  • 3 weken en 4 dagen: Eén van de eerste voedingen