Klik hier om terug te gaan

Week 7

ma 24-07-17

De 7 weken update van het nestje van Fé! Het is de afgelopen week érg druk geweest met de ophaalronde van Patou pups, kiesronde van de Fé pups, komst van Kang, mijn mini vakantie en natuurlijk de begeleiding van de Patou pups en (trouble in paradise) pups van voorgaande jaren. Ook Fair Play en Patou zijn een puzzeltje waard, die de afgelopen week niet meer met elkaar konden maar ook niet zonder elkaar. Dit kost beide momenteel nog steeds stress helaas.

Het is daarnaast heel moeilijk het 11-tal uit elkaar te houden, dus meer dan een grote berg slapende pups fotografeer ik eigenlijk niet. Echt individueel krijg ik ze niet snel voor de camera met een bepaalde schattige positie.

Maar voor nu, hun status ofwel nieuwe naam. Twee pups behouden hun nestnaam zelfs. Tijd voor gewichten en een karakter update! Want ook de karakters heb ik afgelopen week goed leren kennen.

Rammen:
* Timber (VRIJ) 450 gr - ontdekkerige ram, maar alles gaat in zeer rustig en relaxt tempo. Het makkelijkste ventje uit het hele nest.
* Oh boy (Pachinko) 443 gr - drukste ram van de drie, hoog op de pootjes, avontuurlijk, knokkerig en gek op balletjes.
* Bazinga (Beer) 434 gr - knokkerig met broertjes en handen, speelt graag met bewegend materiaal dus.
* Geronimo (Garreth) 466 gr - ontdekkend, aanhankelijk, druktemaker, avonturier, speelt graag met mensen.

Moertjes:
* Meep meep (Meep meep) 390 gr - stoere, lieve en snelle dame.
* A je to (Pumpkin) 360 gr - rustig, klimmertje, was soms bang in het begin maar intussen erg stoer geworden.
* Abracadabra (VRIJ) 358 gr - vrij rustig, lief en speels moertje. Erg aanhankelijk en speelt heerlijk met en om je heen.
* Eureka (Eureka) 360 gr - wederom een stoere en lieve dame.
* Hallelujah (Freya) 360 gr - wekenlang haantje de voorste met alles als eerste kunnen, maar inmiddels ingehaald door de rest van het nest natuurlijk. Nu gewoon een lekkere speelse nadenkende dame.
* Goodness (VRIJ) 357 gr - vrij rustig en speels moertje. Speelt tot op heden graag met balletjes en kan soms heel even bang/voorzichtig zijn.
* Skål (VRIJ) 357gr - hoog op de pootjes door de losloopruimte; stoere dame en ook een echte liefhebbers van ontdekken, met balletjes en objecten spelen. Dit doet ze onder het genot van mokken, waarbij ze echt aan het kijken is wat ze verder nog uit kan spoken. Kleinste meisje van het nest.

wo 26-07-17

Voor het eerst in de buitenren [foto's toegevoegd]. Zal het dan even goed weer blijven eindelijk? Het is bij het nest van Patou niet eens gelukt de buitenren een periode te laten staan door alle wolkbreuken, maar het lijkt eindelijk beter te worden!

De pups hebben vandaag voor het eerst brokkendagen gehad. Van 3,5 - 5 weken hebben zij nog geen rauwvoeding gekregen, mede als test om te kijken of ze dit zou helpen.... Het is nog steeds de vraag waar we nu aan eigenaren goed aan doen. Fé haar bacteriele infectie gaf me de kans dit uit te proberen. Tot langer dan 5 weken kon ik het echter niet rekken omdat de pups en Fé echt honger kregen. Sindsdien hebben ze 2 weken fulltime prooi gehad met soms een Greenwoods natvoer blikje, wat er ook met smaak ingaat. Ik merk dat elke fret en pup boven 9 weken die dit niet kent, het pertinent weigert, dus het is prettig om te zien dat ze het zo goed eten. Tijdens de brokkendagen krijgen ze het ook weer samen met Waltham om hen eraan gewend te houden. De brokkendagen gingen verder vrij goed! Ze eten weinig, maar ze eten het wel en gewoon netjes gedroogd. Tjakka! Morgen krijgen de pups gewoon weer prooi, met als start morgenochtend 3 regular ratten (het kan lekker wat groter een nest).

do 27-07-17

Fair Play uit het nestje van Patou, mag met de Fé-tjes loslopen en vormt een heuze attractie. Kunnen jullie haar ontdekken? Ze lijkt het zeker goed op prijs te stellen en op haar beurt wat afleiding te vinden ipv alleen maar moeders lastig te vallen. En ja, ik sta er zelf ook nog steeds verbaasd van hoe groot dit nest is :O!

zo 30-07-17

Afgelopen vrijdag was de VFN controle en Frettenkliniek controle en enting voor de 11 pups. Daarnaast ging Fé mee voor haar controle.

Fé is helemaal door de controle. Haar zuurtegraad in de urine is weer omlaag, de eiwit nog iets in de + maar wordt vanzelf nog iets beter, de buiklymfeklier is voelbaar maar niet meer pijnlijk en al het gas in de darmen is inmiddels verdwenen. Ze is al ruim een week van de medicatie af, maar het herstelt zich vanzelf nog iets verder. Ik merk al tijden niets meer aan haar, dus dat is is super :).

De pups hadden her en der best karakter (dat zit in de lijn!). Niet dat ze pittig zijn, maar ze zijn niet gewend opgepakt te worden in het nekvel en even zo stil te moeten hangen, en hebben mening genoeg om zich strak te zetten en daardoor niet door te laten kneden ;). Bazinga, Meep meep en Hallelujah (incl. bij enten) waren de ergsten. Bazinga en Hallelujah is echt wel hun karaktertje, en Meep meep hing verder erg rustig maar spande gewoon volledig haar buik aan. Ik kan er wel om lachen. Her en der natuurlijk altijd wel wat te voelen en we zijn heel druk bezig om uit te vinden hoe we de voeding voor pups zo optimaal mogelijk kunnen maken. Nog even goed met Hanneke over haar nieuwste bevindingen gekletst. Voor nu moeten we het doen met wat we hebben, maar er wordt druk aan gewerkt gelukkig :). Alle pups zijn geënt natuurlijk en vooral Oh boy viel erg in de smaak bij de VFN controleur.

De pups maken het verder heel erg goed! Ik ben vooral zelf ofwel druk ofwel bekaf van de drukte geweest dit weekend. Heel even een momentje nu om wat te kunnen schrijven gelukkig. Ze spelen sinds de eerste post dagelijks los, en sinds de Fair Play post loopt ook zij elke dag met hen mee. Het is grote pret. Ik zie de rammen met de halve dag uitgroeien tot beertjes en ze zijn heerlijk zoet allemaal. Het is met volle teugen genieten. Ze hebben net de op één na laatste muskusrat op en nu wat kwartels in de kooi en knabbelen heerlijk verder. Grappig is dat dit nest amper de tweede verdieping gebruikt en verkiest samen te slapen onderin. Ook de rechterpoepbak is not done, ze zitten 100% op de linker hoe vol die in 1 nacht met 12 fretten ook kan raken... de rechter wordt niet eens gebruikt!

Fotoalbum

  • Oh boy vooraan
  • Oh boy