Klik hier om terug te gaan

Bevalling

za 13-05-17

Een kijkje in de laatste dagen progressie per foto's:

Foto 1 gistermiddag
Foto 2 vanmorgen

Een duidelijk verschil in indaling en melkklieren. De bevallingshormonen zijn op gang gekomen!

za 13-05-17

16:50u Patou heeft zojuist de eerste pup(s) geworpen. Deze ervaren moeder rent niet meer steeds naar de bak om te bevallen inmiddels, dus ze houdt de pup gelijk goed verstopt en warm. Het belangrijkste moment is geweest: het geboortekanaal is open voor de rest en de eerste pup leeft en heeft uitstekende longetjes.

17:00u Het bleek inderdaad de eerste pup. Het betreft een zeer donkere ram.

17:30u Geboorte pup 2: fotocompilatie van de camera screenshots toegevoegd.

18:00u Walthamrondje, nieuwe foto incl. pup 2 (een eveneens erg donker en gezond moertje) en Patou is even op de bak geweest. Ze kan er weer tegenaan.

19:15u Ertegenaan kunnen was nodig, want inmiddels is net de 8e pup geboren maarliefst!21:00u Eindstand nog steeds 8 pups! 5 Meisjes en 3 jongens. Patou maakt het uitstekend. Amper bloedverlies gehad (zoals te ziet op de foto), nog vol energie, houdt ze al goed stil en beschermd haar fort uitstekend. Voor vanavond alvast de frettenruimte afgesloten. Nu eerst rust voor iedereen. Lenn moet zijn loslooprondje voor de dag maar een keertje overslaan (i.v.m. de houtje-touwtje wifi bekabeling in de tuin wil in de tuin loslopen even niet).

Fotoalbum

  • Voorbeeld indaling en melkklieren ontwikkeling
  • Geboorte pup 2
  • Links pup 2 (moertje), rechts pup 1 (ram)
  • Geboorte pup 8
  • Moertjes en rammen gesplitst