Klik hier om terug te gaan

Loops

di 07-03-17

Vandaag weet ik het zeker: Patou begint loops te worden! Haar dekking staat gepland over enkele weken.

ma 22-03-17

Intieme foto's achterwege latende, toch even een tekstuele update dat Patou haar loopsheid netjes voortzet.
Het is wel mogelijk dat het nog nèt een paar dagen te vroeg zal zijn om aankomende zaterdag te dekken (2,5 week ingeschat initieel), waardoor de dekking misschien toch 1 april wordt (na 3,5 week). We zullen zien!

za 25-03-17

Een poging is gedaan, maar het is nog geen succes. Patou is nog niet willend genoeg (al heeft ze daar sowieso snel last van bij dekkingen) en Koda op zijn beurt niet doorpakkend genoeg.

Slimme Patou verstopte zich in het buizenstelsel zodra ze de kans kreeg en beet naar hem om, waarbij Koda al vrij snel lief denkt "ok dan niet". Even een week wachten dus toch.

Toch een mooi stel zo samen op de foto!

Dekking

zo 02-04-17

Patou en Koda hebben gisteravond (vanaf 18 uur) en vannacht samen doorgebracht. Vorige week werd voor mij bekend dat de eerste zaadlozing na een implantaat van mindere kwaliteit is en het nestresultaat bij het moertje kan verkleinen. Ik heb hierdoor mijn best gedaan de eerste dekkingen zo kort mogelijk op elkaar te laten volgen, wat goed is gelukt. Daarnaast heb ik zelfs het vermoeden dat de eerste dekking weleens wat scheef zou kunnen zijn geweest én is Patou een ervaren dametje waarvan haar lijf prima weet wat het moet doen, dus ik heb er het volste vertrouwen in.

Als het me lukt over 3 weken pups te voelen is een schijndracht uitgesloten en zullen de pups worden verwacht op 13 mei.

Voor mij een droomkoppel, waar ik al sinds de aanschaf van Patou over droom!

Dracht

do 06-04-17

De vulva was direct de volgende ochtend al wat witter en rimpeliger, en droogt nu enkele dagen later ook goed op. We kunnen dus concluderen dat de dekking is geslaagd! In de week van 17 april kan ik gaan proberen pups te voelen, en kan ik uitsluiten of het geen schijndracht is.

zo 16-04-17 2 weken en 1 dag dracht

Kleine eitjes hebben zich in Patou gevormd tot kleine pupjes. Ze zijn gevoeld!

zo 23-04-17 3 weken en 1 dag dracht

Vanaf 2 weken en 2 dagen begon Patou haar buik al te groeien en de vreetkick van start te gaan. Al, want dat is best op tijd in de dracht. Vlak voor 3 weken dracht kon ik eindelijk wat beter gaan tellen hoeveel pups ik voelde, gezien ik de dagen ervoor er steeds maar 1 bleef vinden. Gelukkig vond ik er vrijdag minstens 4. Meer lukt me ook nooit om te voelen, hoe groot het nestje ook wordt, maar dan weet ik in ieder geval dat er genoeg pups zijn om de bevalling vlot te doen verlopen (een klein aantal pups is een groter risico voor de bevalling).

Vandaag 2 foto's gemaakt om haar startende buikje alvast proberen vast te leggen. Patou voelt zich goed en is blij. De focus is voorlopig vooral op eten!

di 25-04-17 3 weken en 3 dagen dracht

Patou haar buik groeit met de dag. Dat gaat geen kleine buik worden ditmaal

vr 05-05-17 4 weken en 6 dagen dracht

Patou is grotendeels geplukt en verhuisd naar de nestkooi. Daar volgde direct een inspectie van de camera. Meer nieuws volgt daarover later dit weekend. Nog even alles netjes aan het inrichten :). Nog maar 1 ruime week te gaan voor Patoutje!

zo 07-05-17 5 weken en 1 dag dracht

Op de foto lijkt het altijd minder dan in het echt, maar Patou haar buikje moet al bijna een week ondersteund worden bij het hanteren.
Vandaag even de nageltjes bijgepunt zodat daar geen pup mee bezeert kan worden over enkele dagen.
Hopelijk morgenavond even de laatste hand aan de camera's en dan zijn we er helemaal klaar voor.

Fotoalbum

  • 3 weken drachtig
  • 3 weken drachtig
  • 4 weken drachtig (eerste verharing op voorhoofd)
  • Bijna 5 weken drachtig
  • Bijna 5 weken drachtig
  • Bijna 5 weken drachtig, verhuisd naar de nestkooi
  • 5 weken en 1 dag drachtig