Klik hier om terug te gaan

Week 2

ma 29-05-17

2 weken en 2 dagen vandaag. Door een begravenis en de komst van Raisin de exacte 2 weken update iets later. Zoals je kunt zien gaan ze als een trein.

3 pups hebben een markering op hun staartje; het kleine rammetje (ijzig blauw), en twee moertjes die de voorkeur van de Deense reserverende fokker hebben gekregen (donkerrood en lichtroze). Dan kan ik die iets beter in de gaten houden en weet ik tegen de tijd dat ze gechipt worden nog welke het waren.

Patou had vanochtend vrij opgezette melkklieren dus hopelijk tref ik haar vanavond meer leeggedronken aan.

De pups liggen op een wat vreemde bodembedekking; in stukken geknipte handdoek. Dit vanwege een onderzoek in de natuur naar bunzingen waaraan de frettery meehelpt. Deze lapjes liggen enkele dagen bij alle fretten in de kooi om ze, incl. frettengeur, naar hen te sturen en hopelijk meer bunzingen te kunnen lokken voor hun onderzoek. Ook het nestje van Patou draagt hieraan bij.

di 30-05-17

Gisteravond waren de tepels nog aardig hetzelfde, maar vanochtend gaat het gelukkig al wat beter. Misschien liet ze de pups wat minder drinken door de warmte, ondanks dat de airco aanstaat. Iets anders kan ik niet snel bedenken namelijk.

Nog een foto toegevoegd van Patou op de uitkijk, een extreem bekend gezicht voor mij. Zodra je dichterbij komt, springt ze op en staat ze bij de tralies om haar pups te beschermen :).

Over één week is Fé uitgerekend. Voor de reserveerders en mij een spannende tijd, want zodra de pups van Fé er zijn zal de lijst worden benaderd wie bij Patou wil kiezen en wie er op Fé wil wachten. Nu maar duimen dat Fé een paar goede pups voor ons in petto heeft!

do 01-06-17

Patou haar melkklieren waren gisteravond toch weer toegenomen, waardoor we toch weer tegen een melkklierontsteking aan hangen. Vanaf dat de pups 2 weken zijn kreeg ze daar wat last van. Ze zou net de laatste ochtend antibiotica hebben gehad gezien haar baarmoederontsteking in het begin, maar die zetten we dus nog heel even voort. Vanochtend met temperaturen bleek ze ook geen koorts te hebben gelukkig.

Ik heb getracht haar te ontlasten door 'te melken', maar helaas lukt me dat niet. Ze is ook te onrustig om met mij erbij rustig de pups te laten drinken, dus ook die poging slaagde niet.

De pups groeien normaal dus zullen vast en zeker goed drinken, wat me doet concluderen dat ze gewoon veelte veel melk aanmaakt. Vanaf vanavond gaat ze i.p.v. op prooi even op brok. Dat eet ze met langere tanden en het is wat minder voedzaam, wat hopelijk de melkaanmaak wat zal remmen.

Dolblij met de informatie en adviezen van VFN collega frettenfokkers op dit soort momenten! Ik had al een jaar of 5-6 niet meer te maken gehad met een melkklierontsteking, dus enkele details waren me echt al totaal ontschoten.

vr 02-06-17Fotoalbum

 • 2 weken 2 dagen: Rammen
 • 2 weken 2 dagen: Rammen
 • 2 weken 2 dagen: Moertjes
 • 2 weken 2 dagen: Moertjes
 • 2 weken 2 dagen: Moertjes
 • 2 weken 2 dagen: Allemaal
 • 2 weken 2 dagen: Staartkleurtjes
 • Mama Patou op de uitkijk, doe een stap dichterbij en ze staat bij de tralies ;)
 • 2 weken 4 dagen: Tegen een melkklierontsteking aanhangende
 • 2 weken 4 dagen: Tegen een melkklierontsteking aanhangende
 • 2 weken 5 dagen