Klik hier om terug te gaan

Week 3

za 03-06-17

De pups zijn drie weken! En happy to say dat de melkklieren van Patou niet meer zo hard zijn al ruim een dag. Nog wel flink gevuld, maar op een prima niveau. De brokken lijken dus te werken.

De pups hebben toch ietsje minder gedronken door de melkklierontsteking, waarvan ik vermoed dat ik ook te vroeg de nestbak er weer uit had gehaald en waardoor Patou wat minder bij ze lag, vandaar dat je weer enkele dagen de nestbak erbij ziet. Baat het niet dan schaadt het niet :)

Ook de longetjes werken uitstekend. Nog 2 filmpjes van vlak na de foto's maken:di 06-06-17

Het 8-tal maakt het goed. De grote monden maken steeds meer herrie als ze naar mama zoeken, en de pootjes worden steeds sterker. Mama moet ze flink onder controle houden af en toe. Patou haar melkklieren gaan al 2 dagen wat beter eindelijk. Zondag waren ze toch weer eventjes vrij hard net op het moment dat ze eigenlijk haar laatste ochtend antibiotica had moeten hebben, dus haar antibioticakuur is voorlopig weer met 6 dagen verlengd.

wo 07-06-17

Patou haar melkklieren zijn ineens volledig omgeslagen van hard en blauwig, naar weer lekker zacht. Het is best een puzzeltje voor me, want daarmee is de kous nog net niet helemaal af. De antibiotica moet nu nog 4 dagen gezien de verlenging en om het even rustig te proberen krijgt ze als het de komende dag of twee dagen goed gaat pas weer een muis. De pups staan op het punt om zelf te gaan eten, wat normaal dus zorgt voor een terugslag in hoeveel ze drinken en waarbij Patou haar aanmaak daarop moet compenseren. Ik moet deze week dus even stapje voor stapje aanpakken en kijken of het goed blijft gaan. Maar voorlopig lijkt het eindelijk achter de rug te zijn!

Het is bijzonder, maar handig om te zeggen dat er dit jaar uitzonderlijk veel collega fokkers zijn die ook melkklierontstekingen en soms ook een baarmoederontsteking hebben. Waar het nu vandaan komt durft niemand te zeggen, zeker omdat we verder ook niet met elkaar verbonden zijn of in die zin de bacterie hebben kunnen uitwisselen is het vreemd dat het bij zoveel zogende moertjes gebeurd. Patou is in ieder geval lang niet de enige.

do 08-06-17

Vandaag heeft Patou weer 2 muizen gekregen. Gisterochtend heb ik de nestbak weggehaald, waarmee ik haar minder bij de pups forceer te liggen dus ze meer vrijheid heeft om ze niet te laten drinken. Gisteravond waren de klieren ietsje voller (maar niet zoals het was) en vanochtend waren ze weer normaal, dus ik durfde het volgende stapje aan. We zien dan ook pups aan de muis smikkelen vandaag! (zie geplaatse camera screen) En als het goed blijft gaan, zal dat vanaf heden zo blijven en gaan we een stuk meer van de pups zien onder de handdoek uit.

Fotoalbum

  • Nestgewichten rammen
  • 3 weken! De rammen
  • Nestgewichten moertjes
  • 3 weken! De moertjes
  • 3 weken! Allemaal
  • 3 weken 2 dagen
  • 3 weken 2 dagen
  • 3 weken 3 dagen
  • Camera screenshot: muis smikkelen
  • 3 weken 5 dagen