Even voorstellen


Mhysa is een albino moertje van gemiddelde grootte, afkomstig van frettery Genuine Ferrets (per dit jaar gestopt). Ze is vrij rustig en zeer zacht van karakter voor een jongedame. Niet elke albino is even wit, maar Mhysa is wel één van die stralend witte albino's. Meer over Mhysa lees en zie je onder haar eigen pagina.

Lenn is een sandy ram uit een jachtlijn uit Drenthe. Lenn is een uitermate lieve doch zeer speelse vent. Zijn karakter is om te zoenen. Ook in de bronst blijft hij zeer speels. Zijn bouw en tekening zijn werkelijk prachtig. Meer over Lenn lees en zie je onder zijn eigen pagina.

Aangezien beide Mhysa en Lenn uit een sandy x albino lijn komen, wordt er uit deze combinatie een prachtig licht nest verwacht. Op de foto hierboven zie je Lenn al in zijn bronst, oftewel met meer lichaamsvet donkerder/roder van kleur dan hij is. In zomer is hij prachtig Sandy van kleur, met een goed getekend masker.

Data

27-02-2015 Mhysa loops
17-03-2015 Dekking
27-04-2015 Bevallen, dracht 41 dagen, aantal pups: 11 -2
08-06-2015 Uitkiezen
29-06-2015 Plaatsbaar

Overzicht pups

Pup ID Geslacht Kleur Reserveringsstatus Naam pup
Mhysa15r01 Ram Sandy Nicole & Erik te Venhuizen Lelibel's Kaito
Mhysa15r02 Ram Sandy Natas te Drunen Lelibel's Hiro
Mhysa15r03 Ram Albino Lisette te Dordrecht Lelibel's Eddie
Mhysa15r04 Ram Albino Lisette te Dordrecht Lelibel's Crash
Mhysa15r05 Ram Albino Fanny te Overdinkel Lelibel's Freggle
Mhysa15m01 Moer Sandy Pickpocket's Ferrets te Finland Lelibel's Hoshiko (Hoshi)
Mhysa15m02 Moer Sandy Frettery Ainsley te Hilversum Lelibel's Olenna (Lenna)
Mhysa15m03 Moer Sandy Fanny te Overdinkel Lelibel's Roxy
Mhysa15m04 Moer Albino Samantha & Jer te Hoogvliet Lelibel's Cloë

Pup ID Geslacht Kleur Overleden Vanwege
Mhysa15r06 Ram Sandy In 1e nacht Zag paars
Mhysa15m05 Moer Sandy Tijdens geboorte Onbekend (wrs gestikt)

Index (klik om naar onderdeel te gaan)

Om terug naar de index te gaan kun je ten alle tijden op de titel van het onderdeel klikken.

Loops

vr 27-02-15

Mhysa is tijdens onze vakantie begonnen met haar loopsheid. Een week later bij thuiskomst had ze al een aardige vulva opgebouwd.

do 12-03-15

Mhysa is intussen goed loops en haar dekking staat gepland. Deze is bovenaan de pagina en in het fokprogramma terug te zien.

De dekking

di 17-03-15

Mhysa is vandaag van 10 uur tot 22 uur een logeetje bij Lenn geweest. Ze moest wel even wennen aan de daadkracht van Lenn, maar die was verder niet te mild en niet te ruw met haar. Helemaal goed dus. Toen ze eenmaal gewend was was het ook prima. Ze is gedurende de dag een paar keer gedekt, en om 22 uur zag het resultaat er goed genoeg uit om haar weer in haar eigen kooi te kunnen zetten.


wo 01-04-15

Het is 2 weken na de dekking, en Mhysa haar dekking is geslaagd. De vulva is geslonken. Vanaf het weekend ga ik proberen of ik pups kan voelen, om vast te stellen dat het geen schijndracht is.

Toch is mijn vermoeden alvast dat dat wel goed zit, want Mhysa heeft nu al geregeld jeuk aan haar buik... Hopelijk zijn er wat pupjes haar aan het plagen!

De dracht

za 04-04-15

Vandaag heb ik pups kunnen voelen bij Mhysa. Er zijn dus pups onderweg! Nog 3 weken en een paar dagen te gaan.

zo 05-04-15

Enkele foto's van Mhysa die zichzelf optut en bijslaapt. Het gaat erg goed met haar, en het enige wat merkbaar is is dat ze wat vaker kriebel in haar buik heeft, en geregeld op de bak gaat terwijl ze niets hoeft te doen.


zo 12-04-15

Het buikje groeit al sinds het voelen. Vandaag een foto op 3 weken en 5 dagen dracht:


vr 17-04-15

De buik groeit nog steeds in rap tempo en ook de (7) tepels komen tevoorschijn. Vandaag een foto op 4 weken en 3 dagen dracht:


zo 19-04-15

De binnenbak voor Mhysa's Ferret Nation is klaar. Nog even de kit laten drogen en dan kan hij erin. Mhysa is daarnaast sinds gisteravond haar verharingsproces begonnen!


di 21-04-15

Mhysa is vandaag precies 5 weken drachtig en zit sinds gisteravond in haar puppy inbouw. Ze wordt nu duidelijk sneller moe en blijft nog steeds veel jeuk in haar buik houden, maar dat hoort er allemaal bij in deze periode. Ze maakt het dus super!vr 24-04-15

Vandaag heb ik Mhysa wat geplukt, zodat ze niet zo last heeft van alle verharing in de kooi. Ze ziet er prachtig uit momenteel:


De bevalling

ma 27-04-15

12:30u De bevalling vindt op dit moment plaats. Zojuist is het tweede pupje eruit gekomen. Ze doet alsof ze al jaaaaren ervaring heeft en op z'n Mhysa's pakt ze de zaken volkomen kalm en rustig aan. Niets naar de poepbak heen en weer snellen..., maar gewoon 1 voor 1 in het nestje. Wat een topper!


15:10u Voorlopig staat de teller op 8 pups + 1 dood pupje. Ik heb haar, want dat is ze, eruit gehaald, zodat Mhysa zich kan focussen op de levende pupjes. Als ik het goed zie was het een sandy moertje. Nog niet helemaal zeker of ze klaar is.


18:00u 10 pups (het dode pupje is nu de 11e) voor Mhysa nu. Ze zijn wel aangelegd, dus ik hoop voor Mhysa dat ze klaar is.


20:00u Kersverse mama had de pups volgens mij mooi aangelegd, dus ik heb haar verder niet gestoord om bij te pups te kijken.

00:30u Een laatste maal voor bedtijd even goed bij de pups gekeken en er 10 geteld. Het is dus bij 10 gebleven. Mhysa kreeg wat Waltham in het nest, zodat de pups aangelegd konden blijven. Ze is erg lief en vertrouwend richting mij, veel meer dan ik had verwacht. Ze doet het echt geweldig. Eén pup ziet er erg paars uit en lag al iets buiten het nest (hierboven links op de foto). Ik heb hem tussen de rest gelegd. Nu maar eens kijken wie het wel en niet halen vannacht.

Week 0

di 28-04-15

Vannacht 1 sandy rammetje verloren. Volgens mij is dit het pupje dat mij gisteren al wat paars aan deed (hierboven links op de foto, Mhysa had hem al wat opzij gelegd), dus die zag ik aankomen. Hij wordt samen met zijn zusje woensdagavond begraven.

Mhysa is zeer relaxt en doet het super. De overige 9 pups heb ik nu beter kunnen bekijken. Er is nog maar 1 pupje twijfelachtig: een albino rammetje dat erg klein is. Eens kijken of hij kan bij eten.

We hebben:
- 2 Sandy rammen
- 3 Albino rammen (waarvan 1 erg klein)
- 3 Sandy moertjes
- 1 Albino moertje

Mhysa heeft vanochtend lekker losgelopen met Eller en Patou, en vermaakte zich prima. Ik was in alle haast Yip haar tempo nog gewend, maar toen ik al klaar was liep Mhysa nog heerlijk met Eller te spelen.


wo 29-04-15

Op dag 2 doen alle pupjes het nog steeds super! Mhysa geniet ontzettend van ze.vr 01-05-15

Dag 4, en de pups doen het nog steeds geweldig. Mhysa at 2 dagen terug erg weinig, maar heeft dat gisteren weer goed ingehaald. Misschien hield ze gewoon niet zo van eend en wel van duif :). Vandaag heb ik de handdoek in het nest even verschoond en gelijk wat foto's van iedereen gemaakt.

Sandy moertjes:

Albino moertje:

Alle moertjes:

Sandy rammetjes:

Albino rammetjes... ja, het waren echt de drie ergste schreeuwlelijken van het nest en de kleine albino ram steekt erbovenuit :) :
Alle rammetjes, wederom het kleine neusje van de albino ram:

Week 1

ma 04-05-15

1 Week oud en de pups doen het geweldig. Het kleine albino rammetje groeit perfect mee en is niet achterblijvend gelukkig. Hij zal het ook op eigen kracht moeten gaan overleven, maar hij is erg sterk.


En nog een extra videofragment:

vr 08-05-15

Genieten! Mhysa's kleine grut ♡. Mhysa zelf doet het ook fantastisch. Ze eet goed, ziet er prachtig uit, is relaxt en beschermd toch ook erg goed. Op de laatste foto's links de moertjes en rechts de rammen.Week 2

ma 11-05-15

2 Weken! Ik heb er gewoonweg helemaal niets op aan te merken... Alles gaat voorspoedig.wo 13-05-15

Nog wat beeldmateriaal voor de liefhebber gemaakt vanochtend.

do 14-05-15

Vanochtend een dramaatje gehad, toen Mhysa ineens flink aan de wandel ging met een pup en hem zowaar over de rand door de tralies liet bungelen. Ik werd door oplettende kijker Natas gewaarschuwd gelukkig en ben werkelijk die kant opgestormd. Was het niet dankzij haar, dan was ik er waarschijnlijk pas een half uur later achter gekomen.

Helaas was de pup (één van de sandy rammetjes) er toch uitgevallen vanaf de 2e verdieping en lag hij beneden op de tegels :(. Nu kunnen pups heel wat hebben, maar ik schrok me wel helemaal lens en hij was er ook duidelijk beduusd van. Ik heb per direct de kooi indeling omgedraaid en nu zit Yip dus boven en Mhysa onderin. Daarnaast overal zachte kleedjes gelegd mocht ze het nog eens in de bol krijgen, en vooral op de plek waar ik haar er telkens uit pak nog een extra kussen, gezien ze dat als voornaamste uitgang ziet.

Foto 1: de nieuwe situatie


Foto 2: belachelijk actieve pups
Foto 3: wederom, ze kruipen echt overal uit iedere plooi...
Foto 4: eindelijk weer een tevreden Mhysa
Foto 5: later op de middag een lekkere extra bak Waltham (ook voor Clue's stress release) en om de pup weer even te kunnen controleren.


Hij piept intussen weer een stuk helderder en is er volgens mij al helemaal van hersteld. Ik weet wel welke van de 2 sandy rammetjes het was, dus ik zal hem even extra in de gaten houden in zijn ontwikkeling of alles ook echt zo gaat als zou moeten.

Het was ook niet een kwestie van Mhysa's fout. Het was de pups zat zijn (waren wel héél actief dus) en ook mijn schuld omdat mama's eten op was (blijkbaar at ze niet 2x zoveel maar 3x zoveel en was ze snel door haar rat heen), waardoor ze het op een verhuizing gooide instinctief. Goed instinct dus, maar helaas in gevangenschap werkt dat niet frown-emoticon. Het probleem met Mhysa is dat ze de ene dag amper eet en het dan op 1 dag allemaal lijkt in te halen. Zo afwisselend heb ik dat nog nooit meegemaakt met een zogend moertje. Ik snap haar wel, maar dit was wel erg onverwachts voor me ineens.

22:30u Nog een extra keer gecheckt, maar waar ze dus gisteren aan 1 weaner rat niet genoeg had, kreeg ze er vandaag weer 1 + een (kleinere) muis, en beide liggen er gewoon nog. Zonder kop.., maar meer dan de koppen heeft ze niet gegeten. Er is geen peil op te trekken. Maar Mhysa en de pups waren rustig, dus ik heb ze lekker laten liggen :). Morgen wel weer een check ronde!

za 16-05-15

Het kleine pupje bij Mhysa dat viel doet het nog steeds voortreffelijk! Na de paar uurtjes herstel was hij weer de oude en schreeuwde hij weer de longen uit zijn lijfje. Hij doet het sindsdien weer erg goed gelukkig.

Week 3

ma 18-05-15

De pups van Mhysa zijn vandaag 3 weken oud, en daar hoort weer een update bij met gewichten! Het nestje is goed gevuld, maar het zijn vrij kleine pups. Top! Ik hoop dat dat zo blijft voor mijn doelstellingen :). Ze doen het nog steeds voortreffelijk. Het kleine rammetje is intussen goed bij en het gevallen rammetje is nog steeds helemaal hersteld.

De entingsafspraak met de Frettenkliniek is gemaakt. 26-06 Ontmoeten de Mhysa's Hanneke.
wo 20-05-15

De melkbar (de tepels groeien mee met de pups). En ik heb het vanavond voor de 2e keer geprobeerd.., maar meer dan een Waltham-snor krijg ik nog niet voor elkaar. Ze willen alleen maar Mhysa's melkbar tot op heden ;).za 23-05-15

3 Van de 9 pupjes hebben wat gegeten vandaag (2 bino's en een sandy). Foto's voor, tijdens en de kliederboel erna ;).
Week 4

ma 25-05-15

Mhysa's pups zijn vandaag 4 weken. Ze eten intussen allemaal goed (zie ook het filmpje) en maken het fantastisch. Wederom heb ik er gewoonweg niets op aan te merken. Wat een heerlijke fase is dit toch.

wo 27-05-15

De Mhysa's eten KVV vanaf vandaag, nog een keer extra gemalen door de gehaktmolen met extra kleine messen, zodat er geen botjes meer te voelen zijn en risico kunnen vormen om in te stikken.


En een 'compilatie' van oom Eller die zich in zijn eentje vermaakt in de ren (zich alleen enorm laat afleiden door mij..), de Patoutjes en de Mhysa's die intussen alle kanten oplopen in het hok (totaal 5 minuten).

do 28-05-15

De pups hebben gisteren en vannacht zo goed gegeten, dat ze vandaag alleen een restje van vannacht hebben (even wat lekkerder gemaakt met Waltham erbij weer) en Mhysa heeft 2 muizen. Ze zullen Mhysa ook weer even moeten ontlichten, zodat ze geen risico op een melkklierontsteking loopt. De uiers stonden gisteravond flink bol door al dat eetgeweld van de pups!

De pups zijn dagelijks nu ook flink aan de wandel, dus er is veel leuks op de camera te zien vanaf dit moment :)

vr 29-05-15

We krijgen spleetoogjes en 1 oogje van een sandy moertje is open! Ze maken een helse bende in de kooi nu ze gaan eten.., dus ik kan niet wachten tot ze de poepbak kunnen zien ;).

zo 31-05-15

Gisteren en vannacht hebben de pups eindelijk Mhysa wat leger gedronken, nu ik ze even alleen op brokken had (dat maakt dorstig). Vandaag dus weer vlees!
Voornamelijk alle moertjes hebben nu hun oogjes open. De rammen zijn iets langzamer, maar heel veel chineesjes en halve oogjes:


De kooi is verhuisd naar de serre. De pups blijven hier tot 9 weken wonen. Gewoon omdat ik het fijn vindt om ze dicht bij me te hebben, maar ook om ze te laten wennen aan huiselijke geluiden, geuren en dieren.
Mhysa vindt het wel prima en is al heerlijk gesettled met de pups 10 minuutjes later:


Het is duidelijk nu al een fret.... (een sandy moertje met de oogjes open). Leuk, die effecten van de pupjes naast je hebben staan!


Week 5

ma 01-06-15

5 Weken jong! En ze doen het nog altijd fantastisch. De oogjes gaan 1 voor 1 open nog steeds. De dagelijkse bezigheden bestaan uit:
- slapen (incl. een hoop droompjes)
- eten
- bij mama drinken
- lekker onzindelijk zijn
- broertjes en zusjes bijten

De camera staat bijna tegen de kooi aan, dus eveneens een camera tip! Het is heerlijk om naar ze te kijken nu :)

di 02-06-15

Alle oogjes zijn open vanaf vanochtend. Mhysa heeft daarnaast op de avond van de verhuizing naar de serre ook nog een plateau en hangmat erbij gekregen en is daar erg blij mee. Geregeld zie ik haar er even in ontspannen, op ontdekking gaan of een camerainspectie doen.

wo 03-06-15

Elke dag balansen tussen Mhysa leeg laten drinken en zelfstandig eten... Ik krijg het ritme onder de knie.

Het eerste uitstapje in de ren was nog niet echt een succes. Veel verder dan de grot kwamen ze niet :). Wel even de Waltham van de pups gekamd en gechipt.


vr 05-06-15

Zo ziet ons dagelijks ritueel en de kooi er nu uit. Even in de ren, alvast wat eten voor de afleiding (Mhysa op verdieping 2 met een lekkere bak Waltham). Tussendoor gaan de pupjes vanzelf in de grot liggen slapen. En wat kiekjes van hoe de kooi er nu uit ziet. 2 poepbakken naast elkaar, en JEEJ! De pupjes zijn vannacht erg goed zindelijk geweest voor het eerst! Maar een paar poepjes ernaast nog, en dus geen vieze doeken :)
Week 6

ma 08-06-15

Gisteren hebben al 4 reserveerder hun keuze uit de pups gemaakt. De tijd breekt dan ook aan voor een beschrijving van alle karakters!

Ram 1 / Kaito: Ontdekkende speelse knuffelige grof gebouwde ram. Dat is Kaito ;). Hij was dan ook uitverkoren voor Nicole en Erik.


Ram 2 / Hiro: Een ram met zeer veel energie, blijft maar doorgaan terwijl de rest van het nest al slaapt (komt wat dat betreft overeen met de energie van moer 3). Hij is erg speels, nieuwsgierig maar ook op zichzelf. Wel speels sociaal met andere fretten, ietsje minder gericht op mensen. Hij is gekozen door Natas en wordt samen met 2 moertjes van Patou geplaatst. Een ram die zichzelf kan redden, niet teveel focus op de moertjes zal hebben, genoeg energie voor hen zal hebben etc. Zeer goede keuze.


Ram 3: Een sterke met de bek spelende ram. Duidelijk geler (hormonaler) dan de andere albino pups. Nieuwsgierig, speels en sterk zijn wel zijn kernwoorden.


Ram 4: Het speelmaatje van ram 3. Voorlopig is hij wat afhankelijk van hem aangelegd (begint te huilen als je ram 3 bij hem weg haalt) maar wel een zeer speelse ram. Hij zal waarschijnlijk een zeer sterke band krijgen met zijn nieuwe eigenaar.


Ram 5: Vrij neutraal speels rammetje. In zijn oogjes zie je nog een heel klein beetje dat hij de kleinste rammetje van het nestje is geweest sinds een paar dagen nu, maar hij doet niets aan de rest af.


Moer 1: Deze prachtige dame zal voor de fok naar Finland gaan verhuizen. Ze is wat rustiger van karakter en niet zo'n haantje de voorste.


Moer 2 / Olenna: Lenna wordt het moertje dat we aanhouden om de lijn van Mhysa en Lenn voort te zetten. Deze lijn behoud ik samen met Frettery Ainsley, en dit moertje zal dan ook bij haar gaan wonen. Over 2 of 3 jaar zal ik op mijn beurt weer een dochtertje van haar gaan aanhouden. Lenna heeft een zeer nieuwsgierig en open karakter, een prachtige vorm van haar kopje, is het beste verdeeld qua kleur en is niet de grootste of de kleinste.


Moer 3: Ze is klein, en gek. Echt een lekker cheeky meisje. Ze heeft tonnen energie, is het meest ontsnapperig van allemaal en loopt hoog op de pootjes door de ren. Al toen ze kleiner in het nest was kon ik zien dat dit een lekker maf meisje zou worden. Ze nam zo af en toe duidelijk andere poses aan dan de andere fretten!


Moer 4: Práchtige albino dame. Vrij rustig, maar niet zo op de achtergrond als moer 1. Lieve zeer mooi gebouwd moertje. Stiekem ook een zeer groot favorietje van mijzelf.


De komende week zullen we er nog achter komen welke 2 pups er naar het gezin van Fanny gaan, en welke 2 naar Denise.

wo 10-06-15

Intussen hebben alle reserveerders voor het nest hun keuze gemaakt. Enkel het Albino moertje, dat ik Noortje heb gedoopt, is nog beschikbaar.

Gisteravond bij de laatste kiesronde, viel het ineens op dat Hiro (ram 2) iets scheef naar links hing met zijn koppie. Vanochtend dan ook direct naar de dierenarts gegaan (met Kaito en Lenna als gezelschap), waar bleek dat hij er wat oorsmeer in heeft zitten en het wat ontstoken eruit ziet. Dit betreft ook het rammetje dat destijds uit de kooi viel, en hij lijkt hierdoor iets vatbaarder te zijn in de oortjes.
Ik kreeg er druppeltjes/een zalfje voor mee om erin te druppelen en er werd me verzekerd dat het niet schadelijk voor het middenoor kon zijn, waarop ik bij thuiskomst direct Hanneke van De Frettenkliniek heb gebeld om na te vragen of dit wel mocht. Ik heb haar gelukkig even persoonlijk mogen spreken op haar (vast drukke) eerste dag in de nieuwe kliniek. Zoals ik al dacht beter van niet (stel dat er een gaatje in de gehoorgang en het middenoor zit, mag er helemaal niets in het oortje), dus zij raadde Synolux aan. Hiro krijgt dus nu 2x daags Synolux en we hopen dat hij snel opknapt. Hij groeit er in ieder geval niets minder om! En zijn energie is ook nog steeds op pijl ;).

Foto's 1 t/m 3: bij thuiskomst kwam Mhysa op inspectie en vond dat de pups meegesleept naar het nest moesten worden. Die hadden echter andere plannen en waren het daar niet mee eens, tot verbijstering van Mhysa die het gewoon bleef proberen.
Foto 4: Hiro aan zijn Waltham met Synolux antibiotica.


En grasfoto's! Van ieder 2, en op het einde een keer de combo's: ram 3 en 4, plus ram 5 en moer 3.


vr 12-06-15

De ochtendronde van Mhysa - 6 weken en 4 dagen. Hiro en zijn oorontsteking doen het geweldig. Ik zie niet echt meer dat hij zijn kopje erg scheef houdt sinds vanochtend. En sinds een paar dagen drinken de pups nu ook steeds meer uit de fles.

Week 7

ma 15-06-15

7 weken! En voor de gelegenheid hebben we de fotoshoot even dunnetjes overgedaan, gezien het licht de vorige keer niet helemaal goed was. Dit keer beter :).


En de meiden!


En dan nu hangfoto's met de gewichten:


di 16-06-15

Noortje heeft vandaag haar definitieve naam gekregen: Cloë! En nog wat foto's van de losloopronde in de PlayPen gisterochtend.


do 18-06-15

Foto 1: ram 3
Foto 2: ram 4 en Freggle
Foto 3: Lenna
Foto 4: Hiro en Hoshi (bovenop ram 4 en Freggle)


vr 19-06-15

7 weken en 4 dagen: Een stukje ochtend buitenspeelronde, om even flink wat energie te lozen. Mhysa is intussen al een aantal dagen goed op haar gemak. Sinds de pups beweeglijker werden vond zij het namelijk minder leuk dat ze zo snel uitvlogen. Gelukkig is de rust en het genot voor haar weer terug. Ze heeft zelfs gekke buien in de ren op momenten. Nu niet, maar ze mokt wel tevreden op het filmpje ;).Zo trof ik de snoepjes na het avondrondje loslopen (en Mhysa lag er ook bij natuurlijk).zo 21-06-15

Kaito, Freggle voorin en Cloë achterin (voorheen Noortje - heeft intussen haar definitieve naam gekregen). 's Ochtends kregen de pups (zelf gefretteerde) konijn.
We hebben ook een snelle verhuizing terug naar de frettenruimte gehad vanavond. Daar is meer luchtverversing, een extra verdieping ruimte en een losloopruimte (due to het vreselijke weer nog altijd) voor ze. Ze vonden de verhuizing in ieder geval fantastisch. Er wordt druk gemokt en gespeeld. Het werd toch een beetje crowded in een 2 verdieping FN intussen. Ook eens kijken of ze nog steeds zo goed zindelijk zijn als ze een verdieping verder of terug moeten lopen.


Week 8

ma 22-06-15

8 weken! In de foto's zijn ram 3 en 4 even gewisseld, i.v.m. de verticale foto die beter na Hiro aansloot ;). De pups zijn overigens zeer goed zindelijk met een verdieping zonder bak! Echt helemaal top.

Vrijdag gaan we naar Hanneke voor de enting, en zondag worden de eerste paar al opgehaald. Kaito (ram 1, sandy), Hiro (ram 2, sandy) en Cloë (moer 4, albino). Maandagavond gaan ram 3 en 4, waar ik nu écht uiterlijk vrijdag een naam voor nodig heb i.v.m. de documentatie, maar hun baasjes zijn nog vlug op een vakantie.

Freggle en Roxy die samen gaan (aparte verdiepingen krijgen, en er komt nog een ram van Clue haar nest bij) blijven nog 1,5 week langer, en Hoshi moet wachten tot de pupjes van Patou en Clue ook oud genoeg zijn zodat ze met zijn drietjes naar Finland kunnen verhuizen.

Voor Lenna, het pupje dat ik samen met een andere frettery aanhoud (we gaan deze lijn 50/50 opbouwen om beide wat ruimte uit te sparen), heb ik nog geen afspraak, maar dat past er nog prima ergens tussen zodra ze opgehaald wordt Smile. Zij zit zelf ook met een nestje van precies die leeftijd dus ook bij haar worden veel pups opgehaald vanaf dit weekend, dus we kijken wel even wanneer de rust is wedergekeerd.

Weer een mooie splitsing met ophalen dus voor Mhysa al met al!

Kaito: 515 gram
Hiro: 495 gram
Eddie: 510 gram
Crash: 480 gram
Freggle: 460 gram

Hoshi: 415 gram
Lenna: 388 gram
Roxy: 370 gram
Cloë: 400 gramvr 26-06-15

Vanmiddag de entingronde gehad bij Hanneke, en Natas mee op sleeptouw genomen die erg nieuwsgierig was hoe het met Hiro zijn oortjes ging. Dat is gelukkig helemaal rustig en hersteld, dus geen enkel commentaar. Daardoor hebben de pups thuis de speelruimte van Hiro alvast even mogen uitproberen voor de lange reis weer terug.

Een grote carrier met Kaito, Hiro, Crash en Eddie ging mee. Een normale met Hoshi, Lenna en Cloë. En dan nog een kleine met Freggle en Roxy.

Zeer veel complimenten gekregen over de pups. Maar ze zien er natuurlijk ook geweldig uit. Alleen Crash, Hoshi en Lenna hebben een wat vergrote buiklymfeklier en krijgen hier een weekje wat pasta voor. Het was te mild om zelfs in de entboekjes te noteren of voor een ab kuur. Erg fijn om bij Hanneke alles te kunnen dubbelchecken. I'm hooked. Voortaan gaan alle nestjes mooi langs De Frettenkliniek :)

Vanavond wordt het flink documentatie regelen voor mij! Want het vertrek moment komt er nu echt aan :(


Op de onderste foto hierboven staat Kaito.

za 27-06-15

Puppypakketjes parade! Nog niet helemaal vol, maar de rest om in te pakken gaat naar keuze :). Er moet ook nog een beetje verrassing in zitten!


zo 28-06-15

Een dagje eerder, omdat een aantal pups vandaag alvast vertrekken, maar dit is de laatste complete 9 weken update van de Mhysa's.Papa Lenn en zoon Hiro bij zijn vertrek. Ze zijn er klaar voor! Sinds 3 dagen beginnen de rammen wat harder te spelen en de energie té veel te worden voor Mhysa. Een beetje vermindering was dus welkom.


Week 9

di 30-06-15

Crash en Eddie bij hun nieuwe eigenaresse, in hun nieuwe paddestoel uit het puppypakket. Lieve donderstenen zijn het! Zo te zien totaal geen stress daar.


Kaito, Hiro en Cloe hebben het er moeilijker mee gehad. Kaito het minst van die drie en Hiro was een dag erna ook wel bekomen van de eerste schrik. Van Cloe moet ik nog een nieuwe update krijgen, maar door de verhuisstress heeft ze al een keer goed van zich afgebeten. Zeker aangeraden om even de drukte aan nieuwe ervaringen terug te schroeven, want dit was een beetje teveel voor haar. Arm moppie. Hoop dat ook zij vandaag is bijgetrokken van de eerste schrik!

wo 01-07-15

De Mhysa's hebben vanavond waterbalet gehad in de losloopruimte. Ze krijgen door het mooie weer nu eindelijk ook steeds meer tenentraining!

do 02-07-15

Freggle van Mhysa en de drieling (zoals het gespuis wordt genoemd de laatste dagen) gescheiden. Hij begon zijn zusjes toch te hard fysiek aan te pakken nu hij geen broertjes meer heeft om het op te botvieren. Ze zien elkaar nog wel door het trapje dat de verdieping afsluit, maar hij kan er niet meer bij en heeft zijn eigen bovenste verdieping.

zo 05-07-15

Freggle en één van de drieling (ik heb ze niet gestoord). Ook zij maken het goed. Freggel huilt hier en daar nog veel en heeft er zeker stress van dat hij niet bij de moertjes mag, maar het is niet anders. Hij zal eraan moeten wennen.


Week 10

ma 06-07-15

Olenna is vanochtend vertrokken naar haar nieuwe huisje bij Frettery Ainsley. Onderstaand foto's van haar reis naar huis. Veel plezier mijn lieve prachtige slimme drukke dame!


wo 08-07-15

Freggle, Hoshi en Roxy spelen met ome Eller (en Mhysa natuurlijk). Die vindt op zijn beurt de pups helemaal geweldig. Wat een feest!

do 09-07-15

Crash en Eddie komen onverwacht toch weer terug naar de frettery morgen, door persoonlijke omstandigheden van de eigenaresse. De fretten kunnen door de gebeurtenissen ineens niet met haar meeverhuizen. Het is wel een record net 1,5 week na plaatsen, maar wat dat betreft liever snel dan te laat. Spontaan dus toch weer 2 rammetjes vrij! En iedereen kan nog iets langer genieten van filmpjes en foto's van dit maffe duo.

Crash heeft zich ontpopt tot de onderzoeker, waar Eddie iets banger is aangelegd maar als eerste begint te spelen en mokken meestal.

Ze mogen samen (in aparte kooien) of apart verhuizen vanaf bijna 12 weken, aangezien ze nu eerst gewoon blijven t/m hun 2e enting. Ze zullen dus incl. hun 2e enting en hun eigen 2-verdiepings Ferret Nation en spulletjes mogen verhuizen.

vr 10-07-15

Crash en Eddie zijn weer in de frettery! Heerlijk om ze weer te hebben. Hun eigen FN ligt nog in de auto. Ik had het bovendeel boven Mhysa en Hoshi al gereed gemaakt voor hen en moet nog even bedenken waar ik hun eigen FN op zou moeten kunnen zetten. Ze vinden het zelf net zo leuk er weer te zijn! Vooral Eddie en mama kregen even niet genoeg van elkaar. Morgen eens even al hun spulletjes op een rijtje zetten en gereed maken.

Daarnaast zijn vanochtend Freggle en Roxy vertrokken naar hun nieuwe huisje!


Week 11

di 14-07-15

Crash, Eddie en Hoshi zijn sinds gisteren duidelijk in de puberteit gekomen. Ze beginnen vervelend te worden in hun spel met de kleintjes, dus ze gaan gewoon weer apart van elkaar. Ook Mhysa wordt er knettergek van in de losloopruimte, dus die mag lekker met de Patoutjes blijven meelopen.

Ik heb intussen ook gevonden waar we de FN van Crash en Eddie kunnen opzetten, dus dat staat voor vanavond op de planning. Dan krijgen ze beide weer hun eigen verdieping. Mhysa en Hoshi krijgen weer hun 3 verdiepingen samen.

Nog een schattige camera screenshot van Crash en Eddie gisteren, die heerlijk samen lagen te slapen voor de camera:


zo 19-07-15

Morgen 12 weken. Hoshi vertrekt vrijdagochtend naar Finland. Crash en Eddie is wat interesse voor hier en daar, maar weinig naar mijn smaak heb ik het idee.

Ook heb ik bij alle eigenaren thuis gevraagd of ze hun pups ook weer even wilden wegen, waarmee we het volgende lijstje kunnen maken:
Kaito 963 gram (bij nieuwe eigenaar)
Hiro 963 gram (bij nieuwe eigenaar)
Eddie 950 gram
Crash 875 gram
Freggle 875 gram (bij nieuwe eigenaar)
Hoshi 698 gram
Lenna 620 gram (bij nieuwe eigenaar)
Roxy 625 gram (bij nieuwe eigenaar)
Cloë heb ik niet gevraagd

Crash, Eddie en Hoshi:
Week 25

zo 18-10-15

De pups zijn ruim 6 maanden en net een week in hun wintervacht. Tijd voor een gewichten update!

Rammen:
- Kaito 1430 gr
- Hiro 1439 gr
- Eddie 1560 gr
- Crash 1350 gr
- Freggle 1480 gr

Moertjes:
- Hoshiko 985 gr
- Olenna 780 gr
- Roxy 900 gr
- Cloë 944 gr