Het nest van Shiloh x Noah is een voorbeeld van een nest waarin genetische fouten zijn voorgekomen. In de bevalling was behalve een te klein geboren pup niet veel zichtbaar. Uiteraard kan een afgebeten staart/pootje van een andere pup niet aan genetische problemen verweten worden. Echter is Kenay ook niet gezond geweest en hij is helaas op 1 jarige leeftijd al overleden. In het nest was dit met name merkbaar aan hier en daar een 'groei stop' en het wat achterblijven van de vacht. De eigenaresse van Kenay heeft in 2009 een nieuw maatje voor Suki gekregen.

De lijn vanuit Noah is na dit incident stop gezet. Noah en Niene zijn geholpen. Ervaringen hebben ertoe geleid dat ik andere fokkeuzes ben gaan maken. Kijk hiervoor onder Fokrichting.

Ervaringen met genetische fouten laat ik online staan ter voorlichting voor andere fokkers en voorkoming in de toekomst. Er zijn meer foto's gemaakt dan online staan maar gezien de aard van deze foto's worden deze alleen op aanvraag verstuurd.

Even voorstellen


Shiloh is een jachttype Black Sable (Zwarte Wildkleur) moer. Ze heeft nog nooit gebeten en is heerlijk speels (zelfs met de grootste in huis). Een voorbeeldige meid vanaf het eerste moment. Vorig jaar is dezelfde combinatie gemaakt voor een nest en dit is een prachtnest gebleken. De keuze was daarom niet vergezocht dit jaar.

Noah is een Black Sable Mitt (Zwarte Wildkleur Harlekijn) ram. Noah is de gekheid zelve die alleen speels bijt. Een echte lekkere lobbes en een werkelijk prachtige kerel. Hij is de echte stoere bink van het huis!

Shiloh en Noah zijn beide ADV negatief getest d.m.v. de CIEP test op 27 januari 2008.

In dit nestje verwacht ik de volgende kleuren:
  • Black Sable (Zwarte Wildkleur)
  • Sable (Wildkleur)
  • Albino
  • Mogelijkheid Mitt (Harlekijn/Witvoet)

Data

04-03-2008 Shiloh loops
18 & 19-03-2008 Dekking
29-04-2008 Uitgerekend
28-04-2008 Bevallen

Dracht 41 dagen
Aantal pups: 4 (-2)

Gewichten

Voor de dekking: 530 gram
Week 1: 550 gram
Week 2: 570 gram
Week 3: 605 gram
Week 4: 635 gram
Week 5: 637 gram
Week 6: 660 gram (dag 40), 665 gram (dag 41)

Overzicht pups

Pup ID Geslacht Kleur Vacht Reserveringsstatus Naam pup
Shi08r01 Ram Sable Kwart Angora Dominique te Eindhoven Kenay
Shi08m01 Moer Albino Kwart Angora Eveline te Vogelwaarde Demy

Pup ID Geslacht Kleur Overleden Vanwege
Shi08r02 Ram Albino Na 2 dagen Afgebeten staart / wond
Shi08m02 Moer Donker Na 1 dag Te klein geboren / te zwak

Index (klik om naar onderdeel te gaan)

Om terug naar de index te gaan kun je ten alle tijden op de titel van het onderdeel klikken.

Loops

10-02-08

Het lijkt er op dat Shiloh weer de eerste van het jaar is die loops wordt. Het moet nog eventjes doorzetten. Ze is er mooi op tijd bij weer. Spannend!

21-02-08

Het duurt erg lang, maar langzaam maar zeker wordt de verdikking een mini-koffieboon. De dekking staat gepland in het fokprogramma vanaf zojuist want ik heb er wel vertrouwen in dat het door gaat zetten. Hij staat gepland voor over 3,5 week, zodat ze nog ruim een week de loopsheid door kan zetten voor het aftellen naar de dekking (2-3 weken) begint.

28-02-08

Shiloh heeft nog steeds een klein koffieboontje, het aftellen kan nog niet beginnen ik wil toch dat het nog even wat groter wordt voor ik daar mee begin.

05-03-08

De loopsheid is sinds 1 à 2 dagen nu helemaal goed door dus de dekking staat gepland in het fokprogramma.

14-03-08

Over 4 dagen is de dekking. Shiloh is er helemaal klaar voor. Ze wordt al vervelend van de hormoontjes en loopt haar dochter Niene soms te treiteren.

De dekking

28-03-08

Alles gaat super met Shiloh. De dekking is uitstekend verlopen zoals altijd en haar vulva is al flink gekrompen.

De dracht

03-04-08

Afgelopen week is Shiloh zo slim geweest ergens vanaf te springen/vallen. Ik probeerde haar nog te scheppen dus in plaats van 1,5 meter viel ze 1 meter, en ze viel ook niet hard en niet verkeerd, maar toch schrik je wel even.

Maar er zijn vanavond pups gevoeld! Toch wel speciaal normaal lukt dat pas vanaf 3 weken of vlak ervoor, maar op 2 weken al? Ik ben hartstikke blij, want dat betekend dat alles goed gaat ondanks de val.

12-04-08

Shiloh is goed drachtig, nu bijna 4 weken. Haar buikje wordt al goed zichtbaar, haar tepeltjes zetten op en ze begint nu ook te verharen. Haar hormoontjes beginnen al wat te werken. Ze is wat oplettender dan normaal al merk ik. Zou ze weten dat ze weer pups krijgt?

16-04-08

Shiloh ziet er vandaag ineens heel anders uit. Ze is al een tijdje aan het verharen in haar nek maar vannacht is haar kopje ook helemaal veranderd. Jaja, ze moet er nu echt aan geloven! Arme ding.

19-04-08

Shiloh is inmiddels bijna 5 weken drachtig en bijna helemaal verhaard. Ze heeft vreselijke jeuk de hele tijd en overal in de kooi liggen haren. Ze begint nu echt op de Shiloh van vorig jaar te lijken. Dit keer heeft ze 8 tepels. Ik heb in mijn hoofd dat ze er vorig jaar 7 had en 1tje die niet goed door kwam, maar ik kan het helaas niet terugvinden.


Bij het kijken van een filmpje van de pups van vorig jaar zag ik de kopjes van moeder en dochter al tevoorschijn komen uit nieuwsgierigheid naar het gepiep. De herkenning is er al! Nog maar heel iets meer dan 1 week!!

22-04-08

Shiloh ziet er inmiddels echt niet meer uit. Het arme ding! Wat een verschil kunnen die paar haren toch hebben. Ze heeft al een enorme dikke buik. Nog maar 1 week te gaan! Ik begin hem flink te knijpen. Allerlei emoties maken zich inmiddels meester van mij.

De bevalling

28-04-08

Ik denk dat de pup van Shiloh vandaag of vannacht komen. Toen ik vanochtend binnenkwam stond ze al naast haar mand. Normaalgesproken liggen ze natuurlijk zwaar voor pampus de laatste week, dus dat is een teken dat ze al onrustig is. Toen ik haar waltham kwam brengen had ze al een flinke slijmsliert hangen. We wachten het af!


23.15 1e check: 1 Albino moer

23.55 2e check: 1 Albino moer en 1 Albino ram, waarvan staart en poot eraf gebeten. De pups heeft Shiloh al aangelegd.

00.20 3e check: Geen verandering.

02.00 4e check: 4 pups waarvan 1 kleiner dan de andere 3. Ze had ze al aangelegd. De pups even voor haar bij elkaar gelegd.

07.20 5e check: Geen verandering. Volgens mij voel ik nog wel vruchten in de baarmoeder. De 2 bijgeborene zijn een gezonde donkere ram en de te kleine pup is een donker moertje.

09.30 DA bezoek: 95% zeker dat ze leeg is. De pups maken het super en Shiloh heeft ze onderweg ook telkens netjes aangelegd.Albino ram links (met afgebeten pootje en staart), Albino moer rechts

Week 0

30-04-08

De kleinste pup is vannacht overleden. Ik zag gisteravond al dat ze iets minder kracht had met piepen en zag het daarom aankomen dat ze wat moeilijker een tepel kon vinden. Met de ram die gebeten is gaat het redelijk. In eerste instantie was hij de sterkste van het nest, dat is nu iets minder geworden. Het pootje heelt uitstekend maar de staart was toch wel een lelijke wond, en we zullen moeten hopen dat ook dat mooi heelt.

's Middags in onverwachts ook het gebeten rammetje overleden. Zijn pootje deed het prima maar de staart heeft hem toch het leven gekost. Shiloh gaat door met 1 Albino moer en 1 donkere ram.

01-05-08

De pups zijn nu 3 dagen en zijn goed levendig.

Donkere ram - 14 gram


Albino moer - 11 gram

03-05-08

De pups zijn nu 5 dagen en het gaat uitstekend met ze!

Week 1

05-05-08

De pups zijn 1 week!! De ram is een lekker propje en ik knuffel al heel wat af met hem. In verhouding met Misty haar pups lijkt het moertje erg klein, maar dat valt reuze mee want Nuala en Niene zaten vorig jaar ook op 23 gram! Mama is erg zorgzaam voor haar pupjes en heeft geen tijd meer voor waltham hoor. Ze is er niet meer voor te verleiden en wil alleen haar pupjes.

Donkere ram - 30 gram


Albino moer - 24 gram


Samen

Vanmiddag zijn er van een collega fokker 3 pupjes van een vol angora moertje bij Shiloh aangelegd. Het betreft 3 meisjes die 2 dagen jonger zijn dat Shiloh haar pups. Ze maken deel uit van een nest van 6, de 3 rammetjes liggen nog bij een ander moertje van haar. Shiloh haar 2 donders zijn enorme slaapkoppen en ik vind deze 3 meiden dan ook maar druktemakers. Wat een gillerds zeg! Die van mij liggen er zo rustig bij altijd, heerlijk!

Week 2

12-05-08

De pups zijn 2 weken! Het gaat nog altijd geweldig. Het ventje wordt hoogstwaarschijnlijk Black Sable als ik kijk naar de pups van Shiloh en Noah vorig jaar. Ik zie er weinig Sable in en hij wordt echt donker. Het zijn nog altijd lekkere slaapkopjes.

Black Sable ram - 54 gram


Albino moer - 46 gram


Samen

18-05-08

Morgen zijn de pups 3 weken, omdat ik er morgen niet ben vandaag alvast gewichten en foto's! Dominique heeft het rammetje gereserveerd en kiest daar nog een moertje van Misty bij uit. Het Albino moertje moet nog gereserveerd worden.

Black Sable ram - 78 gram


Albino moer - 69 gram

Week 3

Deze post voor week 3 is eind week 2 gemaakt.

Week 4

26-05-08

Vandaag zijn de pupjes 4 weken. Ik vind het rammetje wat aan de dunne kant dus ik ga even wat vaker bijvoeding proberen te geven. Het Albino moertje wil er nog steeds niet aan (op de foto's hangt ze er alleen wat bij haha), maar die is ook wel mooi vol. Sterk is het rammetje wel, want hij staat hoog op de poten van zijn waltham te eten en valt nog niet eens om ook (zie foto). Geweldig om te zien. Van Shiloh is er inmiddels nog weinig over, dat is echt een dunne sliert geworden.

Black Sable ram - 105 gram


Albino moer - 92 gram


Samen

29-05-08

Enkele dagen terug zijn de pleegkids van Shiloh opgehaald. De meiden liggen nu bij hun broertjes bij een moedertje van de eigen fokker, waarvan haar eigen kids nu oud genoeg waren om weg te gaan. Shiloh had daardoor even wat te veel melkproductie en gisteravond last van harde verstopte melkklieren, maar vanochtend zijn ze weer op normale grootte en lekker kneedbaar. Met de pups gaat het goed. Ze hebben inmiddels beide hun namen gekregen: Kenay en Demy (van verschillende eigenaren). Gisteren hebben ze hun eerste muisje gehad. Die viel wel in de smaak. Kenay heeft een klein beetje gegeten en Demy meer gekauwd dan gegeten. Ze zijn niet zo happig op bijvoeding als de pups van Misty en doen het meer op eigen kracht. Ze maken een enorme kliederboel van de kooi, je kunt ze wel 2x per dag verschonen nu. Gelukkig is dat maar voor korte tijd en zijn ze binnenkort sterk genoeg om de bak te bereiken.

Week 5

02-06-08

De pups zijn alweer 5 weken en ze zijn enorm vooruit gegaan de afgelopen weken. Op 30 mei deed Demy haar linker oogje open, en gisteravond waren spontaan alle ogen open. Het zijn geen grote eters zoals die van Misty en lijken zichzelf wat beter te kunnen redden. Kenay blijft erg sterk en staat nog altijd als enige hoog uit de poten als hij loopt. Zijn zusje Demy is een lekker rustig meisje en staat niet zo graag in het middelpunt, een heerlijk meisje. Vandaag hebben ze voor het eerst losgelopen en de pupjes van Misty ontmoet. Demy ging daarbij liever wat stil op een hoopje liggen, Kenay liep weer hoog op de poten rond met de actiefsten van Misty haar nest.

Kenay - 170 gram


Demy - 168 gram


Samen


Spelen

Week 6

10-06-08

6 Weken en 1 dag vandaag, en de pups blijven erg klein op het moment. Qua zindelijkheid lukt het wat minder dan de pups van Misty maar verder zijn het heerlijk nieuwsgierige pupjes. Qua karakter zijn ze nog altijd hetzelfde. Shiloh is weer een heerlijk lief moertje en is gestopt met de pups beschermen tegenover mij. Toch vind ze het heeeeerlijk als ze haar pupjes weer terugziet na het loslopen, want dan neem ik ze mee naar beneden om met het nest van Misty te lopen. Dan staat ze, niet overdreven, gerust een half uur lang te mokken als je ze weer terugbrengt. Kenay heb ik toch 'teruggezet' naar Sable want hij trekt niet donker genoeg op. De afgelopen week is hij niet donkerder meer geworden wat ik wel had verwacht.

Kenay - 213 gram


Demy - 200 gram


En de koppels waarmee ze weggaan:
Kenay met Suki (nest Misty) en Demy met Denise (zusje Yip)

Week 7

16-06-08

Vandaag 7 weken. Demy wordt een heel mooi meisje en vormt zich goed. Kenay vind ik weer aan de dunne kant blijven de laatste week. Shiloh is helemaal bijgetrokken en is alweer een tijdje weer op haar volle gewicht. Veel eerder dan vorig jaar.

Kenay - 252 gram
Demy - 235 gram

19-06-08

Demy is gisteren samen met Denise verhuisd naar haar nieuwe baasje en dat gaat uitstekend. Kenay zal nog tot de 27e blijven om even wat beter bij te komen. Voor Shiloh is dat ook niet verkeerd want die moedert nog flink en voor Suki ook niet, zij zitten nu met zijn 3en in de kooi. Suki is qua uiterlijk prima bij maar loopt juist in gedrag wat achter en is nog altijd vrij huilerig.

Week 8

23-06-08

Kenay en Suki doen het geweldig bij Shiloh. Shiloh moedert gewoon op hen door en geniet er nog altijd van. Suki blijft toch huilerig maar oké, ze zal straks toch op bijna 9 weken weg gaan en dat zou toch echt voldoende moeten zijn. Het is gewoon een mekkermeisje! Kenay daarentegen is de enige die geweldige sprongen maakt. Hij is als een razende stier aangekomen de afgelopen week en ik ben dan ook reuze blij dat hij weer zo goed bij trekt. Ze zijn vandaag 8 weken. Suki weegt 295 gram en is daarmee 57 aangekomen de afgelopen week. Zij heeft nooit moeite gehad in haar groei. Kenay daarentegen weegt vandaag 370 gram en is dus maarliefst 118 gram aangekomen in de afgelopen week. Je ziet daarmee het verschil tussen week 6 en 7 waarin dit maar 39 gram was. Ik ben dus erg blij en ben tevreden met de keuze dat ik hem iets langer in huis gehouden heb. Kenay en Suki zullen naar alle waarschijnlijkheid vrijdagavond naar hun nieuwe baasje gaan.

Kenay & Suki

26-06-08

De laatste foto's voor de snoesjes morgen verhuizen!!! Bah ik zal ze wel missen hoor.