Even voorstellen


Patou is een (zeer donker) wildkleur moertje uit een jachtlijn uit Brabant. Ze is van kleine tot gemiddelde grootte. Van karakter is ze zeer speels en daarmee vrij druk, maar het is ook een dame met een mening hier en daar. Als je daar van houdt, is dit absoluut je favoriet. Haar bouw is net als die van Lenn geweldig, wat hen een prachtige combinatie maakt. Meer over Patou lees en zie je onder haar eigen pagina.

Lenn is een sandy ram uit een jachtlijn uit Drenthe. Lenn is een uitermate lieve doch zeer speelse vent. Zijn karakter is om te zoenen. Ook in de bronst blijft hij zeer speels. Zijn bouw en tekening zijn werkelijk prachtig. Meer over Lenn lees en zie je onder zijn eigen pagina.

Zowel Patou en Lenn dragen ook albino, waardoor deze kleur ook een mogelijkheid is in dit nest.
Op de foto hierboven zie je Patou en Lenn samen als pups.

Data

22-03-2015 Patou begint loops te worden
06-04-2015 Geplande dekking
17-05-2015 Bevallen, dracht 41 dagen, aantal pups: 4
28-06-2015 Uitkiezen
19-07-2015 Plaatsbaar

Overzicht pups

Pup ID Geslacht Kleur Reserveringsstatus Naam pup
Patou15r01 Ram Wildkleur Janine te Stokkum Lelibel's Freddie
Patou15r02 Ram Albino Nightshade's Ferrets te Finland Lelibel's Evel Knievel
Patou15m01 Moer Wildkleur Natas te Drunen Lelibel's Aiko
Patou15m02 Moer Wildkleur Natas te Drunen Lelibel's Leiko

Index (klik om naar onderdeel te gaan)

Om terug naar de index te gaan kun je ten alle tijden op de titel van het onderdeel klikken.

Loops

zo 22-03-15

Patou begint nu ook loops te worden. Om ook met de kooi indeling rekening te houden, heb ik vandaag alle optimale nestperiodes berekend en zijn de dekkingen van Clue en Patou nu ook ingepland. Waar ik hoop dat Clue haar loopsheid goed doorzet in de komende 3 weken, hoop ik dat Patou het een beetje rustig houdt, zodat ze niet al teveel last heeft van het lange wachten. Voor haar dekking zal ze nog 6 weken moeten wachten, wat een zeer lange periode is. Zo is 2 tot 3 weken de norm en 8 weken het absolute maximum alvorens er Beenmergdepressie kan optreden. Mocht Clue het nog steeds langzaamaan doen en Patou er haast achter zetten, draaien we de dames gewoon om qua planning.

do 26-03-15

De loopsheid komt heel snel opzetten en Patou is qua planning omgewisseld met Clue, die het nog steeds langzaamaan doet.

ma 30-03-15

Patou is nu praktisch volledig loops. Haar dekking staat gepland op over precies 1 week: 1e paasdag. Dat komt perfect uit: ik hou ervan om ze even 1 week volledig loops te laten zijn en op hete kolen te laten zitten bij wijze van, voor de dekking.

De dekking

ma 06-04-15

Het was een zware dag vandaag voor Patou. Ze denkt altijd dat ze de mannen aankan fysiek (ook in de losloopruimte) dus ik wist dat ze meer zou tegenstribbelen dan Mhysa, maar Lenn heeft zich hetzelfde gedragen. Met daadkracht en doorzettend, niet te zacht, en niet te hard. Als beloning lag er een mooi stapeltje muisjes klaar. En ik kan de volgende ochtend alvast zeggen dat haar vulva er direct een stuk rustiger en wit weggetrokken uitziet. De dekking lijkt dus al succesvol te zijn!


De dracht

ma 27-04-15

Vandaag precies 3 weken dracht. En daarmee kon ik vandaag vaststellen dat ook Patou drachtig is: er zijn pups gevoeld!


vr 01-05-15

Patou is al sinds een week of 2 dracht wat gestresster en vraagt zich volgens mij erg af wat er toch allemaal in haar lijfje gebeurd. Volgens mij begint ze iets te kalmeren eindelijk sinds vandaag, maar helemaal zeker weten doe ik het niet. De dracht gaat daarentegen voorbeeldig!

Sinds gisteren ben ik druk de puppykooi klaar te zetten voor haar en haar nestbak gereed te maken, want daar moet ik nog een laatste hand aan leggen voor hij in gebruik genomen kan worden. Ik hoop haar er niet 1 maar 2 weken vooraf in te kunnen zetten om alvast te wennen, nu ze iets gestresster is. Ondanks dat is ze een schatje. Ze vindt het alleen erg spannend allemaal.

ma 04-05-15

Vandaag is Patou verhuisd naar de nestkooi, met nog 2 weken te gaan. Ook camera 2 staat nu op Patou gericht. Zo heeft ze een lekkere lange gewenningsperiode.


vr 08-05-15

Patou, nog een kleine 1,5 week te gaan, is rap aan het verharen en ik heb haar gisteren en vandaag wat geplukt. Hoe donkerder het fretje hoe vreemder dat er toch altijd uit ziet :). Haar buikje groeit snel en ook wordt ze al wat relaxter. Duimen dat dat zo blijft! De pupjes kriebelen ook al lekker in haar buik. Iets waar Mhysa de volle 6 weken last van leek te hebben, maar Patou houdt het tempo allemaal iets normaler. Ze begon ook stipt op 4 weken te verharen zoals ik gewend ben. Mhysa was wat later op 5 weken.za 16-05-15

Dag 40. Het wordt vanaf vandaag erg spannend! Patou blijft werkelijk tot op het laatste moment erg actief in de kooi en neemt niet zoals normaal de laatste week rust.


De bevalling

zo 17-05-15

11:30u Patou is begonnen. 4 Stuks so far, en toen wat krachtvoer. Het wordt een spannende dag!


13:30u Even naar de dierenarts gegaan om er zeker van te zijn, maar Patou blijft bij 4 pupjes! Ze waren ook al zo schoon.., dus misschien is ze aan het begin van de nacht al bevallen.

We hebben:
1 Wildkleur, Chocolat of Sandy ram
1 Albino ram
2 Wildkleur moertjes (daarmee automatisch voor Natas)


Links de rammen, rechts de moertjes:


Week 0

ma 18-05-15

Het 4-tal van Patou is de nacht goed doorgekomen!

wo 20-05-15

De Patoutjes op dag 3. Ook het rammetje begint getint te worden, dus ook hij wordt een (donkere) wildkleur. Patou is intussen op haar mooist en ziet er in alle opzichten fantastisch uit (een foto staat op Facebook). Ze is nog steeds érg blij met de kleintjes.


do 21-05-15

Het prachtige vachtje van Patou nu, en het wipneusje als ze eet.


za 23-05-15

De Patoutjes - 6 dagen oud.


Week 1

zo 24-05-15

De 1 week update! Moer 1 is iets donkerder dan moer 2, maar verder.. Dat is het enige hoe ik ze uit elkaar kan houden :).


wo 27-05-15

1 Week en 3 dagen oud. Ze groeien goed door!vr 29-05-15Week 2

zo 31-05-15

De Patoutjes 2 weken, en poe wat worden ze prachtig!
vr 05-06-15

De Patoutjes krijgen flink kleur de laatste dagen! Links de rammen, rechts de moertjes.


Week 3

zo 07-06-15

3 weken!


Patou haar tepels zijn er helemaal op ingespeeld: 3 van de 7 zijn werkende met maar 4 pups :). De 2 onderste en 2 bovenste doen niets meer.


do 11-06-15

Patoutjes; 3 weken en 4 dagen.

Week 4

zo 14-06-15

Vandaag 4 weken. Het worden nu echte pups. Ze beginnen loperig te worden, eten mee en proberen al een tijd naast de handdoek te poepen. Ze zijn mooi rustig bij het oppakken, anders dan de pups van Mhysa waren en de dames van Clue nu.

Het albino rammetje glimt werkelijk al een tijdje zo ontzettend prachtig zit hij in zijn vacht. Op deze foto lukte me dat eindelijk om vast te leggen. En de moertjes Aiko en Leiko hebben wat smeer op hun oogjes zitten. Ik ga er ook maar niet aan pulken, want de oogjes zitten nu nog mooi gesloten. Er kan dus ook geen vuil in :).wo 17-06-15

De meiden van Patou doen hun oogjes open!


za 20-06-15


Week 5

zo 21-06-15

De Patoutjes zijn 5 weken! Alle oogjes zijn open op de albino ram na, hij is voorlopig nog even een Chinees. Hij was behoorlijk aan de wandel, dus dit was the best I could get.

Ze maken het ronduit fantastisch. Zijn nog steeds zo lief als het laatste bericht. Weinig praatjes, mooie en grote Patou pups. De moertjes vonden het wel gezellig al die foto's en hier en daar kwam er zelfs een mokje vanaf :).


ma 22-06-15

Hi Riikka! I opened my eyes.


di 23-06-15za 27-06-15

De Patoutjes voor de eerste dag en nacht 100% zindelijk geweest! En nog een heerlijke familiefoto:


Week 6

zo 28-06-15

Patou haar pups zijn 6 weken!
Alle 4 doen het nog altijd voortreffelijk. Vanochtend hebben ze voor het eerst losgelopen in de ren, hebben ze een fotoshoot ondergaan en zijn ze gechipt. Ze zijn nog steeds zindelijk, dus ze gaan nu z.s.m. de serre in.


Ram 1: 335 gram
Erg speels en lieve ram. Iets rustiger en minder ontdekkend of snel ingesteld dan Evel Knievel.

Evel Knievel: 304 gram
(EN for his owner) Tough and discovering hob. In the litter a sort of loner. If I see him laying next to another kit, it would be with his brother.

Aiko: 278 gram
Patou-a-like. Zeer ontdekkend en speels. Uitermate schattig rond koppie. De beide zusjes liggen vaak samen in het nest, dus het is geweldig dat ze samen mogen gaan.

Leiko: 266 gram
Lief, ontdekkend en iets langer en nét iets lichter gebouwd dan Aiko momenteel.

di 30-06-15

Vandaag zijn Patou en de pups verhuisd naar de serre, zodat ze kunnen leren trap en plateau klimmen.


wo 01-07-15

Hangmat (katoen) erin en een bootje (katoen bovenop fleece onderop - even 'binnenstebuiten'), maar ook maar gelijk de hele extra verdieping erbij. Met maar 1 poepbak, maar ik denk dat dit grut wel zo slim is te bedenken dat ze naar beneden moeten. We zullen zien! Kniefje (zoals intussen zijn bijnaam) begon direct te slopen... Oh goodies. Hij doet zijn naam eer aan. De wildkleurtjes zitten allemaal nog op de begane grond, maar Knief gaat de hele kooi door met zijn moeder.


Week 7

zo 05-07-15

De pups zijn 7 weken! Tijd voor de gras fotoshoot. Eerst een nestfoto:

Ram 1: 428 gram

Evel Knievel: 415 gram

Aiko: 373 gram

Leiko: 327 gram

De moertjes samen:

Vandaag zijn de pups ook verhuisd naar de bovenverdieping boven Eller. Prima zo, want de 2e verdieping gebruikten de pups nooit. Lekker wat meer hangmatjes erin en motoriek ontwikkelen maar! In de airco, en pal naast de losloopruimte waar ze nog nooit in gelopen hebben.


di 07-07-15

De eerste keer in de losloopruimte.

Week 8

zo 12-07-15

De rammen en moertjes van Patou zijn 8 weken vandaag! Freddie heeft zijn naam gekregen de afgelopen week nadat hij is gekozen, en allen doen ze het geweldig goed. Het eerste trio is enorm speels, ze kunnen allemaal goed kwispelen en sommigen heb ik al horen mokken. Enkel Leiko is een heel lief zachtaardig meisje. Beweegt ietsje langzamer voort dan de rest en doet alles op haar tijd. Een enorm schatje. Vandaag ook even de indaling van de ballen check gedaan en tandjes geteld.


do 16-07-15

Nog twee foto's van vanochtend. Patoutjes incl. Patou zelf onderweg naar de losloopruimte :)


Week 9

zo 19-07-15

De laatste update van de Patou's. Vandaag 9 weken. Leiko en Aiko zijn opgehaald, morgenavond gaat Freddie en vrijdagochtend vertrekt Evel Knievel naar Finland. Patou werd sinds een dag of 2 wat gestresster in de kooi, dus het is een goed moment om het wat rustiger voor haar te gaan maken. Ben benieuwd of het morgenvroeg al wat rustiger is geworden voor haar zonder een nacht met de meiden. Wat ga ik ze missen!!


Week 22

zo 18-10-15

De pups zijn 5,5 maanden en net een week in hun wintervacht. Tijd voor een gewichten update!

Rammen:
- Freddie 1230 gr
- Evel Knievel 1223 gr

Moertjes:
- Aiko 770 gr
- Leiko 706 gr