Even voorstellen


Yip is een wildkleur moertje uit jachtlijn, maar voor een jachtlijn redelijk groot van stuk. In de combinatie met de ram wordt hier rekening mee gehouden zodat dochters standaard zeker 100 gram lager uitvallen in gewicht is mijn ervaring. Zij geeft haar zeer zachte, aanhankelijke, nieuwsgierige en speelse karakter door op haar pups. Zonen en dochters van Yip zijn tot op hoge leeftijd energiek en speels. Yip is ook altijd 100% zindelijk. Haar karakter is om te zoenen, ook als werkfret in het veld. Haar nieuwsgierigheid en slimme karakter in combinatie met haar aanhankelijkheid maakt haar een topper. Yip komt uit een uitermate gezonde lijn waarbij haar oma tot maarliefst 12 een goede werk- en fokfret is geweest en daarna in de overgang is gegaan en blind wordt, maar nog altijd gezond is op nu 13,5 jaar. Yip is zelf een gezonde boeren meid die lichamelijk zeer grote nesten aan kan: ook qua zorg voor haar pups. Dat heeft ze nodig want Yip heeft bewezen behoorlijk grote nesten te werpen. Yip geniet van het hebben van pups en raakt letterlijk niet uitgemoederd. Ten opzichte van andere dames krijgt ze maar geen genoeg van de pups, maar blijft ook goed aan zichzelf denken qua zorg. Deze combinatie is, naast ook haar karakter trouwens, vrij uniek voor een fokdame. Meer over Yip lees je onder haar eigen pagina.

Styx is een sandy ram uit jachtlijn. Hij is op 1 jarige leeftijd bij Genuine Ferrets gekomen en was toen al succesvol papa. Styx is afkomstig uit een Albino en Sandy lijn en heeft het in zijn 1e jaar qua verzorging van zijn eigenaar erg moeilijk gehad. Styx is lief, rustig en speels van karakter. Zijn bouw is klein maar mooi breed en hij heeft een vrij korte staart.

Yip (voor de derde keer, 2011 hadden we overgeslagen wegens weinig tot geen risico) en Styx zijn beide ADV negatief getest d.m.v. de CIEP test begin 2012.

Data

11-03-2012 Yip loops
24 & 25-03-2012 Dekking (niet geslaagd)
07-04-2012 Dekking
18-05-2012 Bevallen

Dracht 41 dagen
Aantal pups: 7

Puppycam

Volg de pups dagelijks live!


Overzicht pups

Pup ID Geslacht Kleur Reserveringsstatus Naam pup
Yip12r01 Ram Wildkleur Geke te Groningen Link
Yip12r02 Ram Wildkleur Kitty te Delft Pluk
Yip12r03 Ram Wildkleur Point Ilona en Steven te Westervoort Gixxer
Yip12m01 Moer Wildkleur Minka te Zevenbergen Mila
Yip12m02 Moer Wildkleur Frettery Furittus te Nijkerk Lelibel's Athena
Yip12m03 Moer Wildkleur Nadine te Enschede Lily
Yip12m04 Moer Wildkleur Nadine te Enschede Lea

Index (klik om naar onderdeel te gaan)

Om terug naar de index te gaan kun je ten alle tijden op de titel van het onderdeel klikken.

Loops

11-03-12

Yip is in de afgelopen week langzaamaan loops geworden en vanaf vandaag is het zover dat het ook loops genoemd mag worden. De dekking staat gepland voor het weekend van 24/25 maart. We gaan er tenminste vanuit (want we kennen Yip langer dan vandaag) dat ze ook genoeg heeft aan deze 2 weken. In de komende dagen gaat Yip even apart om aandacht van de gecastreerde rammen (met name Philo) te voorkomen. Het afgelopen jaar is toch gebleken dat dat noodzaak is.

18-03-12

Vanaf vandaag zit Yip apart van de groep. Dat zal sowieso tot na de dekking even moeten, maar eenmaal na de dekking zal ze waarschijnlijk nog een week of 4 bij haar vriendjes kunnen.

20-03-12

Yip is vanaf vandaag al klaar voor de dekking. Precies goed gegokt weer en de dekking kan dus zeker doorgaan dit weekend.

Yip gedraagt zich sinds vandaag ook helemaal loops, naast dat de loopsheid er goed uit ziet. Ze volgt me normaal altijd al en dan staat ze me zo aan te kijken zoals ze vaak op foto's staat. Als ik haar dan oppak en neerzet jumpt ze uit gekte alle kanten op zo blij. Maar nu volgt ze me nog extremer dan normaal. Ze doet amper nog een sec haar eigen rondje en als ik een meter verstap loopt ze gewoon mee. Als ik haar dan oppak gaat ze in de lucht om zich heen snuffen en bij neerzetten volgt ze me doodleuk gewoon door. Het is niet bevredigend meer, ze is op zoek naar die ram en dat ben ik niet :D. Het arme schaap.

Ik heb ook het gevoel dat het apart zetten dit laatste zetje ook wat extra gaf. Ze herkent de puppykooi al in combinatie met de hormonen en gedroeg zich vanaf sec 1 al nog onrustiger dan ze in de Ferret Nation van de groep al deed. Ze weet dat ze weer pupjes mag krijgen en is heel druk in haar hoofd met dat eigen territoriumpje. Vreselijk als ze zo extreem omrustig is... Die weet echt niet wat ze met zichzelf aanmoet dan. Even wachten op Styx en dan is ze weer tevreden voor een paar weken.

22-03-12

Yipje heeft er al helemaal zin in!! Ze loopt vandaag al mokkend door de kamer en staat alweer onderaan de groep te ruiken en achterover aan mijn trui te ruiken. Ze is naarstig om zoek naar Styx, maar die zit een beetje ver nog :).

De dekking

24-03-12

Yip heeft vanavond de eerste dekking gehad. Geen langdradig liefdesverhaal waarbij je ze lekker samen kunt laten slapen tussendoor, maar gewoon even 2 dagdelen uit elkaar dekken... Ik was al gewaarschuwd, maar Styx is lekker bruut aangelegd en pakt de dames niet heel zacht aan :(. Gelukkig is Yip ervaren en was ze gewillig dus het is allemaal gelukt, maar vannacht zit ze toch eventjes apart en dan mag ze morgenvroeg nog een keer. De dekking vanavond was kort maar laten we hopen krachtig dus een mooi begin.

25-03-12

De 2e dekking is inmiddels achter de rug en vanavond haal ik Yipje weer op. Deze dekking heeft zo'n 2 uur geduurd. Ze heeft het weer bere knap gedaan, bedenkende dat een eerdere dekpoging door de fokker met een andere dame geen succes was door Styx zijn bruutheid. Heel veel ruwer kan het niet, maar ik ken toch echt nog een erger geval geloof het of niet. Zo lief en zacht als Styx normaal is komt hij helemaal los tijdens een dekking, dat blijkt wel!

25-03-12

Yip is weer thuis en ziet er goed uit verder. Ze zit weer lekker in haar kooi en begon direct aan de zalm die op haar stond te wachten. Dan kan ze daarna lekker in slaap vallen in haar eigen bedje. En nu maar wachten tot de dop weer krimpt!

27-03-12

Gisteravond Yip weer in de groep geprobeerd en ging allemaal prima, maar vanochtend moest ik toch weer ingrijpen want Philo zat er alweer bovenop (alleen erop liggen en in nekvel, zijn wappie doet niet mee :D). Het is toch wat met die gecastreerde mannen hoor.... Heeft hij er verdikkie nog een implantaat bovenop gekregen afgelopen zomer maar het wil nog steeds niet helpen tegen een loopse Yip. Maar even een weekje wachten tot het is afgezakt dan ;-).

28-03-12

De vulva is nog net zo groot, maar sinds vandaag is hij van kleur verschoten dus het bloed trekt er alweer uit. Joehoe! Het kan maximaal 2 weken duren en ik ben gewend bij Yip dat je met een dag of 4 altijd wel ziet of hij begint te krimpen. We zitten dus prima op schema :).

Yip zit nog steeds even apart en ze had iets heel aparts vannacht. Ze had namelijk een natte plek op haar hangmat, alsof ze in bedje had geplast vannacht. Natuurlijk kreeg ze netjes een schone, maar zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt!

Ik heb nog meer supergoed nieuws. De nieuwe camera's zijn er!! Ja je leest het goed: meerdere namelijk. Twee stuks i.p.v. 1 zodat ik niet eens meer hoef te lopen/verplaatsen als ze loslopen. Het is binnenkort voorbij met de storingen en slechte verbinding! Plus deze zijn op afstand bedienbaar door de reserveerders zodat ze straks op zoek kunnen naar hun eigen pupje in een ander deel van de kooi. Superbenieuwd dus en de komende dagen verder uitpakken en testen! En natuurlijk mijn vorige verkopen.

10-04-12

Op 3 april verschoot de vulva nog iets van kleur, maar helaas kromp deze nog altijd niets. Na 2 weken geen enkele verandering is Yip gisteren opnieuw tweemaal gedekt. Deze dekking ging gelukkig iets rustiger. Nu moet het toch gelukt zijn lijkt ons zo.


Waarom het nou de eerste keer niet lukte blijft toch apart want is ons beide nog nooit overkomen, maar beter dat dan een schijndracht natuurlijk ;-). Misschien was Styx wel dusdanig hardhandig dat Yip haar lijf volledig blokkeerde die eerste 2 rondes. Toch is ze niet op en top loops geweest de afgelopen 2 weken. De kleur wijzigde wel en ze klaagde ook niet zo erg om een ram als daarvoor en ze was zelfs wat uit haar hum met in haar hangmatje plassen en soms ook voor de bak. Normaal is Yip superschoon maar ze is was nog niet helemaal de oude ervan zelfs. Kennelijk toch wel een shocking happening met die Styx de vorige keer.

We gaan in elk geval de goede kant op. De dop is al op 50% en net zo wit als op 3 april alleen nu ook flink gekrompen dus. Nog maar even wachten en afwachten of ze dan niet schijndrachtig is, want het is toch vreemd gelopen! Ze was nogal uit haar hum ervan schijnbaar. Ze is nog druk aan het mokken en lijkt juist weer wat de oude sinds de 2e dekking.

Yip heeft vandaag wel een hele dikke nek en dat heb ik nog niet eerder gezien. Ik moet zeggen dat ik in de verste verte niet weet waarom... Het lijkt me niet van de dekking, die ging juist rustiger. Het voelt meer zoals lymfeklieren voelen als ze heel dik zijn. Maar waarom... Ze is dan wel ruim 4 weken loops geweest alles bij elkaar maar hmm... Zal vast wel weer goedkomen met al die gekke hormonen in het spel ;-).

De dracht

14-04-12

Yip zou nu 1 week drachtig moeten zijn en met 3 kan ik gaan voelen. De dop trekt nog steeds weg en ik voelde gisteren al verdikking bij de tepels dus ondanks dat de dop niet helemaal weg is is de dekking nu zeker weten gelukt.

16-04-12

Yoshi (onze kater) had gistervannacht een cadeautje meegenomen voor ons. Yip was daar wel blij mee! Ze heeft lekker kunnen smullen en vanochtend het restant en veren weer even aan kanten gedaan en een schone doek in de kooi :). Ze was weer helemaal blij en aanhankelijk aan de wandel in de tussentijd en wordt nu ook ietwat rustiger.

17-04-12

Yip had vanochtend ineens een enorme vreetkick! Ze had vannacht het vlees opgepeuzeld dat er gisteravond nog stond, dus ik vulde het bij met een hoeveelheid waar ze normaal een dag over doet. Nou ik zet het in de kooi en werkelijk hap-slik-weg! Stond ik daar mooi ff met mijn bek vol tanden :D. Ik vond telkens al dat ze weinig at..., maarja het is natuurlijk ook maar een klein beetje wat zo'n dametje eet. 1/10 worst (500gr) per dag. Dat klopte wel. Maar vandaag ging er dus even het dubbele in! Hopelijk vanwege de reden dat ze het nodig heeft nu?

24-04-12

Yipje maakt het echt supergoed. Mentaal dan want fysiek maakt ze het altijd goed natuurlijk. Nog geen zware periode nu fysiek maar wel spannende dagen. Aankomend weekend kan ik gaan voelen of we pupjes krijgen. Intussen is Yip heerlijk vrolijk en niet meer zo extreem onrustig en verstrooid zo na die mislukte dekking. Ze is nu echt weer gelukkig dat ze drachtig is :). Ze loopt lekker los samen met de groep want dat gaat gewoon perfect. Zij en Shiloh gaan alle kanten op want Yip sleept Shiloh heerlijk mee in haar enthousiasme. En dan te bedenken dat Shiloh Yip niet mocht... Ze vond haar eerst gewoon doodeng doordat ze iedere vreemde fret met Mittens vergeleek en Yip kan in haar spel flink aanwezig zijn natuurlijk, wat dan erg beangstigend was. Shiloh is door Yip echt helemaal van dat Mittens trauma af en geniet gewoon van haar gekke enthousiasme :). Dus ook dat is heerlijk om te zien. En ondanks de hormoontjes en op en af buien van Yip merk ik nu toch dat ze echt hecht zijn geworden. De heren lopen lekker te sukkelen zoals gebruikelijk, met de af-en-toe gekke bui van Aidan tussendoor :).

Ik voel wel dat Yip een klein buikje heeft al sinds 1,5 week maar dat heeft ze normaal dus ook wel en het verschil is op foto niet te zien ;).

27-04-12

Er zijn pups gevoeld!! Gisteren, en vandaag nog even voor de dubbele controle. Ze maakt het ook supergoed en is helemaal in haar nopjes. De kriebel van de pups dacht ik al eens eerder te zien maar sinds vandaag is die ook héél duidelijk weer. Yip ligt heerlijk te slapen overal en geniet echt van de dracht nu. Normaal staat ze gelijk vooraan bij binnenkomst, maar nu ligt ze gewoon nog lekker te soezen in haar hangmat:

Daar komt de jeukreeks:

28-04-12

De camera's zijn vanaf vandaag dagelijks te volgen! Bovenaan de nestlog vind je altijd de button naar de puppycam terug. Hier vind je de links en inloggegevens. De positionering van camera 1 op de puppykooi wordt nog wel anders. Moet hem nog even verplaatsen naar een betere plaats binnenkort.

En dan heb ik nog een nieuwtje: de reserveringslijst is voorlopig vol! Er zijn 6 reserveringen waar ik alle kanten mee uit kan en n.a.v. het overblijven van 1/2 laatste pups die de eigenaar dan niet zelf meer heeft kunnen kiezen wil ik niet het complete nest direct laten reserveren. Ik hou het ruime gemiddelde van 8 even aan dat Yip zal werpen. Dit jaar wil ik voor die laatste 1 of 2 pups echt specifiek op zoek gaan en even kijken hoe dat bevalt. En nu maar afwachten hoeveel ze er op de planning heeft voor ons!

01-05-12

Yip is in snel tempo aan het uitdijen en is heerlijk rustig en knuffelig. Na het loslopen trekt ze zich ook telkens in de losloopruimte terug in plaats van dat ze bij de rest in de Nation kruipt. De hormoontjes doen goed hun werk :). Ondanks dat loopt ze heerlijk vrolijk rond met loslopen en is ze nieuwsgierig als altijd. Het is heerlijk genieten van haar zo! Een stuk rustiger dan de loopse periode.

06-05-12

Yip begint vanaf vandaag goed te verharen en de pups kosten haar veel energie. Ze is ronduit ietsje futloos zelfs voor Yips doen dus het verharen kost duidelijk nog wat extra kracht. Ze heeft net lekker even een bodempje Waltham op gesmikkeld voor een energieboostje hopelijk. En zo niet moet ze er maar even doorheen, want meer kan ik nou eenmaal niet doen...

08-05-12

Yip maakt het heel goed en is van het walthammetje wel weer wat energieker geworden eergisteren. Nog steeds lekker rustig natuurlijk maar dat moet ook wel. Ze krijgt echt een immense buik. Hopelijk kunnen jullie het verschil zien, ik vind het altijd vertekenen op de foto:
Yip's kooi is klaargemaakt voor het nestje. De nestbak staat erin en de hangmat is eruit. Karig, maar veilig :). Ze was erg blij met de nestbak en begon direct een nestje te maken. Op deze foto zie je ook hoe ze verhaard.

13-05-12

Het gaat heel erg goed met Yip. Ze is bijna klaar met verharen en ziet er weer uit zoals ieder jaar met haar mickey mouse oortjes. Prachtige drachtige mama. Wat wel anders is dan voorgaande jaren is dat ze zo ongeveer denkt dat de pups er nu al zijn. Ze wil helemaal niet meer loslopen al bijna een week nu. Ze staat me echt aan te kijken zovan "mag ik nu weer naar mijn nestje?" en volgt me overal. Ze is er klaar voor, maar de pupjes (gelukkig) nog niet. Ze wordt een enorme ton.

Als ik binnenkom staat ze me altijd op het plateau aan de deurkant op te wachten en ze wil er ook dolgraag uit om geknuffeld te worden, maar zodra ze eruit is moet ze er weer in voor haar nestje, enzovoort... Geen rust in die billen te vinden en dat met zo'n énorme buik. De energie is er wel momenteel. Zodra de boventralies open zijn kan ze niet wachten en gaat ze, vanaf het plateau, echt aan die tralie hangen met die ongelooflijke buik van haar. Dat gaat dus ook nog amper en ik zie het wel gebeuren dus dan ondersteun ik haar altijd. Maar het idee alleen al dat dat een handig idee is, die Yipje toch! Ze ziet er zo schattig uit als ze verhaard.

14-05-12

Yip ligt er mega drachtig bij nu. Ze heeft het er echt zwaar met de laatste loodjes.... Denk dat weinig mens zich hoeft af te vragen waarom bij de foto!

15-05-12

Yip heeft gisteravond een bak waltham gehad doordat ze er weer ff zo futloos bij lag en ze schrokte het werkelijk naar binnen, dus ik wist het al een deel kwam er net zo mooi weer uit erna. Domme Yipje. Ik geef haar vandaag ook weer even een bakje voor de energieboost want ze is er wel weer van opgeknapt. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik sinds gisteren wel echt in de gaten hou of ze niet aan het bevallen is. Ik heb weleens meegekregen dat ze zo vroeg waren namelijk.

16-05-12

Dag 39! Ze houdt ze nog goed binnen :). De Waltham gisteravond gelukkig ook wat beter :D.

17-05-12

Dag 40! Vanaf vandaag worden vaak zat grote nesten geboren. Die komen meestal 1 of 2 dagen eerder, maargoed Yips geschiedenis leert ons dat ze gewoon op dag 41-42-42 zat met haar eerste 3 nesten ondanks de grootte. Ze houdt het goed vol! Ligt nog heeeeeerlijk te slapen en normaal worden ze echt wel onrustig van te voren dus het duurt nog wel minstens een dagje :). Ik loop zo weer lekker met een bakje waltham naar boven en vanaf vanavond krijgt ze weer lekker een ronde muisjes.

De bevalling

18-05-12

13.00 uur Yip haar melkklieren zijn actief geworden vanochtend en dat betekent dat het niet lang meer gaat duren! Yip maakt het nog super en is nog rustig, als in: nog geen weeën. Ze heeft net weer een lekkere bak Waltham op. Dat is een beetje vroeg want eigenlijk deed ik dat in de avond, maar ik denk dat het mijn laatste kans is en dat het vanavond wel zover gaat zijn als ze er dan niet al liggen. Ben benieuwd of dat klopt!
14.50 uur Net ff weer op de kamer gekeken en het is nog rustig. Ze vindt de nestbak niet zo prettig want nu het moment eraan begint te komen gaat ze er steeds vaker met doek en al voor liggen, dus ik heb hem eruit gehaald. Ik was vergeten de camera aan te doen voor we vertrokken maar die is nu wel aan. De rest van de dag ben ik lekker thuis dus ik hou haar in de peiling!

15.50 uur De melkklieren zijn alweer wat voller dan 2 uur terug maar ze ligt nog steeds lekker te slapen. Het kan toch niet lang meer duren nu zou je denken.

16.20 uur Ik zie af en toe wel dat ze voorweeën heeft nu maar ze weet het met haar ervaring heel goed te verbergen en slaapt meer tussendoor dan een onervaren moertje nu nog zou doen.

17.55 uur Ik vermoed dat de weeën nu toenemen en verwacht nog steeds binnen nu en een paar uur het eerste pupje.

18.25 uur De weeën blijven Yip lastig vallen! Richting bak betekent persweeën. Dat ziet ik nu ook gebeuren.

19.30 uur Yip besluit al een tijdje ff pauze te houden. Dat komt mooi uit want dan kan ik even rustig eten zonder peentjes te zweten :D.

20.20 uur De eerste 2 zijn er! En helaas was ik aan het eten, dus stoute Yipje hield minder pauze dan ik dacht ;-).

21.00 uur 6 Stuks nu en ze doet het goed. Ze heeft ze nu net toegedekt dus de nestbasis is gemaakt. Iets te vroeg nog voor een foto ik merk dat ik haar dan stoor dus dat doe ik niet, maar wel 1 van een mama op de uitkijk toen ik binnen kwam:
22.00 uur Een update van het aantal heb ik nog niet. Yipje is met het nieuwe pupje onder de deken gekropen en dat gaat allemaal helemaal super dus ik tel nog even niet opnieuw nu. De overkant kijkt zoals gebruikelijk mee en vraagt zich af waar dat gepiep toch vandaan komt:
22.30 uur Zo net eindelijk even een goede telling, kleuren én geslachten! Yip even een beetje Waltham gegeven (ze wou nog wel meer maar moest weer aan de bak van mij) en ik had al zo'n gevoel: ik zag nummer 7 geboren worden en het zijn er nu nog steeds 7. Jaja, hopelijk éindelijk eens wat minder dit jaar :D. De teller staat voor nu op 4 moertjes en 3 rammen en allen zijn sandy/wildkleur. Zoals ieder jaar geen bino's. Ik denk dat Yip het gewoon niet in zich heeft ;).
Yip heeft van eentje een klein staartpuntje meegepakt. Dat is haar nog niet eerder overkomen, maar gelukkig is het niet meer dan dat en levert dat geen enkel gevaar op. Beter dan een groter stuk of erger nog: een voetje of zelfs pootje. Morgen even beter inspecteren.

23.30 uur Het zijn er nog steeds 7, dus intussen kunnen we wel zeggen dat Yip de trotse mama is geworden van 7 pupjes! Morgen nog even een dubbelcheck voor de geslachten en alles nakijken, maar voor nu gaat Yip een prachtige nacht tegemoet.

Week 0

19-05-12

Alles gaat goed met de 7 rubbertjes. Het zijn nog steeds 4 dames en 3 heren en het is een ventje dat een staartpuntje mist. Die maakt het verder top en dat levert verder geen enkel gevaar op. 7 Is toch een wat gezondere verhouding voor iedereen en laat het nu ook net zo zijn dat Yip 7 tepels heeft dus er ligt er nog 1 naast bij hongerige tijden. Yip is niet zo panisch als vorig jaar en dat vind ik met name erg fijn, dan heeft dat toch aan dat enorme aantal gelegen. Ze is heerlijk rustig en moedert op haar gemakje. En trots dat ze is!

En nog 2 foto's van in de middag lekker genieten van de temperatuur (ja Yip we zien je wel):

20-05-12

Het gaat super met de kleintjes en de haartjes beginnen elke dag een beetje beter te komen. Ik zie er nog steeds met name wildkleurtjes in. Het ventje dat een stukje staart mist ligt hier rechtsvooraan:

21-05-12

Vandaag een filmpje van Yip die de pups instopt en een kusje komt geven:

22-05-12

De kooi is even verplaatst zodat de pups rond etenstijd niet precies in de zon komen te staan waardoor Yip het nest telkens verplaatst. Ze staat nu achter het hok van Mittens, maar ik kon het nog niet helpen dat ze vandaag het nest gewoon weer verplaatste want dat zit natuurlijk nog in haar. Binnen een paar dagen heeft ze het vast wel door dat ze gewoon veilig zit daar.

23-05-12

Ik denk dat Yip het vandaag wel doorheeft, dus het is de moeite waard om een kijkje op de camera te nemen zo af en toe :). Het is heerlijk afgekoeld vannacht en sinds gisteren staat er ook een ventilator in de kamer dus het is een stuk aangenamer voor ze. Nieuwe foto's van vandaag. Dag 6. We krijgen al prachtige donsjes:

Week 1

25-05-12

De wekelijkse update! Lekker een vrije dag voor mij dus ik heb de tijd genomen voor ze. Ik heb vandaag lekker geknuffeld met de grootste ram, wat echt een stoer en rustig binkje was. Hij riep totaal niet om mama. Wat mooie foto's van hem gemaakt:
Yip heeft het mooi voor elkaar met de warmte zo het is lekker koel op de kamer (daar gaat zo verandering in komen want dan komt de zon erop, maar gelukkig is het altijd kort daarop avond en koelt het weer af). Met de pups aangelegd:
En toen was er 1 klaar / even later aan de tepel:
En nog even later, grote billetjes en kleine billetjes / En weer een opgeruimde kooi en schoon dekentje bij terugkomst van de weegschaal en knuffelronde (nee er zitten niet een paar lichtere tussen, het licht vertekend hier wat
De moertjes / En de rammen, met de grootste rechts zoals je ziet:
De gewichten van de moertjes: 27, 25, 24, 20 gram
De gewichten van de rammen: 29, 27, 21 gram

Het kleinste rammetje is degene die een stukje staart mist.

27-05-12

Een camera kiekje van vandaag. Yip was de pups bij elkaar aan het rapen:

31-05-12

Weer even een update! Het rammetje met het korte staartje is de lichtste van het nest.
Een dametje:
Voor het eerst sinds de geboorte hadden ze een heus koor en ik zat er al op te wachten om er een leuk filmpje van te kunnen maken, maar het zijn echt rustige typetjes tot op heden. Maar op het filmpje dan eindelijk het eerste flinke koor! De wind is telkens de ventilator die langskomt.

Week 2

01-06-12

Ik heb vandaag een moeilijke beslissing gemaakt: dit wordt Yip haar laatste nestje, hoe moeilijk ik het ook vind. We hebben een hoop slecht nieuws gehad wat betreft de burensituatie, koopwoning en de frettenhobby, met name op fokgebied, blijft een behoorlijk drama. Enkele jaren terug besloot ik geen eigen dekrammen meer te gebruiken en sindsdien is elke dekram vrijwel nog een drama geworden / in gedonder uitgelopen. Nu dat ik ze daardoor noodgedwongen weer in eigen beheer wilde nemen, trapte mijn vriend even op de rem. Het is natuurlijk te gek voor woorden dat hij dagelijks in de weer is alle sorus op te lossen, zodat ik daarnaast de frettenhobby nog kan voortzetten en dat ook nog drama's oplevert. De burn-out klachten barstten gisteravond nogal los :(. Soms bescherm ik mezelf niet al te goed daarin. De beslissing was destijds niet voor niets genomen en als het met externe dekkingen niet gaat dan helaas helemaal niet meer. Ik blijf dus rustig afbouwen naar het aantal dat ik graag wil voor gezelschap (1) en dat zal helaas ook geen yippertje kunnen worden op deze wijze :(. Ik geniet nog even flink van dit nest en zal me voorzover mogelijk proberen in te blijven zetten. Informeren zal waarschijnlijk geen probleem zijn, maar of de fokkerswereld zal lukken, dat hangt af van de samenwerkingen en drama's daar.

Ik weet dat dit voor sommigen als een grote schok zal komen en uiteraard ook voor mezelf, maar als het zo'n weerslag op mijn gezondheid, tijd en onze relatie krijgt is het ook niet ok. Jarenlang heb ik me er hevig tegen verzet en hard gestreden, maar de koek is op. Alle opties zijn uitgeput. Ik zou graag verder gaan, maar fokken valt zeker niet licht op te vatten. Ik hoop daarom ook dat de andere fokkers in Nederland eindelijk eens wat respect gaan verdienen voor al het werk dat zij doen en de inzet die zij geven.

Daar komen ze weer: het gespuis van nu 2 weken oud! Yip heeft sinds gisteren weer de nestbak, want nu wordt hij ineens wel weer enorm gewaardeerd ff64. Ze was al een paar keer met pups en al richting poepbak verhuisd in de afgelopen dagen (goed schoon uiteraard dus geen probleem), dus kennelijk had ze behoefte aan een beetje een omheining om de pupjes. Ze is er erg tevreden mee en houdt het nestje nu weer netjes op z'n plaats.

De rammen: 60, 55 en 45 gram
De moertjes: 53, 49, 48 en 40 gramDe rammen / de moertjes:
De grootste ram / de kleinste ram (met het halve staartje):

03-06-12

Vandaag kwam reserveerder Geke op visite en dat was erg leuk. Haar eerste goede introductie met de fretjes hier (en mij natuurlijk) en ze ziet het helemaal zitten!

05-06-12

Het gaat fantastisch met de snoepjes ze groeien hard en krijgen steeds meer vacht. Het zijn al een dag of 2 kleine schreeuwertjes nu. Ze krijgen praatjes en beginnen ook aan de wandel te gaan. Yip krijgt het er maar zwaar mee! ;-) Nog even en ze beginnen met eten en buiten het nest hun behoefte doen!

Ze worden heel erg donker momenteel juist maar op de foto is weer vrij veel licht. Moet toch even met die instellingen gaan spelen want hij heeft dat duidelijk elke keer echt niet zoals ik het in de realiteit kan zien. Enkel het kleinste mannetje met het halve staartje is een tintje lichter. Ik ben ervan overtuigd dat hij point gaat worden en verder niet richting chocolat zal gaan maar we zullen het zien.
Een rammetje en een moertje:

07-06-12

Yip is dagelijks flink aan het verbouwen en verplaatsen met het nest. Wat een tuttebel is het toch ook... Ze heeft net weer het nest verhuisd buiten de nestbak. Ik had hem eruit gehaald voor haar, maar toen was ze vannacht weer richting de andere kant verhuisd en had ze een nest vlak voor de poepbak gemaakt. Dus weer in de bak, maar dat is het ook niet. Ze moet en zal persé onder dat plateau liggen dat heb ik allang door. Is natuurlijk een stukje donkerder qua schaduw... Zal eens kijken wat ik voor haar kan doen dan. Na de 2 dagen drukte waren de pups vandaag weer heerlijk rustig trouwens!

Week 3

09-06-12

Yip heeft nog geen rust in de billen. Had ik haar mooi onder het plateau gelegd direct die avond nog... Halve dag later ligt ze weer met het nest in de poepbak. Ben nu al 2 dagen aan het schuiven voor haar met wat ze maar wil en vandaag ging het eindelijk wat beter. Met nestbak en al onder het plateau en de poepbak links, die ik dit keer ook ietwat langer niet heb verschoond zodat ze eens ophoudt met denken dat dat een nestbak is :P. Ik weet dat de bakvulling aangeeft dat het zacht is voor de voetjes maar dit is toch ook weer niet helemaal de bedoeling ;-).

Gisterenavond ontdekte ik bij 3 pupjes (2 dames en het rammetje met halve staartje) een verdikt oog en toevallig allemaal links. Ik dacht ik kijk de dag erna nog wel even bij goed licht, maar vandaag begon ik te kijken en warempel kon ik er nog maar 1 terugvinden. Kan gebeuren als Yip een beetje ruw door het nest heeft gestampt bijvoorbeeld en kan me er alles bij voorstellen met hoe ze het nest de afgelopen 2 dagen heeft verplaatst telkens. Morgen weer even controleren. Meestal is dat wel de oorzaak als er ineens een oogje eerder open is dus dat zou voor de hand liggen. Iets anders valt er ook niet voor te bedenken, maar zien dat het gebeurt doe je natuurlijk ook niet. Zo'n mama loopt heel wat over de pups heen in die paar weken al met al maar net op zo'n oogje terecht komen wil soms nog weleens gebeuren.

10-06-12

Het is het mannetje met het halve staartje dat nog steeds een dik oogje had en vandaag nog steeds. Er komt niets bij aan pupjes die dat hebben en die 2 dames zie ik ook echt niet meer terug. Het rammetje met het dikkere oogje wordt verder goed in de gaten gehouden. Ik ben goed bekend met eerder opengaande oogjes verder en vrijwel altijd kan dit verder geen kwaad. Alles ziet er ook perfect uit maar hou het natuurlijk in de gaten.

Weer een nieuwe groepsfoto:
Bij 1 dametje is toch een oogje open gegaan ondanks dat deze dus volstrekt niet meer dik was:
De eerste eetfoto's! Altijd een enorme smeerboel :). Het ging fantastisch en dat kon ook niet anders op 3 weken en 2 dagen oud :). Binnen een paar dagen zitten ze aan het vlees nu!

Nog een filmpje ervan:

Weer lekker ingestopt worden door mama die ik met een mooie en ook lekkere schoonmaakklus opzadelde:

En nog 1 foto van Yip :):

11-06-12

De HaaksBarf eend die er vandaag toevallig stond ging er ook prima in zojuist! Ze eten prima en hebben het volkomen door na de pap gisteren, dus dat wordt mooi aanschuiven elke dag vanaf vandaag :). Het oogje van het rammetje is ook weer geminderd. Alle pupjes dus weer hersteld.

12-06-12

Vanochtend werd er weer goed aangevallen op de voeding. Yip is wel weer 2x verhuisd gisteren. Was eerst bewust niet onder het plateau en 's avonds weer wel. Vanochtend lag ze daar nog steeds, dus hopelijk blijft ze er nu. Ik mag normaal natuurlijk helemaal niet zoveel aan de pups zitten laat staan als ze gaan roepen om Yip, maar ze vindt het heerlijk als ik de pups zo aanschuif aan het eten en daarmee meehelp. Ze begint er van mee te smikkelen (zien eten doet eten) en de pups te wassen. Daarna stoppen we ze samen weer tevreden in :).

Als het goed is zie je 1 licht koppie nog steeds en dat is het ventje met het halve staartje :). Zeker weten de lichtste in het nest.

De foto's van het eetfestijn gisterochtend:
Yipje gaat mee eten en wassen:

13-06-12

Ik vermoed dat de camera's het probleem zijn... Ze gaat hoe dan ook uit de buurt van de camera continu en die verplaatst natuurlijk continu mee. Ik ga die dus offline halen totdat de pups gewoon lekker in de Ferret Nation zitten, kunnen wandelen, Yip wat minder het nest bijeen hoeft te houden, de camera van een wat grotere afstand erop kan staan en Yip er geen last meer van heeft.

Yoshi de kat had vanochtend een veldmuisje (o.i.d.) gevangen. Hij kwam er levend en al mee aanzetten en begon er zelf al aan te knagen even later. Yip deelde eerst wel even met de pups, maar dat duurt natuurlijk allemaal hartstikke lang met 1 zo'n muisje dus toen ik de pups even op de KVV zette eigende Yip zich al snel dat verse muisje toe ;). Ik zie de groeispurt al komen!

Vanochtend trof ik Yip weer eens met nest en doek en al in de poepbak aan. Ik weet dat het natuurlijk materiaal is daar kies ik het voor, maar het is en blijft toch echt niet de bedoeling... Ze blijft nog steeds niet tevreden met het nest en ik denk dus vanwege dat ze de handdoek niet zo fijn vindt. Natuur spreekt toch stiekem echt wel aan. Ik gebruik deze bakvulling voor het eerst bij een nest dit jaar en het is dus echt van plantenvezels gemaakt. Yip is er zot op schijnbaar. Bij grit heeft ze dat nooit gehad maarja dat is ook chemisch. Ze verkiezen de natuur nu eenmaal boven wat wij ze aanbieden. Toendertijd sprak het grit nog minder aan, maar deze Cats Best blijft gewoon erg aanspreken om een nestje in te leggen. Vanochtend Yip met het grut onder het plateau achtergelaten en nu maar duimen dat ze daar eindelijk eens blijft liggen!

Week 4

14-06-12

De pupjes zijn vandaag 4 weken en ze groeien als kool elke dag. Ze vinden sinds vannacht zelf de voerbak iedere keer dus ik hoef nu amper nog te helpen zelfs om ze telkens bij het bakje te zetten. Ik bedenk elke dag weer een nieuwe constructie waarmee ik hoop dat Yip uit de poepbak gaat blijven, maar vandaag, ook omdat ik vrij en thuis ben, heb ik haar eruit weten te houden. Het is toch wat.. :P. Sinds gisteren heeft ze een wat dikkere, moeilijkere te verplaatsen handdoek maar dat hield haar er dus nog niet uit. Vandaag heb ik de nestbak er een beetje tussen gezet met een trapje die hem op zijn plaats houdt, dus kijken of dat werkt. Dat is geen handige oplossing qua zindelijkheidstraining pups maar houdt het momenteel wel ff op zijn plaats.

Om te vergelijken met voorgaande foto's in de nestbak:
Snoozing in het nest:

Een filmpje van de eetsessie vandaag. Ze gaan sinds vandaag ook in de ren, dan kan ik wat makkelijker schoonmaken

16-06-12

Vandaag is het goed gegaan met de bak. De oplossing van gisteren werkte in elk geval niet :P. Weer een schone grote handdoek (deze wel weer flexibel) en tot op heden blijft ze goed liggen. 1 Poging gedaan direct na het eten maar er lag hooguit een uiteinde van de handdoek richting de bak, dus die kon ik simpel terugleggen.

17-06-12

Vandaag wat foto's gemaakt waarop ik even wilde illustreren hoe Yip de rat ontdaan had van de kop voor de pups en hoe deze dus met zijn allen daarmee aan het werk gaan. Ze eten zich zo naar binnen. De grotere prooi gaan echt niet met huid en haar ;). Na deze rat hebben ze gisteravond en overdag vandaag HaaksBarf konijn gehad en sinds etenstijd zitten ze voor het eerst aan de hamsters die er ook weer als koek in gaan. Ik ben alweer extra aan het ontdooien en die krijgen ze als ik zo naar bed ga.

19-06-12

Foto's van vanochtend met de HaaksBarf konijn, om even te laten zien hoe GROOT ze al wel niet worden!
Nadat de pups hebben gegeten gaat mama pas eten en dat ligt er dan zo bij :D
En dan jaja... Er gaan al wat oogjes open! Nog niet te spreken over het formaat in vergelijking met hoe ze op mijn hand lagen even geleden!

20-06-12

Ze waggelen sinds een dag nu op hoge poten door de kooi op ontdekkingstocht (niet enkel om hun behoefte te doen dus). Heerlijk om te zien. Yip bleef ook gisteren en vannacht netjes uit de poepbak met het nest en wordt ook weer een slagje minder beschermend nu. De kleine snuitjes mogen alleen de bak nog net ietsje beter vinden van me maar wat wil je met zo'n kittenbak opstapje en je ogen nog dicht... Zodra ze wakker worden en gegeten hebben help ik ze even een handje want dan zie je ze 1 voor 1 komen, dat scheelt mij weer wat schoonmaken :).

De pups spelen er lustig op los:

Mama kruipt er ook weer bij:

Week 5

23-06-12

Gisteren waren de pups 5 weken en het gaat super met ze. Nog maar 1 oogje gesloten bij ram 1 (vandaag ook nog). De pups worden duidelijk een maatje kleiner door Styx dan vorig jaar met Bentley :). Daar komt de eerste individuele reeks!

Ram 1, 212 gram / Ram 2, 191 gram:
Ram 3, 173 gram:
Moer 1, 171 gram / Moer 2, 168 gram:
Moer 3, 152 gram / Moer 4, 136 gram:

Mijn vriendin (niet-fretten) was gisteren ook nog op bezoek en is ieder jaar weer helemaal dol op de pupjes. Ze heeft heerlijk met een aantal geknuffeld en ook Yip vond het allemaal best. Het blijven stoere pupjes die niet echt paniekerig zijn tot op heden dus het karakter dat ik wilde is ditmaal gelukt! Ik heb nog geen angstig karaktertje ertussen kunnen ontdekken. De rammen zijn heerlijke relaxte en speelse kerels ook. Oh ik ben zo benieuwd hoe ze gaan worden! We hebben nog een reeksje gemaakt met schattige foto's van de pups in de hand, want ze blijven zo heerlijk liggen chillen op hun rug als je ze vast hebt nu.

Een dametje:

En chilliebillie ram 3, slapende als enige zoals wel vaker:

26-06-12

De pups zijn hélemaal geweldig momenteel. Het is gewoon vreselijk, ik kan ze wel opvreten. Mijn moeder had eergisteren voor het eerst de pups vast en merkte wonderbaarlijk genoeg op: "goh wat zijn ze rustig en stil op de hand". Ja! Dat heb ik toevallig net op het forum (mijne) gezet zei ik en gaf aan dat ik blij was dat zelfs zij dat dus zag. Het is maar subtiel, maar het is wel merkbaar :). Ik merk dus al vanaf dag 1 dat ze wat stoerder zijn en minder angstig als ik ze even bij mama weg haal. Ze hebben dat zelfvertrouwen, maar zijn ook echt relaxt merk ik sinds een paar dagen dus maken ook nog geen misbruik van dat vertrouwen zeg maar. Er zit gewoon geen enkel kwaad in nog steeds, precies zoals de bedoeling was :D. Zodra ze beginnen te eten beginnen ze normaal ook te nieten maar ik merk er werkelijk helemaal niets van. En dan is het dus niet zo dat ik me anders gedraag met de pups dan vorig jaar ofzo, dus niet meer of minder mijn tengels erin hang of ze vaker in de hand heb of apart neem. Wat wel anders is is dat Yip onrustiger deed de afgelopen 1,5 week met dat gesleep van het nest, maar dat merk ik totaal niet aan de pups. Waar het nest vorig jaar een stabielere basis had aan Yip was dat dus niet aan ze af te lezen. 2/3 tot 1/2 van het nest waren echt angstigere typetjes op deze leeftijd. Dat herinner je je dan zo weer allemaal. Ik dacht bij deze fotoreeks wel even van ohja... vorig jaar had ik nog de dame met het bibberstaartje bijv (de ergste van allen). Maar je weet nooit of er toch een gemenerikje tussen zit dus ik ben benieuwd naar ze de komende weken :D.

Ik merkte gisteravond iets heel bijzonders. Ik heb dat nog niet eens gemeld maar ik heb de pups al een dag of 3 in de kamer loslopen voorzichtig. Om de één of andere reden vind ik de puppyren dit jaar niet veel soeps voor ze. Bij deze pups past het gewoon niet door hoe goed ze het doen. Ik zet ze dus op de grond en stond er voor het eerst op sokken schoon te maken. Nu heb je normaal op schoenen weleens dat je moet uitkijken waar je dan gaat staan omdat er 7 van die kleine hummeltjes nog wat doelloos en nog lerende in motoriek om je voeten heen waggelen, maar vanavond voor het eerst op sokken dus. Binnen no-time had ik een plukje van 4 pupjes rondom mijn voeten, terwijl Yip ze probeerde weg te slepen naar de kraaktunnel (is natuurlijk donker/nestig) bleven ze zich juist bij mijn voeten verzamelen. Ik heb dit nog nooit meegemaakt bij pups dat ze vanaf zo jong direct al een dusdanige aanhankelijkheid tonen richting mensen bij zo'n eerste ervaring.

Afgelopen week merkte ik het trouwens ook toen mijn vriendin er was en met een pupje beneden op de bank zat te knuffelen. Na een minuut of 5 met haar knuffelen eerst en daarna prutsen om haar leuk op de foto te zetten hield ik haar maar even voor de lens, maar zodra ze mijn vingers rook reageerde ze extreem sterk in de zin van dat ik echt kon zien dat ze de geur herkende en het direct vertrouwder rook dan mijn vriendin. Nu heb ik weleens gemerkt dat een pup sterk reageerde op mijn geur, maar dan ging dat gepaard vanuit angst met een enorm gehuil erachter zodra ze mijn geur onder de neus kregen / alsof ik mama was dan zeg maar en ze bescherming denken te vinden bij me. Dat was nu dus allesbehalve zo... Geen angst, geen gehuil, maar wel die herkenning en zachtheid.

Ik sta serieus paf nu ik dat zo aan elkaar link met die sokken ook... Ik heb zo'n vorm van zachtheid, aanhankelijkheid en zo mild qua angst nog nooit meegemaakt bij pups maar ik heb er ook nog nooit zo goed op gefokt als nu wat dat betreft. Ik ben echt zo benieuwd hoe ze later worden en hoe anders dat zal zijn qua ervaring voor de eigenaren dan de andere nesten weer. Ik ben nu al bere trots op ze en ben tot op heden echt bevestigd in wat ik denk qua op karakter fokken.

Goodies. Wat gaat dat moeilijk worden om de lijn uit handen te geven zeg, amai amai :(...

Ik smelt de afgelopen dagen helemaal bij ze weg en geniet echt gigantisch van ze. Eergisteren hebben ze in de nacht en overdag een net niet volwas konijn opgegeten en gisternacht en gister een dikke rat. 's Avonds kregen ze wat HaaksBarf Kip om de ontdooitijd van hun eerste berg muizen te overbruggen :). Die vielen reuze in de smaak. Vandaag weer wat HaaksBarf Kip en ik ben nu All Animal Haring aan het ontdooien (voor de smaak, krijgen ze eenmalig). Ze beginnen ook al wat zindelijker te worden. Het is lang niet zo'n puinhoop meer nu de oogjes open zijn.

Ik kan niet wachten tot de reserveerders komen uitkiezen! Wat genieten elke dag nu!

27-06-12

De pups zijn enorm aan de wandel en spelen de hele dag door. Het zijn nu duidelijk fretjes geworden. De zindelijkheidstraining is in volle gang en vandaag de complete bodem bedekt met handdoek om te kijken of ze daar vanavond 100% zindelijk door zijn gebleven.

Yip haar tepels en melkklieren zijn zo goed als verdwenen. Kortom de pups drinken sinds een week of 4-5 vrijwel geen melk meer. Wederom een verschil tussen brok en rauwvoeding in een nest: de pups stoppen veel eerder met drinken en mama krijgt eerder rust / tijd om zich puur en alleen met de opvoeding bezig te houden. Misschien is dat wel waarom ook de geestelijke ontwikkeling van een pup sneller gaat in een nest met rauwvoeding ;).

De haring vinden ze intussen niet veel soeps meer en er is duidelijk minder in de pups gegaan dan normaal na een werkdag als ik het bakje voor het eerst eens niet leeg terug vind ;). Ik ben vanavond dus ook voor het eerst gebeten. Ze zijn hongerig dat merk je, dus ik ga de rest van de haring maar even weggooien en weer even wat prooi ontdooien. Ze hebben er tot dusver goed van gegeten maar die haring komt enkel in een kilo, maar ik vind 500 gram meer dan zat om de smaak te kennen zo en dat hebben ze zeker al gehad :). Weer even aan de knaagdieren.

Een paar foto's van de kortdurige (jaja de training werkt al een beetje, want qua zindelijkheid ben ik ze wél wat sneller gewend :P) schoonmaakronde waarbij de pups voor echt hooguit 5 minuutjes even de kamer ingaan. Dat gebeurt dus al enige dagen 2x daags maar wel dus heel kort. Echt doldwaas spelen is het natuurlijk nog niet en ze lopen als eendjes naar mama of mij continu :). Al moet ik zeggen: er loopt 1 dame op hoge poten briljant bij af en toe en ik zag er zowaar een uitdagende sprong in de lucht bij al haha. Hij stond zelfs op de foto, maar wel nét een halve sec te laat voor het perfecte shotje.

Hele nest op schoot
Op ontdekking
En toen kwam er een nieuwsgierig koppie weer even bij me kijken
Intussen weer een heel propje pup bij mijn knie. Dan maar even beschutting bieden. En toen kwam Yip ook even checken (die loopt telkens herhaaldelijk haar eigen weg en gaat dan weer terug voor de check)
Dit was de dame met de speelse sprong, moer 4. Zo 4 pootjes een cm de lucht in! Briljant en ik denk dezelfde dame als die me ooit al ruim een week terug als enige een keer beet. Dit is de kleinste en de brutaalste mag ik wel zeggen. Ik heb me al eens eerder aangetrokken gevoeld tot 1 van de 2 kleinsten en ik denk dat dit wederom datzelfde meisje is. Ik val op dames en een beetje uitdaging zelf en zij heeft het weer hoor. Uh oh.... Zo heb ik elk jaar een favoriet!

28-06-12

Daar komt weer een filmpje aan. 1 Dag voor 6 weken oud jaja... De humpies zijn sinds het laatste filmpje enorm veranderd. Een redelijk lang filmpje maar ik vind hem reuzeleuk geworden. Stoeien met mij, met elkaar, eten, op de bak gaan, mama erbij, alles komt aan bod!

Week 6

29-06-12

De dames van Frettery Furittus en Genuine Ferrets plus reserveerder Nadine hebben vandaag hun dames gekozen. Het fokmoertje voor Frettery Furittus is bekend. We waren unaniem welke de beste zou zijn hiervoor uiteindelijk: moer 2. Er waren 2 grotere en 2 kleine dames in het nest. Het ging tussen de middelste 2, gezien moer 4 de (minimaal) pittigere dame was en moer 1 echt vrij op zichzelf en goed om alleen te plaatsen. Moer 1 doet me aan Pipje denken van vorig jaar ;). Ze is ook weer zo'n lichte kleur. Van karakter maakte het weinig verschil tussen moer 2 en 3 maar qua tekening en gezondheid (qua hoe groot in nest) dus wel dus het is unaniem moer 2 geworden.

En dan werden de 2 kleine snelle flitsende dames moer 3 en 4, oftewel Lily en Lea dus, voor Nadine! Een leuke match voor een damesliefhebber zoals ik :). En moer 1 is een toffe type Pip om alleen te kunnen plaatsen dus daar maak ik me geen seconde druk om. De dames zijn lastig uit elkaar te houden en tijdens de sessie raakten we in de war, waardoor de foto's zoals ik die gedacht te hebben gemaakt niet meer klopten dus nu is het onduidelijk wie erop staat soms. Hier en daar zie ik het gelukkig nog aan het neusje! Maar helaas geen duidelijke van Lea. Gelukkig staat zij met haar bokkesprong al 2x leuk op de foto :D.

Tussen de heren zie ik ook al wel duidelijk verschil en morgen komt Kitty kiezen. Ram 1 is een wildebrasje en ontdekker die tegelijkertijd het snelst schrikt van de 3. Hij is het donkerste van de 3. Ram 2 is bijna net zo licht als ram 3 intussen. Hij is... ja lekker doorgaand, kan er weinig over zeggen. Ram 3 is net een wat grotere luiwammes dan de andere 2. Chilliebillie was zijn bijnaam al dus :P.

Hieronder de 6 weken update met indivuele foto's en gewichten.

Ram 1, 304 gram:
Ram 2, 298 gram:
Ram 3, 262 gram:
Moer 1, 260 gram, had een heerlijke dip toen ik wat foto's wilde maken, dus dat werden comaslaapjes foto's:
Moer 2, 232 gram:
Lily, 226 gram:
Lea, 212 gram, helaas nog geen foto's die met zekerheid van haar zijn dus :D

30-06-12

Goed nieuws: de pups zijn vannacht voor het eerst 100% zindelijk geweest!

Kitty is net vertrokken en het is ram 2 geworden! Hij gaat Pluk heten (past mooi bij Fiep en Otje). Ram 3 is echt een alleen fretje, dat was al duidelijk, dus het ging tussen 1 en 2, maar uiteindelijk toch 2 geworden. Net ietsje minder ondeugend en actief dan ram 1. 2 zit echt tussen 1 en 3 in, dus ik ben benieuwd hoe de klik gaat vallen voor de komende 2 kiezers die beide voor het eerst een fretje nemen. Spannend! Voor Fiep en Otje was ram 2 toch wel de beste combo :).

Ik zag vandaag dat ram 3 wat raars heeft gedaan met zijn ene oortje. Hij leek wat vastgeplakt te zitten door wat vuil aan de onderkant maar op het moment dat ik het los wilde maken zag ik dat er ook een wondje onder zit. Maandag maar even mee langs de dierenarts dus dan kunnen we het samen even oplossen voor hem.

01-07-12

Voor Geke is het ram 1 geworden en hij krijgt de naam: Link. Ze wist het van te voren al een beetje maar was nog in twijfel met moer 1 zodra die ook rondliep, maar het is toch bij ram 1 gebleven. Dat betekent dat ram 3 voor Ilona en Steven wordt en zij hebben ook al een naam: Gixxer. Moer 1 wordt dan voor Minka!

De pups zijn vannacht voor de 2e keer op rij zindelijk geweest en gisteren overdag is er door 1 pupje stiekem iets naast gelegd maar. Het gaat dus hartstikke goed met de zindelijkheid! Ook de motoriek wordt iedere dag sterker en vanaf vandaag word ik ook beklommen via mijn t-shirt door de meiden. In de komende dagen ga ik maar eens even de Ferret Nation voor ze inrichten! De puppykooi wordt nu bijna te klein voor ze en qua motoriek kunnen ze het over een dag of 2 aan.

02-07-12

Daar komen de snuitjes dan. 6,5 week oud. Het gehele nest is echt super zacht, lief en aanhankelijk van karakter dus ik specificeer alleen de andere eigenschappen :). Ik stel jullie voor aan....

De mannen!
Link is superleuke actieve en ondeugende ram. Hij is een beetje het krokodilletje dat ook in mijn Aidan zit. Nieuwsgierig, maar houdt er ook van om zich verdekt op te stellen voor een aanval. Ondanks dat hij zo nieuwsgierig is en veel op onderzoek uit gaat, schrikt hij wel snel en dan neemt hij prachtige poses aan. Natuurlijk heb ik hem snel weer even gerust gesteld na het nemen van de foto ;). Link gaat bij Geke wonen die voor het eerst aan een fretje begint. Ook voor haar ouders en zus is het de eerste kennismaking met de fret maar allen zijn ze even enthousiast!

Pluk is een heerlijke doorgaanse ram zonder eigenschappen die echt opvallen. Pluk komt bij Kitty te wonen die momenteel Fiep en Otje (2 moertjes van 2 jaar) al heeft. Fiep is zijn halfzusje uit 2010 en Otje komt van Genuine Ferrets. Otje is een actief maar angstige dame en zij trekt zich erg op aan Fiep die geregeld ook graag even haar eigen gangetje gaat, dus we zochten naar een stabiel en rustig maatje die voor Otje een speelpartner kan vormen als Fiep even geen zin heeft maar ook weer niet zo druk of ook wat angstig is dat Fiep daar last van krijgt. Pluk is dus de ideale ram voor dit duo!

Gixxer is een enorm slaapkopje doch speelse ram die het meest op zichzelf is van het hele nest. Het is echt een knuffelbeertje die graag met zijn nestgenootjes speelt, maar zodra moe zich liever afzondert en zijn eigen slaapplekje vindt. Eenmaal in slaap laat hij zich zoals iedere slapende pup ook niet storen door pups die over hem heen walsen, waar hij vrij veel mee te maken krijgt als hij midden in het speelgebied in slaap is gevallen bijvoorbeeld. Gixxer gaat bij Ilona en Steven wonen die voor het eerst aan fretten beginnen.

De meisjes!
Moer 1 is een zelfstandige en aanhankelijke moer. Ze gaat geregeld liever bij mij op schoot spelen of slapen dan dat ze bij haar nestgenootjes blijft. Van alle moertjes heeft ze het meeste weg van een ram. Rustig en op zichzelf doch lekker actief en speels. Moer 1 gaat bij Minka wonen die al geruime ervaring heeft met fretjes.

Athena gaat ingezet worden voor de fok om de lijn voort te zetten bij Frettery Furittus. Ze kwam goed mee in het nest en is niet één van de kleinste pups, maar ook niet de grootste. Ze is sociaal met fretten en mensen. Niet de zelfstandigste en en ook niet niet de pittigste. Ze reageert goed op stresssituaties. Niet te angstig maar ze blijft wel alert.

Lily is een aanhankelijk en ondeugend moertje. Ze gaat op ontdekking uit, speelt met haar nestgenootjes en komt geregeld even bij je kijken. Ze verhuisd samen met haar zusje Lea. De beide meiden zijn de 2 donkersten uit het nest.
Lea is het kleinste moertje van het nest en ze gaat graag op ontdekking uit. Ze is het pupje dat de gekste bokkesprongen kan maken op jonge leeftijd en vreselijk speels is. Ze is nieuwsgierig en ondeugend. In het nest al trekt ze veel op met haar zusje Lily en samen gaan ze graag op oorlogspad (of moet ik zeggen frettenpad?). Samen met Lily vormt ze een geweldig koppel voor Nadine die al enige kortdurige lastige ervaringen met fretten had en nu eindelijk haar juiste fretjes hoopt te hebben gevonden. En omdat Lea de vorige keer even geen foto had, nu eentje extra :D

De kennismaking van Ilona en Steven met Gixxer ging goed vandaag en ook zijn oortje is weer even losgemaakt zodat het goed kan herstellen. Ik probeerde met een kammetje het vuil even weg te halen maar zag dus dat het wat rood was eronder. De dierenarts heeft het even losgeknipt en meer dan een beetje calendulan zalf heeft meneertje niet nodig. Dat dacht ik toch nog in huis te hebben van opvang Louis, maar ik kan het met geen mogelijkheid vinden dus morgen direct even nieuwe halen. Voor de zekerheid nog wel eventjes ontsmet :).

03-07-12

De pups maken het fantastisch en zijn iedere nacht sinds die 1e keer dat het lukte 100% zindelijk geweest. Genieten dus! Ze waren wat later dan de afgelopen 2 nesten maar ik ben eindelijk van die schoonmaakperiode af :). Man er ging een pak van 80 doekjes per dag door zo'n beetje :|. Gelukkig hebben we dat nu gehad.

Qua zindelijkheid zijn ze klaar voor de Ferret Nation en nu ook qua motoriek want inderdaad zoals ik al dacht zag ik vandaag het eerste pupje het Ferplast trapje beklimmen met succes! En natuurlijk was het 1 van de ontdekkertjes: Lily :D

De pups hebben vannacht geweekte brokjes gehad en vonden me vanochtend toch wat minder lief ondanks dat ze er wel van hebben gegeten. Welke pup wel en niet heb ik niet in de gaten gehouden, maar iedere pup heeft wel een beetje meegedronken en ik heb telkens even bijgevuld. Het water mengt ook wel met de brokjes dus dan krijgen ze ook de smaak mee. Ik moest vanochtend gelijk weer denken aan de periode dat ik brokken voerde en dat ze dan ook gewoonweg hongerig zijn... Ze hangen een stuk meer in je vingers als je een nest op brok met bijvoeding hebt zitten namelijk en zo voelde het vanochtend ook weer even. Bijvoeding is een must dan, want er zit gewoon niet genoeg voedingswaarde in... Maar de smaak hebben ze nu voor het eerst leren kennen. Vanochtend 4 hamsters erin gedaan en momenteel de fretteerkonijnen van Yip aan het ontdooien. 4 Halven aan elkaar vastgevroren die ik er in de komende 2 dagen door probeer te krijgen. Eens kijken of ik weer wat mooie knaagkiekjes kan maken.

Het oortje van Gixxer was vandaag al helemaal niets meer aan te zien dus zalf was niet eens meer nodig. Zo makkelijk kan dat zijn! Was enkel wat geirriteerd dus :).

04-07-12

Fretteerkonijnbilletjes:

Op het filmpje moet even iemand (ik denk Pluk) proberen of het trapje ook eetbaar is. Alles moet getest worden of het eetbaar is. Moer 1 loopt het trapje op.

En vandaag de voorkant want de achterkant was er prachtig door vandaag:

Misschien later nog wat meer fretteerkonijnbilletjes, want kan prima zijn dat de pups mijn groep nog even moeten helpen opmaken. Je weet maar nooit!

Week 7

06-07-12

Ze groeien als een dolle en worden echt te groot voor de puppykooi. Ben nog even druk met de Ferret Nation tussen het verschonen, voeren, huishouden en dagelijkse gang van zaken door :P. Daar gaat wat tijd in zitten om op te zetten en moet mijn bestelling er nog voor oppikken die wat later in Almelo arriveerde. Dat moet echt dit weekend uiterlijk voor elkaar zijn want de groeien de kooi uit dus daarom duurt het heel ff wat langer dit keer ;).

De pups hebben vandaag voor het eerst kwartel gehad. Morgen krijgen ze voor het eerst HaaksBarf rund en daarna ga ik weer eens even aan de ratten voor het knaagdiergehalte. Ze spelen zeer leuk in de kooi met elkaar en schieten met 4 pootjes in de lucht 4 cm omhoog waardoor je dus merkt dat als dat in 7-voud gebeurt de kooi écht te klein wordt :P. De pups eten nu het dubbele van wat ze een week terug op een dag op konden. Het is flink aanpoten met het ontdooien iedere keer en wennen aan de hoeveelheid die erbij moet, wat dus echt dagelijks in flinke getalen oploopt. En het komt er natuurlijk ook weer uit dus 2x verschonen en liever nog vaker moet echt gebeuren net als in de periode dat ze onzindelijk zijn eigenlijk, maar dan nu omdat de bak gewoon loeivol zit anders. Ze zijn nog altijd 100% zindelijk. En toevallig was dus ook net mijn groep aan een verschoonronde toe van alle doeken dus het is aardig wat werk zo op een dag intussen.

07-07-12

De gewichten van vandaag, op 7 weken en 1 dag:
Link 450 gram
Pluk 465 gram
Gixxer 398 gram
Moer 1 366 gram
Athena 355 gram
Lily 340 gram
Lea 315 gram

De dames zaten rond de 7,5 week (dus nog 2/3 dagen extra, wat zeker wel uitmaakt) vorig jaar tussen de 450 en 380 gram en heren 515 en 485 gram op de rauwvoeding. Het zit allemaal perfect op schema uitgaande van het feit dat papa Styx zoveel kleiner is dan papa Bentley vorig jaar. Ze zijn zelfs net iets groter dan ik had verwacht nog!

09-07-12

De pups zitten in de Ferret Nation en zijn direct de eerste nacht perfect zindelijk geweest! En dat terwijl ze op de bovenste verdieping geen bak hebben. Heel erg knap dus! Gelijk goed erin borduren dat ze soms een stukje moeten lopen voor een bak ;).

Het heeft wat moeite gekost de Ferret Nation, want ik had zowel een productiefout waardoor ik een staalboor moest regelen als dat er geen enkele trap was geleverd :(. Heb er maar even 2 uit mijn 3 verdiepingen Nation van de groep gejat want zij kunnen best op de plateaus springen bovenin de kooi. Zo kunnen de pups naar het eerste plateau en de eerste verdieping komen en enkel nog niet naar het 2e plateau, maar dat is zeker geen ramp voor de komende week. Hopelijk worden de trapjes snel nageleverd en anders moet ik even een 3e trap van mijn groep jatten, wat ik liever niet doe want luie fretjes die enkel een trapje willen gebruiken kunnen nu nog bij bakken, eten en slaapplek komen maar met een 3e trap in de mindering niet meer, dus dat gaat ten goede van de zindelijkheid van de meest luie fretten in de groep. Daarbij wordt Shiloh echt wat ouder deze zomer dus ook voor haar is dat niet fijn.

De Nation voor het allereerst ontdekken. Was intussen wel donker maar met een lamp aan lukt het mijn camera zo zonder flits ook nog altijd gelukkig.
Filmpje 1 een kijkje in de kooi vanochtend, op volgorde van filmen:
- op het plateau Pluk
- vooraan Gixxer en Athena
- op de poepbak Lily
- slapend voor het trapje Lea
- slapend achter het trapje moer 1
- bovenin Link (die natuurlijk ff moet schrikken zodra dat zwarte lensding naar hem komt)
- direct daarna komt Pluk ook meespelen bovenin
- op het plateau Lily
- op de poepbak Athena met vooraan GixxerFilmpje 2 volgt op 1 nog even voor de slapende dames:
- trapje weggehaald en haal moer 1 naar me toe, diep in coma
- op het einde LeaEn bij daglicht
Pluk wordt wakker bij mijn binnenkomst (en de rest ook, maar meneer lag vooraan buiten de grote stapel fret)
Pff dat duurde lang zeg 10 minuten HD film uploaden, maar we zijn er. Filmpje 3, voor de eerste keer een Nation trapje af de speelruimte in:
- Link komt als eerste het trapje af, Gixxer staat erachter
- op het plateau Pluk vooraan
- Lea komt achter de poepbak vandaan waar ze net met haar snoet in heeft gezeten
- Lily, Athena en Pluk op het plateau (Athena als eerste in de chipreader)
- op de 1e verdieping moer 1, die ik zodra omlaag komend pas check met de chipreader
Ik help ze maar even een handje omlaag :)
- Pluk komt als eerste
- Athena glijdt eraf
- Lily loopt het beste naar beneden
- moer 1 komt als laatste (die check ik weer even om met Athena te kunnen onderscheiden :P)
- Gixxer eet aan mijn broek, op mijn schoot en even later ook met een speeltje
Nu gaat het wat langzamer want ik weet niet iedereen meer natuurlijk, dus even wat tijden erbij ;)
- 4.46 Lily valt mijn hand aan
- 5.06 Athena kruipt op schoot
- 5.18 moer 1 geeft een hapje in mijn teen en neem ik ook even op schoot, vreet nog ff aan mijn broek :P
- 6.10 Lily zit hier (voor lange tijd) in de looping maar check ik pas richting einde filmpje, komt tijdelijk nog even 1 bij maar ze blijft telkens in dat deel omdat ze niet omlaag durft in de looping
- 7.15 ook weer Lily
- 8.00 jaja ook weer Lily die even op de bak gaat (snelle ontdekker hoor ;))
- 8.22 Pluk laat zijn neusje ook even zien
- 8.55 Link probeert op de kraaktunnel te kruipen
- 9.05 Yip heeft het op Pluk gemunt (soms moeten ze ineens meekomen maar dan willen ze niet :P)
- 9.26 nieuwsgierig kopje van Gixxer achterin die je nog net weg ziet sprinten Link staat rechtsvoor en ofwel Lily of Lea komt onder de kast vandaan, Pluk zit in de holle boom
- 10.18 Pluk komt eruit
- 10.38 schattige Lea

11-07-12

Een paar foto's van gisteren en vandaag:
Links moer 1 en Pluk, rechts moer 1
Chaos in de kooi. Dringende pupjes om aandacht en loslooptijd (een vrij standaardbeeld voor mij maar ik post natuurlijk de leuksten en niet dit soort drukteplaatjes :P)
En lekker eten na loslopen en een schone kooi en doeken. Sjeutje... Kleine pupjes worden groot. Zo klein als ze eerst waren t.o.v. het eetbakje is het nu gigantisch:

12-07-12

Mijn 2e vakantie is van start gegaan! Ik kan dus weer heerlijk genieten van de snoesjes en me gaan klaarmaken voor hun vertrek tegelijkertijd :(. Dat gaat snel! Hopelijk wordt het vd week nog wel even goed weer, want ze hebben afgelopen week toen het qua leeftijd kon nog niet in de ren buiten kunnen lopen.

Vanavond een leuke speelronde gehad waarin ik voor het eerst flink heb gebowld met de pups en ze hebben voor het eerst Aidan, Philo en Shiloh ontmoet. Aidan en Shiloh deden binnen no-time mee met de pret en zaten in de Super Thru Way te happen beide tegenover 1 pup. En dat gaat dan een tijd zo door :D. Philo bleef het vaderlijke sjokfiguur. Yip had frustratie, want die was drukker met de ratten die ik ontdooid had vandaag. Maar die waren voor na het loslopen (ja ik raad altijd aan nooit op een lege maag aan het spelen gaan met pups, maar ik doe dat dus zelf wel voor de test en wat gewenning). Ze had er al 1 in de kamer verstopt en was met de 2e bezig, dus heb ik de kooi maar dicht gedaan. Vervolgens stond mevrouw van buiten af een rat door de tralies te trekken en toen ik ook die onderschepte probeerde ze zich maar naar binnen te graven :P. Minder handig. Maar de pups hebben genoten en even een korte kennismaking met de volwassenen, dat heb ik niet te lang gedaan want de pups waren al even los. Heeeeeeerlijk al dat puppygejump en al die mooie pluisjes. Ik vind ze werkelijk prachtig van bouw en zie echt dat ze ook wat minder grof zijn op de buik dan vorig jaar. De moertjes hebben echt een prachtige lijn. Morgen alweer 8 weken! Om half 4 gaan ze op naar de eerste enting :)

Week 8

14-07-12

Het ging goed bij de dierenarts. Hartjes zijn gecheckt, oortjes, even goed spierweefsel voelen en thuis doe ik altijd nog even de ballencheck en tandencheck. Alle balletjes zijn mooi ingedaald en enkel Link heeft nog 1 melktandje zitten. Fretten behoren 6 boventandjes te hebben dus daar let ik altijd op. Kan zijn dat Link hem alsnog verliest. Geregeld gebeurt het dat er weleens 1 blijft zitten. Voor fokkers wel belangrijk om op te letten want er moet geen wortelkanaal achter zitten maar Link wordt verder niet voor de fok gebruikt en dit tandje zit er zo scheef naast zelfs: dat moet wel een melk tandje zijn... Prachtig resultaat dus en alle entingen zitten erin!

Ik baal wel van het weer zeg! Zou de pups graag even buiten laten lopen maar het regent continu hier.

Allereerst de gewichten, op 8 weken en 1 dag vandaag:
Link 754 gram
Pluk 754 gram
Gixxer 516 gram
Mila 439 gram
Athena 393 gram
Lily 418 gram
Lea 409 gram

Ik ben erg onder de indruk van Athena, in positieve zin. Ze blijkt uit te groeien tot het kleinste moertje maar was niet 1 van de kleinsten in het nest die in die zin wat zwakker was. Dat is extra positief voor een jachtlijn en extra positief voor de gezondheid dus. Pluspunten voor het fokmoertje! Waar Pluk Link even had ingehaald met zijn gewicht zitten ze nu weer op 1 lijn. Ze worden allemaal beremooi en ik mag toch wel zeggen dat, karakter meegenomen, dit mijn beste nest ooit is van Yip en ook van alle nesten daardoor. Ze worden prachtig klein van proportie door Styx en zijn heel anders dan de pups vorig jaar. Dat waren echt wervelwinden die nergens voor terugdeinsden op 8 weken. Ondanks dat het er nu 7 zijn en vorig jaar 12, merk je dat verschil enorm in hoe ze met je spelen. Superleuk en echt genieten.

En weer een nieuwe individuele reeks!

Link is helemaal weg van de Super Thru Way sinds afgelopen week. Hij houdt zich er vaak in op en gisteren viel hij er na het spelen zelf in slaap. Hij voelt zich er heerlijk in. Gelukkig blijkt Geke al een Super Thru Way te hebben besteld en heeft Link dus geluk! Link gaat lekker zijn eigen gangetje en zie ik wat minder met me spelen dan Pluk en Gixxer.
Pluk is enorm speels en is zowel druk met andere fretten als met mij in zijn spel. Hij is giga energiek en echt een leuke ram. Hij heeft dezelfde kleur als Fred vorig jaar en ik betrap me er geregeld op dat ik hem Fred noem whaha.
Gixxer is helemaal losgekomen intussen. Hij is superspeels met dezelfde aanhankelijkheid die hij op 6 weken ook had. Hij speelt veel op schoot en is een heerlijk knuffelfretje. Ik ben echt verliefd op hem!
En zoals jullie wellicht al lazen heeft moer 1 een naam: Mila! Lekker kort maar krachtig. Passend bij een stoere meid. Mila speelt veel op schoot en heeft daarmee ook nog diezelfde aanhankelijkheid. De afgelopen 2 dagen is ze extra ondeugend: ze heeft voor het eerst eens echt gebeten. Ik verbaas me er al over dat er nog geen pup is geweest tot op heden in het nest die harder dan speels beet :|. En misschien is het ook wel een beetje de tandenwissel nu je weet het nooit met al die puppyfases. Mila geniet in elk geval voor 10!
Athena speelt heerlijk met de andere fretjes maar komt ook geregeld even met mij spelen. Ze groeit uit in prachtige proportie en is nog steeds dat gemiddelde meisje waarop ze is uitgekozen. Bere trots op deze meid.
Lily is nog steeds de ontdekker die ze op 6 weken was. Ze is met alles het eerste en haantje de voorste. Energiek als ze is gaat ze alle kanten op in haar spel en speelt veelvuldig op schoot. Een genot voor de damesliefhebber. Ik ben helemaal verkocht aan haar en ben blij dat zij en Lea wat langer blijven i.v.m. met de vakantie van Nadine. Dat maakt het afscheid van de pups wat minder zwaar, ook voor Yip. Ze is de pups nog altijd niet zat en geniet enorm van ze.
Lea is sinds 6 weken wat rustiger geworden en gaat lekker haar eigen gangetje. Ze speelt veel met de andere fretten en komt het minst bij mij spelen van de dames. Lily zie ik absoluut het meest, daarna Mila en Athena. Lea wordt een prachtige kleine dame en bovenaan haar masker glinstert het wit als zilver.
Nog een heerlijk speelfilmpje van Aidan met de pups. Op de achtergrond hoor je Else, die Pip heeft van Yip x Bentley 2012 (sinds oktober) en Nadine die Lily en Lea krijgt. Gisteravond hebben we een heerlijke puppyspeelavond gehouden. Aidan was al even aan het spelen met de pups en was weer zo heerlijk bezig dat ik het wel even moest opnemen!

15-07-12

Eindelijk hebben de pups buiten kunnen spelen! Tot einde middag was het buivrij en aardig droog op de grond. 2 Playpens aan elkaar zorgden voor weer een nieuwe ervaring voor de pups. Een zeer uitgebreid verslag met alle prachtige foto's vind je op het forum, maar voor in de nestlog zijn hieronder de leukste foto's geselecteerd.

Lily en Link in beeld / Met zijn allen het plastic in (restant van de Ferret Nation)
Waarschijnlijk Lily die als eerste bij het water gaat kijken
Link kon zijn evenwicht nog niet helemaal goed bewaren en stond erg moeilijk te doen / Yip verzamelt nog altijd vol overtuiging de pups in het schuilhonk (meer van dit type foto's op het forum :P)
Een prachtig plaatje van een vreemd geluid. Op rij Athena, Pluk, Mila en achterin Link.
Links Gixxer / Gixxer, rechts daarvan Mila en rechts naast het water Athena. Erachter Pluk.
Mama doet dat wel even voor.
Athena is een heuze klimmer / dat slotje kun je ook proberen op te eten ja :P (ik denk Pluk)
Yip kijkt eens om zich heen wie ze mee het schuilhonk in kan sleuren
Er kwam even een windvlaag langs. Yip was het er niet mee eens dat het plastic ervandoor probeerde te gaan / En dan ineens wil Yip me wat vertellen. Wil je weer terug Yip?
De zijkant van de carrier open waarmee we waren gekomen en hups Yip erin. Kom maar op met de pups baasje! / Klaar voor vertrek en Yip tevreden
Ohja en de camera's staan klaar. Ze gaan morgen weer aan voor de liefhebber!

16-07-12

Gisteravond heb ik van 1 van de Ferret Nation trapjes (waar ze het meest over moeten) even het hoesje gehaald, zodat ze ook goed die tralies leren bewandelen nog even. Ik merk dat dat nog steeds wat lastig blijft zolang ze die hoesjes eroverheen gewend zijn namelijk en niet iedere Nation heeft die ;).

Vandaag even 250 gram voeding de kooi in, maar dat was zonder pardon binnen 10 minuten alweer op. Jaja, op de groei moet je flink meegroeien in de voedingfases! Had ik dat toch even verkeerd ingeschat gisteravond :P. Gelukkig ligt er alweer een lading gerbils te ontdooien.

17-07-12

Mijn moeder die al bang is voor een speels hapje heeft vanavond Link en Gixxer even vastgehouden. Ongeveer 10 sec per stuk, want na 10 sec vonden ze het in de hand hangen wel weer leuk geweest en dan willen ze lekker met je spelen, maar mijn moeder is een held op sokken en vind speels happen al eng ;). Maar dat is toch het langste ooit dat ze een pup heeft vastgehad. Vind het al heel knap 10 sec stilhangen op 8,5 week :D.

De pups hebben een grote gerbil dag gehad en gaan nog een hamster nacht tegemoet. Morgen kwartel op het menu.

De documentatie is in volle gang dus dit wordt voorlopig heel even de laatste update met beeldmateriaal. Ik heb de tijd hard nodig namelijk.

Grote pret vandaag met een oude gekregen hangmat, maar voor de pups vormt hij weer een superleuk speeltje in de kooi:

De pups krijgen sinds een dag of 2 ook snoepjes en zijn heerlijk sukkelig in het aanpakken ervan. Dat ziet er dan zo uit:

19-07-12

Athena is gisteravond als allereerste vertrokken :(. Halfzusje Artemis van Genuine Ferrets was net een paar dagen in de frettery gearriveerd (is al ietsje ouder) en kon wel een maatje gebruiken, dus ze viel in warme pootjes :).

De speelronde was gezellig vandaag. Yip brengt wel vaker de prooi uit de kooi de losloopruimte in als ik even niet kijk, maar vandaag speelde ze zelfs kiepwagen. De tuttebel! Gewoon de kooi dichthouden tijdens loslopen dus, zelfs bij een bakje KVV. Vandaag kregen de pups voor het eerst bosduivenmix! Dat viel goed in de smaak :). Die had Rianne meegenomen vanuit een gezamenlijke bestelling en ben ik superblij mee!