Even voorstellen


Yip is een wildkleur moertje uit jachtlijn, maar voor een jachtlijn redelijk groot van stuk. Yip heeft een zeer vriendelijk karakter en haar opvoeding was dan ook een makkie. Verder is ze altijd een vrolijke meid en heerlijk speels. Haar karakter is om te zoenen. Ze is altijd 100% zindelijk. Yip komt uit een zeer sterke lijn. Neem gerust contact op voor haar stamboom.

Aidan is een champagne point (sandy point) ram. Naar Aidan heb ik lang gezocht, want ik zocht eigenlijk al een standaard sandy man in 2006. Na lange tijd dus toch gelukt! Afgezien van zijn slagje Angora, want hij vererft wel Kwart Angora. Aidan draagt bewezen geen Albino en die zul je in dit nest dus ook niet gaan aantreffen. Zijn nesten in 2007 (zowel intern als extern bij Frettenboetiek) zijn geweldig mooi uitgevallen.

Yip en Aidan zijn beide ADV negatief getest d.m.v. de CIEP test op 21-02-2009.

Data

28-03-2009 Yip loops
18 & 19-04-2009 Dekking
30-05-2009 Uitgerekend
29-05-2009 Bevallen

Dracht 41 dagen
Aantal pups: 10

Overzicht pups

Pup ID Geslacht Kleur Vacht Reserveringsstatus Naam pup
Yip09r01 Ram Wildkleur Korthaar Ruby te Zaandam Freddy
Yip09r02 Ram Wildkleur Korthaar Norbert te Almelo Pika
Yip09r03 Ram Wildkleur Point Korthaar Cecilia te Groningen Pantalaimon
Yip09r04 Ram Wildkleur Point Korthaar Dennis te Purmerend Drizzt
Yip09r05 Ram Sandy Point Korthaar Jorina te Veenendaal Spyro
Yip09m01 Moer Wildkleur Korthaar Jennifer te Hoogland Dayane
Yip09m02 Moer Wildkleur Korthaar Dominique te Eindhoven Aiko
Yip09m03 Moer Chocolat Point Korthaar Jennifer te Hoogland Noes
Yip09m04 Moer Sandy/Chocolat Point Korthaar Cecilia te Groningen Mokurin
Yip09m05 Moer Sandy Point Korthaar Frank te Nijmegen Gizmo

Index (klik om naar onderdeel te gaan)

Om terug naar de index te gaan kun je ten alle tijden op de titel van het onderdeel klikken.

Loops

29-03-09

Yip is binnen enkele dagen goed loops geworden. De dekking staat vanaf vandaag gepland over 3 weken.

De dekking

20-04-09

Yip is zaterdagavond om half 10 ingedekt, en ik heb haar zondagavond weer gesplitst. De dekking is weer prima verlopen. Van de dekking zelf heb ik geen foto. Bij de 1e dekking was het al donker, en ik heb geen 2e en 3e dekking kunnen aanschouwen. Aidan kennende weet ik zeker dat dat prima is gelukt, hij dekt 's nachts namelijk ook en hij zal in het begin van de middag nog wel gedekt hebben.

De dracht

10-05-09

Pups gevoeld (op 3 weken dracht)! Moet wel door een flinke speklaag heen, maar dit zijn echt 100% pups. Geen Shiloh kwalen!

16-05-09

Yip maakt het super. Ze heeft al een tijdje een kale tepeltjes en is verder helemaal zichzelf. Ik voel nog steeds pups, en nog steeds een flinke speklaag. Die pups zitten achter een lekker velletje!

22-05-09

Yip wordt al een lekker dikkertje. Dat gaan er niet weinig worden volgens mij. Ik hoop toch echt dat ze het bij 6-8 houdt! Ze zit op 4,5 week nu en is volgende week zaterdagavond uitgerekend.

27-05-09

Yip knalt zowat uit haar voegen inmiddels. Ik durf haar amper nog uit te kooi te tillen zo zwaar is ze. Ik ga haar zo in haar puppykooi installeren. Ik weet een beetje laat, maar ze zit zo lekker bij Tipsy dat ik ze toch zo lang mogelijk samen wilde houden. Op de foto valt het op zich nog mee maar het is echt niet meer normaal:

28-05-09

Mevrouwtje is een beste druktemaker en met elke dag extra knalt ze nog wat extra uit haar voegen. Ik liet haar gisteravond zien aan Ingrid en die schrok zich dood. Die buik is niet te pruimen. Het is zelfs nog een dagje later geworden maar Yippie zit sinds vanavond toch echt apart, en Tipsy heeft nog een weekje de tommy 2 alleen tot haar beschikking. Tipsy begint nu ook een buikje te krijgen, maar ik denk dat die een wat kleiner nest heeft op het eerste oog gelukkig! Ik denk dat Yip een topmoedertje wordt, tot nu toe blinkt ze uit op alle fronten.

De bevalling

29-05-09

Yip is vandaag bevallen van 10 prachtige pups. Ik kom pas net thuis want ik ben de hele avond bij mama geweest voor het opnieuw formatteren en installeren van haar computer en hoorde spontaan gepiep toen ik thuis kwam. Dat dacht ik al want ik verwachte al zo'n aantal, en dan knallen ze natuurlijk ook wat eerder. Er zit geen Albino tussen en verder laat ik Yip even met rust. Ik zal morgen de geslachten eens bekijken, wat leukere foto's maken en tenen tellen enzo :P. Yip kwam al lastig te voorschijn, en haar melkklieren zijn al perfect op gang. Ik laat haar maar even genieten van haar kleintjes.

Week 0

30-05-09

Aidan heeft het mooi verdeeld. Er zijn 5 heren en 5 dames. Zojuist Yip goedendag gezegd met een lekkere muis. Ze is er erg relaxed onder als ik de pups even bij haar weg pak, dat ben ik niet gewend moet ik zeggen. Shiloh staat altijd aan de tralies te sjorren dat ik terug moet komen maar Yip gunt me alle tijd en is erg lief en rustig. Een leuke foto rapportage gemaakt dus. Ik heb niet zo'n behoefte om de pups te wegen op het moment (evenals ik de drachten ook niet weeg dit jaar), ik geloof het allemaal wel :-).


de heren:


de dames:


1 van de dametjes:

31-05-09

Alles gaat goed met de rubbertjes! Yip heeft haar muis gewoon laten liggen gisteren! Krijg het nu.. dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ze is een goed moedertje en blijft nog altijd rustig en lief. Voorbeeldig, wat genieten hey.

02-06-09

Het gaat nog steeds uitstekend. Yip is een goede moeder en ik hoef me nergens zorgen om te maken. De pups groeien al goed en ze zijn vanaf vandaag pasgeboren-af. Je ziet het gewoon aan de grote en de haartjes komen al wat op. Heerlijk hoor. Gisteren was ze beter voor de muizen vatbaar, maar misschien omdat het dit keer een verse was en geen ontdooide. Ze heeft er 1,5 (een kleintje erbij) gehad.

Week 1

05-06-09

De pups van Yip doen het super. Hieronder nieuwe foto's en ook een filmpje!

Klik hier voor het filmpje

de boyz


de girlz

07-06-09

De pups kleuren als volgt:
  • 3 lichte moertjes
  • 1 lichte ram
  • 2 donkere moertjes
  • 4 donkere rammen

Licht kan Champagne (Point) of Chocolat (Point) inhouden, of ookwel onder de noemer Sandy. Donker is Sable (Point) of Black Sable (Point), onder de noemer Wildkleur. Dat zullen we nog even moeten afwachten. Ze verdeelt de kleurtjes mooi!

11-06-09

Tijd voor foto's! De pups zijn morgen 2 weken oud en doen het nog altijd voortreffelijk.

Klik hier voor het filmpje

Het hele nest


De girlz, 1e willekeurig 2e op kleur gesorteerd


De boyz, lichtste rammetje ligt rechts

Week 2

Deze week geen bijzonderheden!

Week 3

19-06-09

Met de pups gaat het nog altijd helemaal uitstekend! Nadat ik gisteren de kleuren op de website heb ingevoerd ben ik vandaag begonnen met reserveringen 'vastzetten'. Enkele pups zijn al gereserveerd. Van de geslachten/kleuren die overeen komen wordt op 5/6 weken vastgezet wie welke pup krijgt, maar deze worden wel per persoon voorgereserveerd. Tot nu toe is er van Yip haar nestje een Wildkleur ram en Sandy moer voor Cecilia gereserveerd, nog nader te bepalen welke dus. Frank heeft ook een Sandy moertje gereserveerd, zij zal samen met het Albino moertje van Tipsy geplaatst worden. En verder heeft Jorina het Sandy rammetje gereserveerd. Omdat ik er hier maar 1 van heb staat hij dus al vast.

Hieronder weer een nieuwe film en foto reeks!

Klik hier voor het filmpje

Het hele nest


Alle dames / Alle mannen


Wildkleur meiden / Sandy meiden


Moer 1: wildkleur moer groot / Moer 2: wildkleur moer klein


Moer 3: 'donkerste' sandy moer / Moer 4: 'middel' sandy moer


Moer 5: 'lichtste' sandy moer


Wildkleur mannen (aggos kijk de armpjes!)


Sandy man

23-06-09

3 Weken en 4 dagen zijn de pups nu en ik vond het tijd worden om eens te kijken of de pupjes al wat waltham lustten. Hier en daar voelde ik al wat sabbelen op mijn hand, dus ik had al zo'n vermoeden. Vandaag dus een lekkere bak waltham gemaakt en wat een vreetpartij! Heerlijk altijd die troep de 1e keer. Pups die een likje nemen, de weg kwijtraken of juist denken dat hun poot of de bek van broer/zus de bak is. Echt genieten. Ik zadelde mama weer met een lekker schoonmaakwerkje op! Hieronder de foto's:En verder nog het nieuws dat ook Dennis heeft gekozen voor een wildkleur rammetje uit het nestje van Yip. Intussen is dus de helft van haar nestje (5) gereserveerd. 2 Sandy moertjes, de Sandy ram en 2 Wildkleur rammen.

Week 4

27-06-09

4 Weken en 1 dag vandaag. Gisteren hard op zoek geweest naar dierengehakt/hondengehakt maar de poelier bleek ineens te zijn opgeheven! Verdorie... Ik heb dus maar even een zakje natvoer aangebroken voor de puppekes om te kijken hoe ze zacht vlees vonden, dan maar wat meer vulling ipv voedingswaarde dat scheelt Yip ook al bergen. Wat een succes! Na het weekend ga ik even langs een groothandel in Enschede voor goed vlees en er is 4 kilo Carnibest besteld voor de pupjes (ook voor die van Tipsy natuurlijk). Dat moet toch afdoende zijn samen met de hoeveelheid muizen die in de vriezer liggen.

De pups beginnen goede te kruipen en lopen nu voortdurend de mand uit. Toen ik met de voeding aan kwam hing er een pup voorovergebogen in de brokken. Die zijn dus ook al een succes! Dat mag ook wel, want sinds ze waltham hebben gehad weten de pups spontaan dat ze tandjes hebben. Ze hebben Joyce en Chantal die even pupjes kwamen kijken even goed onder de loep genomen met hun nietmachientjes. Honger!! Ik ben reuze benieuwd wanneer de oogjes open gaan. Hieronder de foto's van de eetpartijen gisteren!

Het pupje in de voerbak en een lekker slaapkopje


Het sandy rammetje Spyro voor Jorina en de vreetpartijen

28-06-09

4 Weken en 2 dagen en ik vond het even tijd worden voor wat betere foto's van de groepjes en individueel weer. Dat was nog niet gemakkelijk want de pups lopen enorm veel nu. Ze zijn ook erg goed in klagen. Je kan wel merken dat ze met 10 zijn want ze zijn praktisch evengroot als niet kleiner dan de pups van Tipsy. Logisch met zo'n groot nest. Heerlijk dat ze nu dus eten want dan kunnen we Yip even flink ondersteunen met bijvoeding.

De sandy man van Jorina


De wildkleur mannen


De sandy dames van donker naar licht (1 kukelde om haha)


Moer 3 (donkerste sandy moer)


Moer 4 (middelste sandy moer)


Moer 5 (lichste sandy moer)


De wildkleur meisjes (kleinste rechts)


Moer 1, de grootste en lichtste


Moer 2, de kleinste van het nest en donkerste


Het hele nest nog een keer

29-06-09

De muizen gingen super gisteren! Ze hebben er 2 verorberd en doken er werkelijk op. Knabbelen en sabbelen maar openkrijgen was wat lastiger hier en daar, maar met de tijd lukte ook dat wel :). 's Avonds zag ik dat Tipsy haar muis weer aan de kant had gelegd omdat ze liever bij de pups lag, dus die hebben ze er ook nog bij gekregen. Gisteren dus 3 muizen, en vandaag liggen er alweer 2 klaar voor ze maar die krijgen ze begin van de middag. En dan eind van de middag op naar de gigant slager in Enschede voor wat afval vlees. Altijd handig verhuizende poelieren...

30-06-09

Ze hebben nu in de afgelopen 4 dagen 5 muizen en 2 bakken rundergehakt verorberd en ik zie ze nu werkelijk groeien. Dat was de bedoeling! Heerlijk nu ik Yip lekker kan ondersteunen.

Ik moest wel lachen ik wacht normaal tot de pups klaar zijn en hou Yip er dan ff uit zeg maar, elke keer de pups terugleggen. Maar ze beginnen nu zelf door te krijgen dat het IN het bakje zit en niet eromheen dus ze kruipen zelf terug na pauzes. Ik was dus weer even weggelopen en Yip er lekker bij natuurlijk. Kom ik terug na een half uur ligt er 1 pup in de mand. De rest lag op allerlei stapeltjes achter en naast en voor de poepbak. En dromen joh. Dan pak je ze en IEP. Heeerlijk!

01-07-09

De pups lopen als bezetenen. Dat is leuk maar ook niet. Ze zien amper waar ze heen lopen en de motoriek laat nog te wensen over dus alle ontlasting komt regelrecht voor de mand terecht of een hoekje ernaast, waar dus geen poepbak staat, maar die halen ze nu natuurlijk nog niet. Het is dus 2x dags even goed schoonmaken want anders duikelen ze er regelrecht vanuit de mand in. EN: de oogjes gaan open!!! Zooooo leuk. Een wildkleur dame mag zich de eerste noemen (volgens mij de grootste van de 2) en heeft beide oogjes al open. Meneer Spyro (sandy ram) van Jorina mag zich nummer 2 noemen en heeft beste Chinees oogjes. De sandy dames volgen met 1 mm spleetoog.

De wildkleur moer met oogjes open 2x


Links Spyro en rechts 1 van de sandy moertjes

Week 5

03-07-09

Bijna alle pups hebben de oogjes nu open. Ze zijn 5 weken nu. Zojuist begaf ik mij weer richting de pups. Wat een téring zooi maken die van Yip. Het is niet meer normaal. De handdoek wordt pemanent uit de bak gesmeten en gebruikt als poepbak, de mand wordt sinds gisteren ook ineens gebruikt als poepbak. Yip produceert nog steeds dermate veel dat ze in 1 dag de normale poepbak 100% vol krijgt, en de pups liggen, enigsinds vetjes van alle gorigheid, achter de mand opgestapelt. Niet te geloven.. Ik kan elke dag de gehele kooi uitsoppen. Ik heb het nog nooit zo erg meegemaakt. Maar ik heb ook nog nooit 10 pups gehad, afgezien van die van Sarina die ik opving 1 week en dat was ook al zo'n hell. Toen heb ik met kranten gewerkt weet ik nog. En ineens brengt mij dat op een idee terwijl ik het type. Ik ga zo eens even naar de schuur voor een stapel kranten..

En daar ben ik weer. In de tussentijd hebben de pups hun bijvoeding in de vorm van rundergehakt gehad. Voor over 2 uurtjes liggen er nog 3 muizen voor de klaar. Ik heb de playpen maar eens even opgezet nu de oogjes open zijn, maar echt spelen kunnen ze nog niet... Maar voor de bijvoeding tijdens het verschonen is het al ideaal. De voerbak staat in de mand, zodat ze niet nog een keer gaan denken dat dat een poepbak is. Dan maar even proppen met zijn 10en. Yip past er amper nog tussen zo. De hitte is niet meer te harden maar de pups hebben er niet zo'n last van. Ikke wel na die schoonmaakklus. Zweet gutst me van het hoofd.

Lekker eten, alle staartjes wiebelen als antennes heen en weer


Na het eten slapen in bergjes en de wederom uitgesopte kooi dit keer incl. kranten

04-07-09

Alle oogjes zijn open op 1 spleetoogje na (ram 4), dus ik vond het wel weer tijd worden voor individuele foto's. De mannen zijn wel redelijk uit elkaar te houden ook. Er zijn 2 iets lichtere wildkleuren (met point) en 2 donkerdere (zonder point). Scheelt niet veel, maar ik zie het wel. En dan kun je ze qua gewicht wel weer uit elkaar houden.

De kranten maken werkelijk een wereld van verschil. Heerlijk. Ik pak ze gewoon op en hup de vuilniszak in en nieuwe erin. Komen geen doekjes en home help meer aan te pas op deze manier. En de pups lopen ook niet door hun eigen ontlasting heen want de kranten nemen het voor het grootste deel op. Ideaal.

Vandaag heb ik de carnibest gehaald. Tot nu toe hebben we elke dag een goede portie rundergehakt gekregen, vanmiddag ook nog, maar morgenavond krijgen ze alvast wat carnibest na hun gehakt smiddags. Eén zo'n 'worst' is 500 gram dus die moet ik na ontdooien wel in 2 dagen op maken dus ze mogen lekker dooreten.

Nou hier komen de foto's. Sommigen een beetje onscherp maar ze zijn al lekker beweeglijk.

Alle mannen (op de 2e foto zie je de point rammen rechts)


Ram 1/2, wildkleur, 187 gram / Ram 1/2, wildkleur, 166 gram
/ Ram 3/4, wildkleur point, 198 gram
Ram 3/4, wildkleur point, 187 gram / Ram 5, chocolat point, 176 gram


Wildkleur meisjes (op rij moer 1 en 2)


Moer 1, wildkleur point, 165 gram / Moer 2, wildkleur (kleinste uit het nest), 150 gram


Sandy meisjes (op rij moer 3, 4 en 5)


Moer 3, chocolat point, 167 gram / Moer 4, chocolat point, 170 gram
/ Moer 5, sandy point, 189 gram

Week 6

12-07-09

De pups groeien als kool en zijn 6 weken en 3 dagen. Ik ben al flink met de opvoeding en zindelijkheid bezig. Ze eten goed in allerlei prooi en hebben de afgelopen week veel Carnibest gehad. Gisteren kregen we de prooidieren bestelling en vandaag hebben ze dus ratten gehad. Morgen staat er eend op het menu. De brokjes vliegen er ook door en ze eten de hele bak in 1 dag leeg. De pups worden echt heel erg leuk en gisteren hebben Cecilia en Frank hun pups uitgekozen uit het nest. Nu moet alleen Dennis nog kiezen uit het nestje van Yip en dan kunnen de vrije pups op marktplaats. Hier komen de foto's. De mannen zijn met nagellak gemarkeerd om uit elkaar te kunnen houden.

Ram 1, vrijRam 2, vrijRam 3, voor CeciliaRam 4, voor DennisRam 5, voor JorinaMoer 1, vrijMoer 2, voor DominiqueMoer 3, vrijMoer 4, voor CeciliaMoer 5, voor Frank

16-07-09

Gisteren had ik weer een absolute mijlpaal. De eerste dag dat de zindelijkheid spontaan ineens nagenoeg 100% was. Werkelijk alle poepjes gaan nu op de bak met ong 4 per dag ernaast. En dat met 10 pups! Ze zijn dus ruim voor 7 weken al praktisch allemaal 100% zindelijk. Wat een heerlijk stel zeg. Dat scheelt mij een hoop schoonmaakwerk zal ik je zeggen! Want wat hebben we een drama's gehad ;-). En verder zijn ze zelfs met honger scheetjes geworden. Je merkt gewoon dat ze nu echte fretjes worden en dingen kunnen verwerken, slimme fretjes worden. Ze snappen dat de bak voor de poepjes is, ze snappen dat ik een mens ben en geen prooi, en dat ik hun kooi kom fatsoeneren en eten kom brengen. Het zijn werkelijk dotjes. Voor mij vanaf nu amper nog verzorging... Het klimmen in de tommy gaat ook uitstekend! Waar er vorige week nog maar 1 a 2 pupjes bovenin kwamen met moeite zit nu geregeld de helft boven, en liggen ook daar te slapen in de mand in plaats van op een kluitje beneden. Ook de bak boven wordt uitstekend gebruikt en daar gaat zelfs helemaal geen poepje naast... Zelfs niet nadat Yip zo vriendelijk is mij dwars te zitten en de bak overdwars in de kooi te zetten.

Ik heb vandaag 2 leuke filmpjes gemaakt voor de update. Allereerst het spelen. Ze zijn gek op de balletjes en worden ook al bijna te groot voor de playpen nu. Maar tot aan 7 weken (morgen) wil ik ze daar toch nog even inhouden. Daarna ga ik ze in de kamer loslaten en introduceren bij de volwassen groep.

Klik hier voor het filmpje

En dan nog een filmpje van het kwartel eten daarna. Ik had het trapje naar het plateau even weggehaald aangezien die anders vol in beeld in de weg zat. Als je goed telt mist hier 1 pupje, want Spyro van Jorina zat nog heel even in de playpen omdat hij op de webcam moest :-D (daarna mocht hij snel zich bij de kwartel voegen hoor ;-)).

Klik hier voor het filmpje

Week 7

17-07-09

Gisteravond de lang beloofde professionele fotoshoot gedaan. Koste even wat werk om alles uit te zoeken maar ze zijn geupload. Het zijn fikse foto's dus mailen naar iedereen wordt een lastige. Dat lukt vanavond pas want dan moet ik ze eerst nog even door de mailverkleiner halen.

Moer 1, nog vrij


Moer 2, voor Dominique


Moer 3, nog vrij


Moer 4, voor Cecilia


Moer 5, voor Frank


Ram 1, nog vrij


Ram 2, nog vrij


Ram 3, voor Cecilia


Ram 4, voor Dennis


Ram 5, voor Jorina


En wat shotjes tijdens het proces

20-07-09

Gisteren vergeten vlees te ontdooien, dus vanmiddag maar even vers rundergehakt van de supermarkt gehaald voor nood. Morgen staan er weer kwartels op het menu. Vandaag zijn de pups geënt en gechipt. De paspoortjes zijn ingevuld, de balletjes gecontroleerd, de tandjes gecontroleerd, het hartje, de oortjes. Nu alleen nog de chips registreren online maar dat is een werkje apart, dus dat komt vanavond of morgen wel even. De komende dagen even flink druk met alle puppypakketjes in orde maken. De stambomen moet ik nog maken en printen en zo nog veel meer. Waltham heb ik al in huis gehaald vandaag, maar de Frettenboetiek hangmatjes moeten nog arriveren en het lamineerapparaat van Ingrid voor de stambomen. Met de pups zelf gaat het super. Het zijn zeker geen huilebalkjes en ze krijgen steeds meer karakter. De wildkleur dames happen het meest, de mannen zijn allemaal lekker lomp en suf. De ergsten zijn de point rammen nog wel. Dennis heeft precies de goede gekozen: groot en lomp. Hij is de grootste en sufste van het hele nest. Ze zijn echt een heerlijk stel en ze zijn 100% zindelijk nog altijd. Zo af en toe kruipen ze zo hoog met de kont dat het per ongeluk over de bak heen gaat maar dat vind ik niet zo erg, dat gaat er met de tijd wel weer vanaf. Dan snappen ze dat een handstand niet nodig is om te poepen. Het is nu maandag en komende donderdag gaan de eerste pups weg.

22-07-09

Gisteren werd ik gebeld vanaf marktplaats voor een pupje. Ze wouden hem graag vandaag ophalen omdat ze een dag vrij hadden, dus dat was wel begrijpelijk en voordelig voor het pupje. Vanochtend is dus het eerste pupje vertrokken naar zijn nieuwe huisje. Ze hebben gekozen voor ram 2. Hij was lekker nieuwsgierig en helemaal klaar om te gaan. De puppypakketjes voor de rest staan nagenoeg helemaal klaar. Nog even wat printwerk, CD's branden en lamineren en dan is het gereed. Morgen gaan Pantalaimon en Mokurin van Cecilia weg en vrijdag Spyro van Jorina. Dennis en Dominique moeten nog even laten weten wanneer ze komen en Gizmo van Frank gaat volgende week pas weg samen met Mellow uit het nestje van Tipsy.

23-07-09

Er zijn vandaag 3 pups (2 Cecilia en 1 Dennis) vertrokken. 4 In totaal weg nu. Yip merkt het verschil en begint wat sleperig te worden naar de pups. Haar tepels zijn nog inmens. De melk eronder is uitstekend en hoopt niet op ofzo gelukkig, maar ze heeft echt koeien roze uiertjes haha. Dominique komt dinsdag weet ik intussen. Ze had wel terug gesmst maar haar telefoon doet vreemd dus kwam kennelijk niet over. Maar na een belletje is dat opgelost :-).

Er zijn nog 5 pupjes vrij, 3 van Yip en 2 van Tipsy. Ruby die een rammetje van Tipsy heeft gereserveerd (komt zondag 2 augustus) mailde me voor een 2e pupje, dus ik denk dat er spoedig nog maar 4 vrij zijn :-).

Ruby heeft gekozen voor rammetje 1 van Yip. Wel zo handig, wellicht houdt ze ze dan nog eens uit elkaar later want een volbroer wordt een drama van Tips waarschijnlijk. Die 4 lijken zo sprekend op elkaar! Nog maar 4 pupskes vrij!

Week 8

28-07-09

Het gaat hard met de pupjes. Eind vorige week gingen er zo al 5 pups van Yip weg, en vandaag nog 2. Nu heeft ze er nog maar 3 over waarvan 2 nog vrij reserveerbaar (moer 1 en moer 3, wildkleur en sandy). Verder nog meneer 1, Freddy, die gaat zondag samen met Boefje uit Tipsy's nest weg. Morgen als er nog een moertje van Tipsy vertrekt, en ze officieel 8 weken zijn, ga ik de overgebleven samen 7 pups koppelen en probeer ik Yip, Tipsy en Shiloh weer samen te krijgen.

Week 9

31-07-09

Zoals in de nieuwsbrief te lezen hebben de overgebleven pups namen. Vandaag was een nieuwe fotoshoot voor ze. De pups van Yip zijn vandaag 9 weken.

Dayane (aka moer 1)Noes (aka moer 3)

02-08-09

Zojuist zijn Ruby en Joram voor hun Freddy (ram 1 Yip) en Boefje (ram 4 Tipsy) geweest. Dat waren de laatste gereserveerde pupjes die naar hun nieuwe huisje vertrekken. Nu dus echt alleen nog maar Dayane, Noes, Oliver en Micky. Zij zitten samen met hun pleegmoeder Shiloh in de tommy 2 en vermaken zich uitstekend. Het zijn echt geweldige pupjes. Ze jumpen zelfs in de kooi als gekken op en neer en kauwen ook graag in elkaar. Gelukkig doen ze dat naar mij toe amper, hooguit Dayane of Noes eens een hapje maar daar zijn het ook dames voor. Ik vind het wel leuk dat er nog 4 over zijn om zelf nog even van de mogen genieten, en dan ook nog leuk verdeeld 2 heren en 2 dames en uit beide nesten wat.

05-08-09

Het zijn spring in het veldjes deze donderstenen. Ik heb net een paar nertsengaas platen van de tommy gehaald en ze vonden het reueueuze interessant. Het gaat niet zonder jumpen en springen hoor als je dat dacht. Gaat gewoon met 4 tegelijk 10 cm de lucht in. Vooral Dayane is vreselijk mensgericht elke keer. Ze kan het niet laten 2 tandjes in je hand te proberen, maarja dat mag nu eenmaal niet he. Spelen doen we wel buiten de kooi. Blijft mijn favorietje. Noes is altijd de 2e die komt en de mannen liggen of te slapen of zijn druk met op elkaar in hakken.

Week 10

11-08-09

Dayane en Noes hebben gisteren uitgevonden hoe ze uit de Tommy kunnen komen. Jippie... NOT. Alleen het onderste gedeelte dan... Bij het deurtje vinden ze toch het plekje van Shiloh weer terug (waarom had ik het nertsengaas er ook alweer vast afgehaald?). Dus ik heb ze omgewisseld met Yip en Tipsy. Ik moet even wachten tot Joyce is verhuisd want dan heb ik een andere kooi voor ze, maar die past nu niet in de kamer omdat de tommy er nog staat. Het is toch wat die slimme meiden. De verbouwing van de frettenkamer is in volle gang.

Week 11

17-08-09

Met Dayane en Noes gaat het goed. Het zijn grote schavuiten en lekkere happertjes. Met name Dayane heeft energie alsof het 2 pups zijn. Wat een dames hey. Maar ik vind het wel heerlijk genieten 2 van die puppers nog. Ze vinden vanzelf wel een huisje... Van mij mogen ze nog wel een paar maand blijven haha.

Vanmiddag gaan de meiden voor hun 2e enting. Ik heb er alweer reuze zin in om lekker met ze op pad te gaan.

18-08-09

Nou ik zat amper op de fiets terug van de enting en toen werd ik gebeld voor de meiden. Om 3 uur kijkers voor ze gehad. Dayane en Noes zijn met groot succes geplaatst! Alle pups zijn dus naar een nieuw huisje en 2009 zit er weer helemaal op.