Klik hier om terug te gaan

Week 5

vr 17-06-16

Vandaag zijn de pups naar de Ferret Nation in de serre verhuisd.

Patchwork Pumpkin kwam net met zijn neus uit de hamster. Samhain is de enige die nog spleetoogjes heeft.

De rest van de foto's zijn Cats Eyes en Doll Lady die wachten op hun fotorondje, de nieuwe kooiopzet na de verhuizing naar de serre, random slapende snoepjes en mama die heel erg blij is dat haar handdoekhangmat er weer in hangt.

Leiko dacht toch iets anders over mijn plan... Niet veel later. Een nieuwe blik in de kooi gaf nog maar 1 pup geneden, en 7 + mama in de hangmat. Allemaal opgehezen dus. Jammer voor Leiko, maar de hangmat is er dus weer uit :D. Daar zijn ze nog niet oud genoeg voor (al komt het in de richting).

zo 19-06-16

Vandaag hebben de pups i.p.v. geweekte brokjes ze geprakt gekregen + Waltham om het op te lekkeren. Ze aten het aardig. Ik hoop maar dat het helpt voor de brokkengewenning, want afgelopen jaar was het niet zo'n succes met het lusten van brokjes. Verder staan er vandaag lekker muisjes op het menu voor de Leiko's en de Patou's hadden die gisteren al.

De Leiko's zijn vandaag gechipt. Zo hoef ik niet meer tepeltjes te tellen (Eerie Mist had een ander aantal dan Cats Eyes en Doll Lady) en Cats Eyes te markeren op haar pootje. Heerlijk! Later vandaag zal ik hun camera weer even op de plek zetten. Het geeft wat meer loopruimte in de serre als die er nog niet voor staat ;) , dus het was wel even rustig zo.

Het is niet zo'n beste foto, maar deze was van vlak na het chippen; iedereen weer in rust. Een wildkleurtje probeert daar stiekem terwijl Leiko kijkt wat ik kom doen, wat melk weg te snoepen ;).

Bij gebrek aan de camera bij Leiko (zijn we mee bezig) als goedmakertje een filmpje van de late night snack vandaag: konijnen (zonder orgaanvlees). Op 20 sec. hoor je nog een maagje knorren :D . Ze liggen intussen weer tevreden te slapen bij mama, die hier en daar nog even doorknaagt.

ma 20-06-16

De camera van Leiko werkt, maar plots doen die het van Patou en Sarafina het niet. Even een snelle herstart gedaan maar dat leek niet te helpen. We moesten toch naar werk... dus vanavond maar even weer werkende zien te krijgen!

di 21-06-16

Een papje voor ze aan de muis gaan vandaag en de eerste keer in het rennetje tijdens de schoonmaak. Het aagje op foto 2 is Jack O'Lantern. De pups zijn voor het eerst allemaal zindelijk geweest vannacht!

do 23-06-16

Sinds gisteravond hebben Leiko en de pups hun plateau en hangmat gekregen. Vanochtend ook de bak eruit gehaald, gezien ze al een dag of drie 100% zindelijk zijn nu.

Excuses, maar we komen er niet uit hoe we de camera's weer werkende krijgen na dagen. Het is wel duidelijk dat Leiko haar camera de stoorzender is voor die van Patou en Sara, maar er is geen enkele technische reden voor waarom dit zo zou gaan. Afgelopen jaar ging het ook prima. We hebben al een reset van kastje en camera's gedaan, maar helaas. Patou was wel even zichtbaar toen Leiko's camera uitstond, en bij aansluiten bleef ze nog een tijdje off-and-on zichtbaar. Vanochtend was dit weer een gedane zaak.

We blijven ermee bezig maar zullen het misschien gewoon moeten accepteren. Ik ga ervanuit dat jullie de serre camera nu het leukst vinden, dus gelukkig werkt die van Leiko wel top momenteel! Als ik die van haar uitzet wordt die van Patou zichtbaar lijkt het, dus voorlopig gaat dat even op aanvraag. Het is me nog niet gelukt uit te vinden hoe ik die van Sarafina in de lucht krijg.

Fotoalbum

  • In slaap gevallen aan de tepel
  • Nestgewichten rammen
  • Nestgewichten moertjes
  • Eyes en Doll Lady wachten op hun beurt voor de foto
  • De nieuwe (kortstondige) opzet
  • Tevreden pupjes
  • Mama blij met de hangmat
  • Hmm... de nieuwe opzet werkte toch niet
  • 7 pups verzameld
  • Stapeltje sandy's
  • 5 weken en 1 dag: Waltham eten tijdens onderste verdieping verschonen
  • Behorende bij bericht 19-06
  • 20-06: Ik word in de gaten gehouden
  • 21-06 Eerste keer in de ren
  • 21-06 Jack O'Lantern
  • 23-06 Nieuwe kooiopzet met hangmat en plateau