Klik hier om terug te gaan

Week 10

vr 29-07-16

De Sara pupjes zijn verhuisd naar de serre en gaan leren klimmen. Lis en Fé mogen nog heeeel even samenwonen en gaan dan apart. Kleine overgang met eerst mama Patou eruit om even te wennen en daarna moeten ze het alleen rooien in de kooien. Max. een paar daagjes tot een week, even aanvoelen hoe snel dat handig is.

za 30-07-16

Kleine meisjes worden groot! Fé en Lis zijn verhuisd naar hun eigen stekje. Het beviel me toch niet zo boven Sarafina met die 2 tegen-puberteit-aan meiden, dus de pubers zijn nog geen dag later alweer verhuisd naar nu hun eigen plekjes.

En nog een filmpje van twee knotsgekke pubers die in de regen spelen.

ma 01-08-16

Lis/Snow zal samen met Summer uit het nestje van Sarafina over enkele weken (als Summer 10 weken is) verhuizen. Haar nieuwe naam wordt Snow. Zo kunnen Fé en ik mooi nog een tijdje van Lis/Snow (altijd weer even wennen) genieten!

Week 11

di 09-08-16

Fé en Snow maken het goed. Ze zijn vooral 's ochtends nog steeds panisch zodra ik binnenkom door hoe gráág ze eruit willen en weer samen willen spelen, maar eenmaal alle energie eruit houden ze het de rest van de dag uitstekend vol zonder huilen of panisch gedoe (uiteraard met nog 1 of 2 flinke loslooprondes later op de dag). Vooral de nacht is dus nog wat lastig, maar ik weet zeker dat dat enkel zo is doordat ik binnenkom in de ruimte en niet omdat ze zich 's nachts niet goed voelen. Het duurt om de één of andere reden langer om te wennen aan apart leven als er fretjes om hen heen zitten, dan als ik ze met hun nieuwe eigenaren meegeef. Dan is het binnen 1 en maximaal 2 dagen over met hier en daar een huiltje, maar in de frettery zelf is het wat andere koek.

Gisteravond heb ik de pups met Koda gemengd, in de hoop dat Koda ook een losloopmaatje in Fé kan vinden. Het ging verbazingwekkend goed en lijkt een match made in heaven! Fé krijgt bijna niet genoeg van Koda en heel af en toe is Koda ietsje hardhandig (kent soms zijn eigen krachten niet), maar niet erger dan Fé en Snow met elkaar zijn (pubergedrag en normaal uiteraard zeker niet toelaatbaar). Ze vinden het erg leuk met zijn allen, dus ik blijf even aankijken hoe dat gaat. Vanochtend een filmpje van ze gemaakt:

Week 17

za 17-09-16

Het blijft leuk om na een tijdje op een rijtje te zetten hoe alles pups zijn uitgegroeid. De dames zijn nu wel uitgegroeid (op hooguit wat komend wintervet na), de rammen ook praktisch.

Beide nestjes zitten erg op 1 lijn, maar dat is logisch. Leiko komt immers zelf uit Patou en Lenn, en Lexx weegt exact evenveel als Lenn. Volgens verwachting dus!

Lelibel's Grasshopper "MoMo" - volgt later
Lelibel's Ants in Pants "Boet" - 1298 gram
Lelibel's White Orchid Mantis "Wasabi" - 1215 gram

Lelibel's Mayfly Wings "Fly" - 850 gram
Lelibel's Dragonfly Maneuver "Fé" - 800 gram
Lelibel's Itchy Lice "Kyra" - 708 gram
Lelibel's Mosquitoe "Lizzy" - 747 gram
Lelibel's Katydid Lisp "Snow" - 745 gram

Fotoalbum

  • Fé en sandy mitt meisje zeggen hi vanuit hun nieuwe stulpje!
  • Kleine Fé is in ieder geval tevreden, of ze steekt de draak met me aan dat kan ook :P
  • Het nieuwe hok voor Fé
  • Fé in haar nieuwe stulpje
  • Lis (een muis etende) in haar nieuwe stulpje