Klik hier om terug te gaan

De bevalling

ma 13-06-16

15:00u Sarafina was niet in haar iglo te bekennen net, dus ik zat met haviksogen te kijken op de camera, want dat is erg ongebruikelijk. Per uitzondering mag ze daarom ook van me in de iglo bevallen. Ze kwam achter de mand vandaan plat op de grond, en stond vervolgens ongebruikelijk lang moeilijk te doen op de poepbak. Bij eruit lopen dus extra goed gekregen en idd: ik spotte een kruintje. Heel snel in de auto gesprongen vanaf werk en nu thuis. Ze is nog met de 1e bezig maar het is in elk geval een levend pupje. Super dus! We wachten op de rest en ik hou haar in de gaten.

16:46u 5 pups momenteel en de eerste foto's gemaakt. Sarafina even moeten uitnodigen me erbij te laten en dat was maar goed ook, want door de enorm snelle bevalling was er 1 pupje in de handdoek achtergebleven. Terwijl ze een beetje Waltham at heb ik deze bij het 4-tal gelegd en een foto gemaakt. Bij het weghalen van het schaaltje Waltham diende nummer 6 zich direct aan, waarvan ik een filmpje kon maken. Het persen duurde maar enkele seconden, dus ze stapte er net af toen ik het filmen aanklikte:

Deel 1


Deel 2 (nadat ik even Sara het pupje moest aanwijzen)


17:15u Na even nadenken hoe ik haar situatie wat kon verbeteren, met een nieuw plan van aanpak die kant op gelopen. Even haar iglo vergroot en verschoond, het bloedbad opgeschoond, schone bodemdoek, Sarafina lekker Waltham gegeven tot ze genoeg had, beentjes droog gemaakt, poepje gedaan en zo kan ze er hopelijk weer tegenaan. Gebeurt niet zo vaak dat ik tijdens de bevalling moet schoonmaken... normaliter doe ik dat de eerste dag sowieso niet, maar als het moet moet het even. Sarafina lijkt er erg blij mee gelukkig. Ze is wat in de war nog en hier en daar de weg wat kwijt, maar doet het verder goed. Intussen 8 pups en wat nieuwe foto's!

17:45u Sarafina lag te slapen op de camera, dus even vlug gekeken of ze wel netjes om de pups heen lag en niet er op, maar het zag er goed uit.

19:45u Nog steeds 8 (geen nieuwe foto's dit keer, we hebben er nu zat). Even wat beter toegedekt nog en kreeg al een waarschuwingshapje (ondanks mijn voorzorg), dus het instinct is op komen zetten, woohoo. Pupjes zijn al wat schoner en Saar zelf ook bij de beentjes, dus stiekem doet ze vanalles tijdens het chillen.

21:45u Weer een goede bak Waltham gegeven en even de geslachten en albino controle gedaan: we hebben 3 rammen, 5 moertjes waarvan 1 albino ram en 2 albino moertjes. Iedereen maakt het uitstekend en de pups zijn zéér bewegelijk.

Fotoalbum

  • 16:46u Sarafina moet een beetje overtuigd worden om even een beetje Waltham te eten zodat ik kan helpen
  • 16:46u Nog een verstopt pupje tussen de handdoek, dus het is goed dat ik kwam helpen. Moederkoek er nog aan.
  • 16:46u Het 5 tal, terwijl nummertje 6 geboren wordt
  • 17:15u Het 8-tal
  • 17:15u Het 8-tal, iets meer licht
  • 17:15u Het nieuwe opzetje
  • 17:15u Nog wat extra beschutting ervoor met de oranje doek
  • 17:15u Sarafina bij de pupjes
  • 17:15u Sarafina bij de pupjes
  • 17:45u De boel lijkt onder controle. Even gedubbelcheckt of ze goed lag, gezien ze op de camera (zie volgende screenshot) lijkt te gaan slapen even.
  • 17:45 Camera screenshot