Klik hier om terug te gaan

Week 0

di 14-06-16

Het 8-tal van Sarafina is goed de nacht doorgekomen. Mama heeft weer lekker mogen smikkelen. Geen 2e check van de pups gedaan maar ze lekker met rust gelaten. Nog steeds zeer levendig en bewegelijk!

Extra bewaking vanuit buiten is ook ingeschakeld (vnl. tegen de kat v/d buren, die van Yoshi en Vlieg de tuin echt niet in mag. Echter is Yoshi aanweziger dan Vlieg, die vaker op pad gaat en haar taak verloochend).

wo 15-06-16

Ook op dag 2, gaat het 8-tal super. De rammen en de moertjes even samen op de foto gezet.

do 16-06-16

Het leven gaat niet altijd over rozen. Vanochtend een spannend moment gehad toen Sarafina vannacht met 5 pups onder de doek was gekropen, maar 3 op de oude plek had achtergelaten. Die lagen dus vanochtend, koud en al, al in de verte te piepen (een heel ander type piepje, niet meer paniek, maar echt al zwak wordend). Ze heeft nu dus alleen nog maar de doek en maar 1 mogelijkheid, maar ik moet haar wel telkens in de gaten houden of ze wel alle pups heeft. Het is wel een beetje een relaxt moertje op dat gebied. Wat soms handig is, maar ik heb toch liever een iets feller fretteninstinct door dit soort redenen ;).

Het waren de albino ram, een wildkleur ram en een wildkleur moertje. Dat noteer ik ook altijd even om in de gaten te kunnen houden of ze ze niet bewust aan de kant had gelegd, maar ik ben vrij zeker van niet. Ze is gewoon aan het verhuizen geslagen en dacht tegen de tijd met 5 dat ze wel alles had... de tut.

Frettenpups kunnen gelukkig aardig tegen een stootje. Ik heb ze kort in mijn handen opgewarmd, maar weer tussen de rest leggen maakt dat ze met een half uurtje alweer bij zijn!

za 18-06-16

De pups van Sarafina zijn vandaag 5 dagen oud en maken het goed. De kleur begint langzaamaan door te komen.

Sarafina zelf heeft moeite om goed te blijven eten. Waltham eet ze wel, maar van haar muisjes gaat hooguit de kop op. Omdat ze nu nog reserve heeft en de pups niet al teveel drinken ben ik de afgelopen 2 dagen even streng geweest, maar heb ik nu toch toegegeven. Dan maar Waltham... Ze heeft nu standaard wat brokjes in de kooi, want elke keer muizen weggooien vind ik ook zonde. Maar eens even kijken wat ik er mee kan. Ik wil toch graag rauwvoeding in haar hebben, dus denk aan KVV door haar Waltham mengen om toch alle voedingsstoffen voor de melk in haar te krijgen.

Fotoalbum

  • Dag 1: Waltham smikkelen en controle of alle pupjes goed de nacht door zijn
  • Dag 1
  • Bewakingsdienst Yoshi
  • Dag 2: De rammen
  • Dag 2: De moertjes
  • Dag 2: Allemaal
  • Dag 2: Mama met de pupjes
  • Dag 5
  • Dag 5