Klik hier om terug te gaan

Week 4

ma 11-07-16

Sarafina's pupjes zijn 4 weken! Sinds vrijdag worden ze 2 tot 3x per dag bijgevoerd met Waltham en als lukt met wat KVV erdoor. Gisteren hadden ze ineens een groeispurtje gemaakt en zagen ze er alweer heel anders uit dan zaterdag. De gewichten zijn nog steeds top in orde, maar ik maak me nog steeds wat zorgen over de 'Afrika buikjes'. Niet alle pups hebben het erg. Vooral het sandy moertje (moer 3) heeft het heel erg (niet terug te zien op het gewicht gelukkig, dus die blijft representatief). Woensdag gaan ze mee naar de Frettenkliniek en dan hoop ik er meer over te horen, maar voor nu begint er al wat meer energie, beweging en geluid in de pupjes te komen. Gisteravond trof ik de pups verspreid op 3 plaatsen in het hok en vanochtend waren ze een stukje spraakzamer dan normaal. Het bijvoeden lijkt dus goed te werken!

di 12-07-16

Een filmpje van het bijvoeren!

wo 13-07-16

Vandaag een hele spannende dag bij de Frettenkliniek. Sarafina kwam er wat minder goed vanaf, maar dat was te verwachten. Bij elkaar heeft ze maagproblemen/helicobacter (bekend), middenoorproblemen (eet goed, maar heeft er toch pijn op) en secundair nierontsteking. Deze laatste zorgt ervoor dat ze veel eiwitten verliest in haar urine en daar ook ontstekingcellen in heeft. De pups hebben dus inderdaad een eiwittekort lijkt het op, maar gelukkig niet door een virus, maar ontstekingscellen via de melk. Nu Sarafina aan de antibiotica gaat zullen de pups dit ook wat meekrijgen via de melk. Het kleinste pupje met de grootste buik (een chocolat dametje) krijgt echter apart ook een antibiotica suspensie. Mocht dat heel veel voor haar doen dan kan dat altijd ook nog voor de andere pups ingezet worden. Gezien de maag-darm rust krijgen ze in elk geval de komende week even 100% alleen Waltham en A/D blikjes (recovery natvoer met hoge vetgehalte). Ik zal zelf even moeten beoordelen hoe de pups ervan opknappen en dan over een maand krijgt Sarafina haar check-up, als de pups en zij hopelijk ook geënt kunnen worden. Fijn om te weten wat er precies speelt en antibiotica in te kunnen gaan zetten.

Het gaat verder erg goed met ze overigens. Ze eten steeds meer bijvoeding en de A/D die ik vlug heb gekocht (en nooit eerder heb gegeven) gaat er ook zeer goed in gelukkig. Alleen maar Waltham vond ik namelijk ook zoiets..., dus ik ga het advies maar eens opvolgen :)

vr 15-07-16

Sarafina heeft een goede voorraad A/D blikjes voor haar en de pupjes de komende tijd. Eens even alle maagjes en darmpjes op orde krijgen. Ik zie nog niet veel verandering n.a.v. de antibiotica bij Sarafina of de pups, maar het bijvoeren helpt nog steeds als een dolle. De pups groeien flink door en maken het goed.

zo 17-07-16

Oogjes! Sinds gisteren gaan ze open, ruim op tijd met 2 dagen voor 5 weken. De ukjes gaan nog steeds goed. Ook de antibiotica lijkt nu aan te slaan.

De kleintjes zijn intussen goed acties, dus tijd voor een filmpje in actie!

Fotoalbum

  • Nestgewichten rammen
  • Rammen
  • Nestgewichten moertjes
  • Weer een KVV + Waltham ronde, maar het ging er niet zo super in deze ochtend, dus daarna gewoon nog Waltham bijgevoerd uit het speentje.
  • De grote voorraad
  • 15-7
  • Oogjes gaan open! Sandy Mitt moertje
  • Oogjes gaan open! Wildkleur moertje