Klik hier om terug te gaan

Week 5

ma 18-07-16

De pups van Sarafina 5 weken! Zoals wel vaker zijn de moertjes weer het snelst met de oogjes open doen. De rammen doen er niet aan onder, met hun motoriek en hoofdjes al hoog geheven.

Het Sandy moertje dat haar oogjes nog dicht heeft is het moertje dat antibiotica krijgt. Ze maakt sinds een ruime dag nu een flinke sprint sinds het aanslaat. Ze is van gisteren op vandaag van 120 naar 150 gram gegaan, qua hoeveelheid antibiotica. Daarmee heeft ze zomaar een gewicht van Hanneke (de Frettenkliniek) haar berekening overgeslagen zelfs! Ze zit ook lang niet zo ver meer achter de pups als ze zat.

Het andere Sandy moertje lijkt toch een Mitt dametje te worden. Het is altijd wat lastig te spotten bij een Sandy omdat de teentjes altijd wat lichter tinten, maar ik ben er vrij zeker van inmiddels.

Er gaan zelfs 2 blikjes A/D per dag door nu. Ik voer nog steeds dagelijks bij met Waltham. Intussen bijna niet meer uit het spuitje, want vrijwel alle pups likken het wel uit het bakje als ik ze erboven houd.

Hopen dat de pups nu snel de poepbakken gaan gebruiken nu ze ze kunnen zien, want ze hebben dagelijks als niet 2x dagelijks schone doeken nodig zelfs, de smeerpoetsjes.

Het gaat wel goed komen met deze spruitjes volgens mij. De gewichten doen nog steeds niets af aan Mhysa's kerngezonde nestje vorig jaar, die ik voor de 'groeien ze wel goed' gedachte daarvoor bijhoud. Het worden al hele fretjes nu de oogjes open gaan!

di 19-07-16

Vanavond waren Sara's onderste melkklieren zo vol, dat het er zo uit spoot. Ik heb haar dus een beetje verlicht. De pups eten blijkbaar zo goed A/D mee nu dat ze minder drinken en haar melkgifte moet daar nog op aanpassen. Ik hoef in ieder geval geen Waltham meer bij te voeren want ze weten de A/D prima te vinden. Risico op een melkklierontsteking hou ik dagelijks in de gaten bij Sara sins ik bijvoer, maar dit was het eerst dat ik iets merkte.

De kleinste pup heeft nog maar 1 dag antibiotica nodig en dan is haar 5-7 dagen (die ik op 7 dagen heb gehouden) afgelopen. Hij slaat goed aan intussen dus ik ga er vanuit dat dat voldoende is om het zelf verder te kunnen doen daarna.

wo 20-07-16

Weer wat nieuwe foto's toegevoegd van gisteravond en vanochtend! De pups lopen intussen op hoge poten door de kooi, keten heel wat af, weten (yes!) de poepbak te vinden en de doeken liggen zowaar nu al 3 dagen in de kooi i.p.v. dat deze dagelijks verschoond moeten. Heerlijk dat de ogen open zijn. Het worden al hele fretjes.

zo 24-07-16

Sinds vrijdagavond zit het nestje weer aan de prooi i.p.v. A/D recovery voer. Ze hebben 9 dagen lang hun maagjes kunnen laten herstellen. Het sandy moertje krijgt sinds woensdagavond (na 7 dagen) geen antibiotica meer, maar Sarafina zelf dus nog wel. Zij zit aan de lange maandkuur en is nu 1,5 week op weg.

Sinds ik van A/D op prooi ben is de ontlasting direct 3x zo weinig en ziet er stukken beter uit. De pups bijten ook een stuk minder (type brokkenpup ondervoeding gehap werd het) dus het is maar weer eens een bewijs wat prooi met pups doet. Erg blij dat ik weer lekker op prooi kon overstappen.

Het filmpje van hoe de Sarafina pups het nu doen vind je hieronder, tijdens hun 2e loslooprondje. Het zijn al hele fretjes, waar ik nog steeds aan moet wennen. Het gaat zo snel! Ze zijn vandaag ook gechipt. Daaruit heb ik de eerste karaktertjes al vast wat op kunnen maken.

Fotoalbum

  • Nestgewichten moertjes
  • Nestgewichten rammen
  • Allemaal
  • 19-07 Voor pampus! Het is warm vandaag!
  • 19-07 Alle pupjes (minus een bino) rondom de verse A/D
  • 20-07 De pups bij Sarafina's antibiotica weg zien te houden begint een klus te worden met al dat gewandel
  • 20-07 Mama met de pupjes, drinken doen ze natuurlijk ook nog steeds