Klik hier om terug te gaan

Week 6

ma 25-07-16

Daar zijn ze dan! De kleine donderjagertjes zijn 6 weken. De wildkleurtjes (vooral moertje) zijn zo lichtgetint, dat vooral zij meer in de categorie Chocolat zou vallen, maar ach, wat doet het kleurtje ertoe als ze zo lief en schattig zijn! Belangrijkste is dat ze het nu goed doen, goed eten van de prooi nu en al lange tijd super zindelijk zijn in de kooi. Super trots op deze kleine Saartjes. Mama heeft het niet makkelijk gehad.

do 28-07-16

De motoriek wordt al beter! Hoog op de pootjes, met een hogere snelheid, gerichter op balletjes, al vrijer en opener tijdens het loslopen. Wat een liefjes! De albino ram die telkens bij de balletjes zit, is ram 4. Hij is heel nieuwsgierig, super speels, vrij relaxt van karakter. Ram 3 is wat teruggetrokkener aangelegd. Het blijft zo grappig dat die kleine verschilletjes telkens terug te zien zijn... Als ik weer een albino ram vooraan zie staan en ik check: ja hoor, ram 4 weer! ;)

De rest van de karaktertjes beginnen ook goed door te schemeren. Beide wildkleur ventjes zijn redelijk relaxt van karakter. Ram 1 is nog net wat voorwaardser en nieuwsgieriger, sneller dan ram 2, die heel rustig en ravotterig met broertjes, zusjes en mij is.

Bij de dames hebben we het sandy mitt moertje. De meest stoere tante die ertussen zitten. Heel nieuwsgierig, haantje de voorste en hier en daar is ze zelfs een beetje een krengetje geweest de laatste tijd, maar dat is (zoals je op het filmpje ziet) nu alweer helemaal weg. Het wildkleur moertje is rustig en speels, een beetje zoals ram 2. Albino moertje is lekker ontdekkerig en nieuwsgierig, echt een liefje. En het kleine sandy moertje, mijn 'antibiotica moertje' begint nu uit haar schulpje te kruipen. Ze was eerst ietsje angstiger, maar begint nu lekker los te komen. Ze doet verder niets af aan de rest en groeit op goed tempo met ze mee! In verhouding is ze alleen net ietsje kleiner.

Aankomende zaterdag worden er wat pupjes uitgekozen, maar het is voor mij al aardig duidelijk wie ongeveer naar wie zal gaan! Nog heel even voor de bekendmaking wie er nog over zijn volgt.

vr 29-07-16

De Sara pupjes zijn verhuisd naar de serre en gaan leren klimmen. Lis en Fé mogen nog heeeel even samenwonen en gaan dan apart. Kleine overgang met eerst mama Patou eruit om even te wennen en daarna moeten ze het alleen rooien in de kooien. Max. een paar daagjes tot een week, even aanvoelen hoe snel dat handig is.

za 30-07-16

Het beviel me toch niet zo boven Sarafina met die 2 tegen-puberteit-aan meiden, dus de pubers zijn nog geen dag later alweer verhuisd naar nu hun eigen plekjes.

Fotoalbum

  • Nestgewichten rammen
  • Nestgewichten moertjes
  • Ik word beter in de gaten gehouden bij thuiskomst uit werk door Sandy Mitt moer, dan mama Sara
  • Fé en sandy mitt meisje zeggen hi vanuit hun nieuwe stulpje!
  • Hamster erin, pups erop. Sara gaat er dan overheen liggen, maar bij foto maken word ik in de gaten gehouden.
  • Hamster erin, pups erop
  • Saar heeft het goed bekeken (met een paar kinderen sabbelende)